Geniet in Valfréjus van wintersport in Frankrijk

Ontdek het gehele gebied van de Maurienne vallei

Het skioord Valfréjus is een mooi gebied voor een wintersport Frankrijk. In het kleine dorpscentrum liggen appartementen, skiliften en après-ski mogelijkheden bij elkaar. Ongeveer driekwart van de totale pistelengte in Valfréjus is geschikt voor beginnelingen, maar iets meer gevorderden zullen er zeker ook nog van genieten. Lees meer

Natuursteen en hout voeren de boventoon in het dorpscentrum van Valfréjus.
 • Sunweb wintersport

  Sunweb wintersport

  Bij Sunweb.be: gratis sneeuwgarantie, begeleide gezinsvakanties en voor 85% gegarandeerd de goedkoopste wintersportvakantie, gebruik de prijzenvergelijker. Ook Mini Ski en midweek met luxe bus of eigen vervoer.
  va. € 244 - Boek nu
 • Hoogste punt skigebied 2.737 m
 • Hoogte dorp 1.550 m
 • Km piste ca. 65 km
 • Blauw: 50 %
 • Rood: 15 %
 • Zwart: 35 % 
Toon alle last-minutes

Geniet in het mooie Valfréjus

Om te genieten van de off piste skimogelijkheden van Valfréjus trek je naar net boven de boomgrens, op een hoogte van ongeveer 2200 meter. Indien gewenst brengt een gondelbaan je zelfs tot boven de 2700 meter. Uiteraard is er op deze hoogtes sneeuwzekerheid. Meer dan elders kan je hier door bossen skiën. De skipistes van het middenstation naar de vallei trekken namelijk allemaal door bebost gebied. De skipas voor Valfréjus biedt gratis toegang tot de andere pistes in de Maurienne vallei, waardoor je nog meer kunt genieten van wintersport in Frankrijk.

Valfréjus is een skigebied dat gekenmerkt wordt door grote hoogteverschillen en veelzijdigheid op de pistes. Het hoogste punt van het skigebied ligt namelijk op 2737 meter hoogte, terwijl de hoogte van het dorp maar 1150 meter is. Daarnaast is er voor iedere skiër genoeg uitdaging te vinden, aangezien de 65 kilometer lange piste voor 50 procent uit blauwe gebieden bestaat, voor 15 procent uit rood en 35 procent wordt met zwart aangegeven. Iedereen kan zich dan ook goed vermaken in Valfréjus voor wintersport in Frankrijk.

Voor wie iets meer uitdaging zoekt, zijn er behoorlijk mogelijkheden om weg van de skipistes door de dennenbossen af te dalen in Valfréjus. Je kunt hier ook snowboarden in het snowboardpark. Om te heliboarden of te heliskiën moet je naar het nabije Italië. Bij wintersport in Frankrijk is heliskiën namelijk verboden.

Meer informatie kan je vinden op: http://www.valfrejus.com

Reviews en beoordelingen Valfréjus

Heb je zelf tips of opmerkingen over Geniet in Valfréjus van wintersport in Frankrijk? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info