Bourgogne: wijnregio's

Ontdek wat Bourgogne en wijn verbonden houden

De wijnbouw in Bourgondië is een zeer lange, smalle strook. Men kan er 3 gebieden in terug vinden van Noord naar Zuid : Chablis in het departement Yonne, de Côte de Nuits en Côte de Beaune in het departement Côte d'Or en tenslotte de Côte Chalonnaise en Mâconnais uit het departement Saône et Loire.  Lees meer

  • Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

    Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

    Dit is een rondreis die je naar hartelust zelf kan invullen. Alle ingrediënten zijn er om er een natuurreis, gastronomische reis of culturele reis van te maken. Verblijf in 4* hotels met ontbijtbuffet en optie van half pension.
    va.€ 405 - Boek nu
  • Ontdek de wijnregio's van de Bourgogne
  • Lees en leer meer over de Chablis, Côte de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise en Mâconnais
  • Maak kennis met de appellations en de wijndorpen
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Chablis

Het noordelijkste wijngebied. De Chardonnay-druif brengt hier één van de mooiste witte, droge en fruitige wijnen van Frankrijk voort. Opvallend is dat de bodem hier zeer arm is. Zowel bodem als klimaat zorgen ervoor dat dit gebied geschikt is voor één soort wijn. Kenmerkend is dat het een droge witte wijn betreft, lichtgeel van kleur met een zacht, groene glans en een fris karakter.
Classificatie: Petit Chablis, Chablis, Chablis Premier Cru, Chablis Grand Cru

Côte de Nuits

Deze streek ligt in het noordelijke deel van de Côte d'Or, gelegen tussen Dijon en Prémaux. De parel van het Bourgondië gebied. Hier vinden we voornamelijk de grootste rode wijnen van Bourgondië terug. We hebben 8 gemeentelijke appellations: Marsonnay-La-Côte, Fixin, Gevrey-Chambertin, Morey-Saint-Denis, Chambolle-Musigny, Vougeot, Vosne-Romanée, Nuits Saint Georges

Côte de Beaune

Men vindt dit gebied terug in het zuidelijkste deel van de Côte d'Or, tussen Ladoix en Santenay. In tegenstelling met de Côte de Nuits produceert men naast rode ook witte wijnen. We vinden 19 gemeentelijke appellations: o.a. Aloxe-Corton, Savigny-Les-Beaune, Beaune (bekend om zijn Hospice de Beaune), Pommard, Volvay, Monthélie, Puligny- en Chasagne-Montrachet, Saint Aubin, Santenay ... Dit zijn de voornaamste waar men grands-crus terug vindt, vooral witte.

Côte Chalonnaise

Dit gebied strekt zich uit van Chagny tot Buxy en biedt ons rode, rosé en witte wijnen. De appellations Rully, Mercurey, Givry en Montagny vinden we er terug.

Le Mâconnais

Gelegen in het verlengde van La Côte Chalonnaise en vormt de grens met de Beaujolais. Hier worden vooral witte wijnen geproduceerd, Mâcon en Mâcon-Villages. een welbekende appellation voor witte wijn is de Pouilly-Fuissé en de Saint-Véran. Ook enkele rode wijnen met als appellation Mâcon Superieur of Mâcon met daarnaast de vermelding van één van de gemeenten.

Reviews en beoordelingen Wijnregio's

Heb je zelf tips of opmerkingen over Wijnregio's? Plaats je beoordeling

Maria Vanbael11 juni 2019

we hebben de wijnroute gedaan volgens jou gids en het is ons zeer goed bevallen

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info