Verken Hippach & Ramsau voor wintersport in Oostenrijk

Ontdek het Zillertal 3000 vanuit deze aan elkaar gegroeide skidorpen

Hippach en Ramsau zijn twee aan elkaar gegroeide skidorpjes die erg geliefd zijn voor een wintersport Oostenrijk. Vooral Hippach tekt de aandacht door zijn mooie dorpscentrum, waar je ook alles aantreft wat van een skioord verwacht wordt. Vanuit Ramsau kan je genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving. Lees meer

Hippach en Ramsau liggen aan weerszijden van de Ziller, een bescheiden bergriviertje.
 • Sunweb wintersport

  Sunweb wintersport

  Bij Sunweb.be: gratis sneeuwgarantie, begeleide gezinsvakanties en voor 85% gegarandeerd de goedkoopste wintersportvakantie, gebruik de prijzenvergelijker. Ook Mini Ski en midweek met luxe bus of eigen vervoer.
  va. € 244 - Boek nu
 • Hoogste punt skigebied 3.250 m
 • Hoogte dorp 630 m
 • Km piste ca. 200 km (Zillertal 3000)
 • Blauw: 25 %
 • Rood: 50 %
 • Zwart: 25 % 
Toon alle last-minutes

Hippach en Ramsau liggen zowat halfweg tussen Zell am Ziller en Mayrhofen. Je kan er dus alle kanten uit voor wintersport in Oostenrijk, bijvoorbeeld om te skiën maar ook om te langlaufen of te snowboarden. De eenvoudigste weg naar die andere skioorden is via de Horberg, die naast het dorp opduikt.

Het skigebied Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach vormt het belangrijkste onderdeel van het grote skigebied Zillertal 3000. Vanuit Hippach en Ramsau liggen deze plaatsen op korte afstand waardoor dit uitstekende bestemmingen zijn voor wintersport in Oostenrijk. Het overige gedeelte van dit populaire skigebied ligt in het Tuxertal. De meest spectaculaire skihelling van Oostenrijk ligt in het skigebied Zillertal 3000. De naam“Harakiri Piste geeft al aan dat het om iets erg apart gaat; de hellingsgraad bedraagt dan ook maar liefst 78 %. Niet meteen een waagstuk voor beginners!

Hippach en Ramsau zijn dus erg veelzijdig, wat ook te merken is aan de verschillen in hoogte en de afwisseling op de piste. Het hoogste punt van het skigebied ligt namelijk op een hoogte van 3250 meter, terwijl het dorp op een hoogte van 630 meter ligt. Daarnaast bestaat de 200 kilometer lange piste van Zillertal 3000 voor 25 procent uit een blauw gebied, terwijl 50 procent rood is en 25 procent zwart.

Meer informatie kan je vinden op: http://www.zillertal.at

Reviews en beoordelingen Hippach & Ramsau

Heb je zelf tips of opmerkingen over Verken Hippach & Ramsau voor wintersport in Oostenrijk? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info