Bezoek het rustgevende Bad Gastein voor wintersport in Oostenrijk

Ontdek het gehele Ganseinertal met de Ganseiner Superskischein

Het mondaine Bad Gastein heeft een reputatie hoog te houden als skioord, maar evenzeer als kuuroord. Gezien een aantal hotels over thermale baden beschikken, vallen beide activiteiten te combineren met elkaar. Tijdens de wintersport in Oostenrijk in dit skigebied kan je ook geniet van vele après-ski mogelijkheden. Lees meer

Wanneer je gebruik maakt van de Gasteiner Superskischein kan je heel het Gasteinertal verkennen.
 • Sunweb wintersport

  Sunweb wintersport

  Bij Sunweb.be: gratis sneeuwgarantie, begeleide gezinsvakanties en voor 85% gegarandeerd de goedkoopste wintersportvakantie, gebruik de prijzenvergelijker. Ook Mini Ski en midweek met luxe bus of eigen vervoer.
  va. € 244 - Boek nu
 • Hoogste punt skigebied 2.650 m
 • Hoogte dorp 1.002 m 
 • Km piste ca. 200 km
 • Blauw: 30 %
 • Rood: 55 %
 • Zwart: 15 % 
Toon alle last-minutes

Bad Gastein ligt in een gebied met prachtige pistes. Hierdoor is het ook een erg geliefde bestemming voor wintersport in Oostenrijk. Er is ten eerste een groot verschil in hoogteligging, aangezien het hoogste punt van dit skigebied op een hoogte van 2650 meter ligt. Het dorp ligt echter maar op 1002 meter hoogte. Daarnaast is er ook een grote verscheidenheid op de piste te vinden, waardoor iedereen hier genoeg uitdaging kan vinden. De piste van 200 kilometer lang bestaat namelijk voor 30 procent uit een blauw gebied, voor 55 procent uit rood en voor 15 procent uit zwarte gedeeltes.

Een bezoek aan de Gasteiner Heilstollen tijdens de wintersport in Oostenrijk in Bad Gastein vormt een aparte ervaring. In de gangen van deze “gezonde” berg heerst constant een temperatuur van 44°C. De meeste kilometers vallen er te skiën in de omgeving van de 2246 meter hoge Stubnerkogel, maar ook de skipistes op de Schideck en de Kreuzkogel zijn niet te versmaden. Snowboarders trekken best naar de Stubnerkogel, waar een 100 meter lange half-pipe van wedstrijdkaliber te vinden is.

Maak gebruik van de Gasteiner Superskischein

In het ganse Gasteinertal kan je skiën met een en dezelfde pas, de Gasteiner Superskischein. Waar je ook skiet, telkens kom je op goed onderhouden pistes terecht. Als je in het Gasteinertal skiet, kijk je best even uit dat je Bad Gastein en Bod Hofgastein niet met elkaar verwart. Ga je toch de verkeerde richting uit dan is er altijd nog de gratis skibus.

Meer informatie kan je vinden op: http://www.skigastein.com

Reviews en beoordelingen Bad Gastein

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezoek het rustgevende Bad Gastein voor wintersport in Oostenrijk? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info