Ontdek St.-François Longchamp voor wintersport in Frankrijk

Ontdek dit veelzijdige skigebied, maar ook het gebied Le Grand Domaine

Dit dubbelskioord aan de Col de la Madeleine strekt zich uit over twee niveaus, die respectievelijk aangeduid worden als St.-François Longchamp 1450 en St.-François Longchamp 1650. Het is een uitstekende bestemming om te genieten tijdens je wintersport Frankrijk. Naast talrijke skipistes, vind je hier namelijk ook vele loipen. Lees meer

In St.-François Longchamp geniet je niet alleen van wintersport, maar kan je ook heerlijk ontspannen.
 • Sunweb wintersport

  Sunweb wintersport

  Bij Sunweb.be: gratis sneeuwgarantie, begeleide gezinsvakanties en voor 85% gegarandeerd de goedkoopste wintersportvakantie, gebruik de prijzenvergelijker. Ook Mini Ski en midweek met luxe bus of eigen vervoer.
  va. € 244 - Boek nu
 • Hoogste punt skigebied 2.550 m
 • Hoogte dorp 1.450 m en 1.650 m 
 • Km piste ca. 60 km 
 • Blauw: 40 %
 • Rood: 35 %
 • Zwart: 25 % 
Toon alle last-minutes

Verken het skigebied van St.-François Longchamp

Met de standaard skipas voor St.-François Longchamp kan je gebruik maken van de plaatselijke skipistes voor wintersport in Frankrijk. Wie al wat steviger op de latten staat kan denken aan een uitbreiding van deze skipas, die toelaat om ook te genieten van de 150 kilometer aan pistes van het Le Grand Domaine. Daar wacht ook nog eens 60 kilometer aan loipen waardoor langlaufers zich hier ook uit kunnen leven.

Naast deze mogelijkheden biedt St.-François Longchamp ook erg veel veelzijdigheid voor alle wintersporters. Het maakt dan ook niet uit of je al gevorderd bent of nog maar net begonnen. Je vindt in dit skigebied namelijk grote hoogteverschillen. Het hoogste punt van het skigebied ligt namelijk op 2550 meter hoogte, terwijl het hoogste dorp op een hoogte van 1450 meter ligt. Daarnaast kan je wanneer je kiest voor wintersport in Frankrijk in dit gebied jezelf ook vermaken op de 60 kilometer lange piste. Hiervan is 40 procent blauw, 35 procent rood en 25 procent zwart.

De meeste skipisten van St.-François Longchamp bevinden zich boven de boomgrens en worden vaak omschreven als eerder gemakkelijk, alhoewel er toch ook 15 kilometer aan zwarte pistes te vinden zijn. Langlaufers verplaatsen zich best naar het nabije Montaimont, waar ze een mooi terrein met goede loipen vinden. Ook heeft dit skioord een behoorlijk aanbod met tal van ontspanningsmogelijkheden om heerlijk tot rust te komen van de wintersport in Frankrijk.

Meer informatie kan je vinden op: http://www.saintfrancoislongchamp.com

Reviews en beoordelingen St.-François Longchamp

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek St.-François Longchamp voor wintersport in Frankrijk? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info