Ga kijken hoe het Venetiaans glas wordt gemaakt

Bezoek het mekka van glasblazerij op naburig eiland van Venetië

Reeds in de 10e eeuw werd er al Venetiaans glas geproduceerd. Eerst was dat nog op het eiland van Venetië zelf, maar de glasactiviteiten dienden te verhuizen wegens het brandgevaar. Vandaar dat in 1292 de productie werd overgebracht naar Murano, ... al is dat ook een eiland. Lees meer

Op het eiland Murano is het Glasmuseum een interessante uitstap tijdens je citytrip Venetië. 
  • Bewonder echt Venetiaans glas tijdens je citrytrip Venetië
  • Kijk hoe glasblazers te werk gaan
  • Bekijk de glaskunst van Murano
  • Breng een bezoekje aan het glasmuseum
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Het helderste glas ter wereld

De glasblazers moesten hun ateliers naar dit eiland in de lagune overbrengen wegens het grote brandgevaar op Venetië zelf. Ze produceerden het helderste glas ter wereld. Hoog kwaliteitsvolle spiegels, kunstige gebruiksvoorwerpen in glas, de uitvinders van brilglazen, het kende allemaal zijn oorsprong in de ateliers van de glasblazers van Venetië.Ga ze opzoeken, de glasblazers. Misschien ben je er tuk op om zo'n prachtig glasvoorwerp mee te brengen, al moet gezegd, de prijzen liggen toch wat aan de hoge kant. 

Glasmuseum

Op het eiland Murano kan je naar het Glasmuseum. Een boeiende bezienswaardigheid tussendoor. Je kijkt er in verwondering naar de vele kunst- en andere voorwerpen in glas en je kan ook de glasblazers aan het werk zien. We geven nog mee dat je ook op het San Marcoplein en aangrenzende straten in de vele shops glas kan bekijken, aankopen en in demonstratieateliers vakmensen aan het werk zien. Er zijn filialen van Venini, Carlo Moretti en Seguso.

Reviews en beoordelingen Venetiaans glas

Heb je zelf tips of opmerkingen over Méér over het beroemde Venetiaans glas ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info