Autoroute in de Morvan

Ontdek de Morvan in 4 autoroutes, alle in lusvorm

We stellen de Morvan voor in vier rondreizen met de wagen. Zo bekom je een goed algemeen beeld van de Morvan: de natuur, de Bourgondische cultuur en heel veel informatie. We rijden in alle windstreken zodat je dus niets zal moeten missen. De mooiste bezienswaardigheden, de mogelijkheden aan recreatie Starten doen we in Autan, strikt genomen niet in de Morvan gelegen maar ze biedt wel de meeste faciliteiten om telkens goed uitgerust aan de volgende etappe te beginnen. Het spreekt voor zich dat dit een voorstel is, m.a.w. het staat je dus volledig vrij om eigen keuzes te maken en een eigen Tour de Morvan samen te stellen. Maar aan inspiratie zal het je met ons aanbod alvast niet ontbreken.  Lees meer   

Verken de Morvan met de vier rondreizen: in lusvorm, in alle windrichtingen. Zo hoef je niets te missen.
 • Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

  Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

  Dit is een rondreis die je naar hartelust zelf kan invullen. Alle ingrediënten zijn er om er een natuurreis, gastronomische reis of culturele reis van te maken. Verblijf in 4* hotels met ontbijtbuffet en optie van half pension.
  va.€ 349 - Boek nu
 • Doe inspiratie op voor autoroute door de Morvan
 • 4 etappes in alle windrichtingen en in lusvorm
 • Veel informatie over steden, dorpen, attracties, ...
 • Routes langs de mooiste wegen
 • Vrije keuze: onze voorstellen of maak je eigen keuze
 • Kom in Autun, Vezelay, Semur-en-Auxois, Château-Chinon, ....
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Autoroute Morvan op de kaart

Lus 1: 130 km 

Je komt langs de Mont Beuvray en Bibracte. Restanten van een Gallische stad op de Mont Beuvray. Resultaten van opgravingen buiten en binnen (zeer goed museum). Maquettes, reconstructies bieden goed beeld hoe de stad er moet hebben uitgezien. Grote stenen in formatie, bochtige weg over steile hellingen, Keltische paden, uitzichtpunt vallei Arroux, het zijn de bezienswaardigheden in en rond Uchon. Autun is een door de Romeinen gestichte stad, ruim 2000 jaar oud. Ontdek er fraaie gebouwen, oude stadsmuur, stadspoorten, Romeins theater enz.

Lus 2: 200 km

Je kan onderweg het kasteel Chastellux bezoeken. Avallon is een vestingstadje, leuk om in te wandelen. Voor het christendom is Vezelay al sedert de middeleeuwen een belangrijke plaats geweest. Veel pelgrims naar Santiago de Compostella beginnen in Vezelay. Ook vandaag is de beleving van religie nog goed zichtbaar in Vezelay. Mis zeker niet de basiliek Sainte Marie-Madeleine. Pierre-Perthuis toont resten van een kasteel en een kapel en abdij. Een wandeling langs de rivier de Cure is een aanrader. Bezoek het middeleeuws kasteel in Bazoches. Maarschalk Vauban woonde en werkte er aan zijn plannen voor de verdedigingswerken en vesten waarvoor hij bekend is geworden.

Lus 3: 190 km

Cultuur en culinaire toppers vormen de rode draad in deze lus. Twee bekende restaurants (Bernard Loiseau en Hotel de la Poste) bevinden zich in Saulieu. Je kan er ook wat cultuur snuiven in de straten. Semur-en-Auxois is een heel mooie en populaire stad gebouwd op een rots van graniet. Kerken, een wandeling over de remparts, de hellende straatjes, enz zorgen voor een aangename wandeling. Epoisses ken je misschien van de kaas.

Lus 4: 160 km

Ontdek een open landschap in het zuiden van de Morvan. Genieten van de prachtige natuur, de uitzichtpunten, het stuwmeer Lac de Pannecière en Château-Chinon. Laatsgenoemde is een leuke stad om in te wandelen en heeft het Musée du Septennat dat alle door François Mitterand ontvangen cadeaus uit zijn presidentschap tentoonstelt. Ook buiten zijn er enkele bezienswaardigheden de moeite waard.  

Reviews en beoordelingen Autoroute in de Morvan

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute in de Morvan? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info