Stadswandeling Venetië, ontdek alle bezienswaardigheden

Volg de wandeling in Venetië en ontdek naast bekende bezienswaardigheden ook verborgen pareltjes

Venetië is niet bepaald ideaal om een rustige wandeling te maken. Het is een wirwar van kleine straatjes waar je makkelijk zou verloren lopen. Toch moet je geen schrik hebben als je onze wandeling doet. We hebben een traject samengesteld dat je zowel langs de hoogtepunten (Dogenpaleis, San Marcoplein) brengt, de gekende straten als ook doorheen de kleine verborgen steegjes en de gezellige brugjes. Zonder bezoeken duurt deze wandeling een volle dag.. Lees meer  

De wandelroute voert langs drukke plaatsen maar ook langs onbekende plekjes van Venetië, weg van het massatoerisme.
  • Mis niets van de hoogtepunten in Venetië 
  • Alle belangrijkste paleizen, musea, kerken, ...
  • Hoppen van ene naar de andere brug
  • Oog in oog met de beroemde Rialtobrug
  • Stap over de mysterieuze Brug der Zuchten
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Complete reisgids gratis bij reservatie citytrip

Stadswandeling Venetië op de kaart

Met deze wandelroute proberen we zoveel als mogelijk rechtdoor te gaan om het even te houden. Maar natuurlijk mag je niets missen van de hoogtepunten. Belangrijk is ook dat meer dan de helft van het traject ver weg is van het massatoerisme. Zo zie je ook eens het Venetië dat niet op de postkaarten staat.

Museumpas

Met het Museumpas is de toegang inbegrepen van de volgende musea: Dogenpaleis, Museo Correr, Museo Archeologico Nazionale, Sale Monumentali della Biblioteca Nazionale Marciana; Ca’Rezzonico-Museo del Settecento Veneziano, Museo di Palazzo Mocenigo, Casa di Carlo Goldoni; Ca’ Pesaro (Galleria Internazionale d'Arte Moderna e Museo d'Arte Orientale), ... Meer informatie en online aankopen via Tiqets, klik hier.

Kerkenpas Chorus

Met dit Chorus pas kom je in 16 kerken van Venetië, ze liggen op een paar na allemaal langs onze wandelroute. Het zijn stuk voor stuk pareltjes met belangrijke kunstwerken. Typisch voor de Venetiaanse kerken is dat ze enorm verschillen van elkaar, zowel op het vlak van interieur als architectuur. Dit pas is interessant als je meer dan 3 kerken bezoekt. Wachtrijen zijn er amper als je losse tickets koopt maar het is wel handig zo'n pas om gewoon eens al die kerken binnen te lopen. Let op, de San Marcobasiliek zit niet in het pas begrepen. Meer informatie en online aankopen via Tiqets, klik hier.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Venetië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Maak een stadswandeling Venetië? Plaats je beoordeling

Ann29 februari 2020

superhandig om je reis voor te bereiden !!!

Harry Lauwers29 november 2019

Complete reisgids met goede omschrijving van alle must seed, een aanrader

Mortier Rita20 juni 2019

Stadswandeling ziet er heel interessant uit en dus gaan we zeker proberen ze volledig doen eind augustus dit jaar.

Ludwig Lievens19 september 2018

Voor de derde maal waren we vorige week in Venetië. De stadswandeling bracht ons langs minder toeristische paden langs leuke plaatsen die we nog niet kenden en verliep heel vlot dankzij de gps-tracks.

Agnes Vandendoorent14 september 2018

Voor een eerste kennismaking met deze historische stad een ideale wandelroute en correcte, beknopte beschrijving. Geeft zin in een langere stadswandeling voor een grondige ontdekking van de verborgen ziel van de stad.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info