Citytrip Dijon: véél meer dan mosterd

Ontdek Dijon als historische stad met aanzien

Dijon ken je wellicht van de mosterd, maar zo is de stad niet groot geworden. Het is de bruiloft van Philips de Stoute met Margaretha van Vlaanderen die van Dijon de hoofdstad van het machtige Bourgogne maakte. De rijke burgers van deze welvarende regio haalden de beste kunstenaars naar hun stad.Tal van mooie gebouwen, monumenten en musea sieren de stad. Wat je beslist niet mag missen is het duo praalgraven in het Musée des Beaux-Arts. Lees meer

Kom Dijon, de hoofdstad van Bourgondië ontdekken op eigen tempo met onze stadswandeling.
 • Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

  Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

  Dit is een rondreis die je naar hartelust zelf kan invullen. Alle ingrediënten zijn er om er een natuurreis, gastronomische reis of culturele reis van te maken. Verblijf in 4* hotels met ontbijtbuffet en optie van half pension.
  va.€ 349 - Boek nu
 • Waar haalde Dijon de mosterd?
 • Wat heeft Dijon met Vlaanderen, met het aperitief Kir ?
 • Ontdek wat het Wonder van Dijon is
 • Breng bezoek aan kathedraal St.-Bénigne
 • Vijf musea zijn gratis te bezoeken
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Musée des Beaux-Arts

Dat de hertogen de beste kunstenaars uitnodigden om er in opdracht werken uit te voeren, heeft als resultaat dat we vandaag heel wat meesterwerken kunnen bewonderen in het Musée des Beaux Arts. In dit rijkgevulde museum kan je echter behalve kunst ook de praalgraven bewonderen van de graven en hertogen van Bourgogne. Lees er over op een andere pagina.  

Meer musea, kunstschatten en bezienswaardigheden

Dijon heeft nog veel musea en kunstschatten. Wij kunnen een aantal bezienswaardigheden aanbevelen. In de omgeving van het Musée des Beaux Arts moet je zeker een bezoek brengen aan het Palais des Ducs et des Etats de Bourgogne. Daarachter ligt de kerk Notre-Dame die in de toren een zes eeuwen oud uurwerk heeft. Dichtbij Place Darcy ligt de kathedraal St.-Bénigne die een bezoek overwaard is door haar crypte en het grote orgel. Het Musée Magnin toont de privécollectie van broer en zus Magnin. Een indrukwekkend aantal en gerenommeerde kunstwerken maken er deel van uit met topwerken uit de Hollandse en Vlaamse School, Franse en Italiaanse School.

Mooi meegenomen is dat in vijf musea van Dijon de vaste collecties gratis te bezoeken zijn. Op deze link lees je welke musea gratis zijn: https://musees.dijon.fr/horaires-tarifs

De Porte Guillaume is een immens grote stadspoort met beeldhouwwerken van Claude-François Attiret. De Jardin Darcy was ooit de eerste openbare parktuin in Frankrijk, die aangelegd werd in 1888. Opvallend is de ijsbeer bij de ingang, een kopie van de l'Ours blanc van François Pompon. De Place de la Libération is een plein, aangelegd in 17de eeuw, in een halve cirkelvorm. Huizen en arcades erom heen zijn uit zandsteen opgetrokken. 

Reviews en beoordelingen Dijon

Heb je zelf tips of opmerkingen over Dijon? Plaats je beoordeling

Marja25 oktober 2018

De stadswandeling van Dijon was perfect! Fijn te doen op een dag met pauze's. Je hebt dan de hele binnenstad gezien. Je volgt tevens de route van La Chouette d.m.v. uiltjes op de weg.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info