Gratis reisgids Bourgogne voor je rondreis door Bourgondië

Langs alle bekende en onbekende plekjes in de Bourgogne, zo mis je niets!

De reisgids Bourgogne neemt je mee naar alle hoogtepunten van deze populaire regio in Frankrijk. Wijnliefhebbers, cultuur- en natuurfanaten, rustzoekers en de gewone pure bourgondiër, iedereen vindt wel ergens in Bourgogne zijn geliefkoosde plek, stad, landschap, gebouw, museum. Alles wordt kant-en-klaar geserveerd en is ter plaatse uitgevlooid. Resultaat: twee stadswandelingen (Beaune en Dijon), een autoroute in de Morvan bestaande uit 4 lussen en enkele volgens ons 'must see' bezienswaardigheden. Maar niets moet uiteraard. Wij bieden enkel aan, jij bepaalt wat je wil zien en doen in de Bourgogne. Lees meer     

Kom Bourgogne ontdekken als méér dan maar een wijnregio. Er is zoveel cultuur en natuur en nog échte rustbeleving.
 • Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

  Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

  Dit is een rondreis die je naar hartelust zelf kan invullen. Alle ingrediënten zijn er om er een natuurreis, gastronomische reis of culturele reis van te maken. Verblijf in 4* hotels met ontbijtbuffet en optie van half pension.
  va.€ 445 - Boek nu
Reisgids Bourgogne
Gratis reisgids Bourgogne voor je rondreis door Bourgondië
 • Wandel mee met onze stadswandeling in Beaune en Dijon
 • Maak kennis met andere steden met geschiedenis
 • Verken de prachtige Morvan
 • Ontdek de verborgen plekjes in de Bourgogne
 • Vind de Vlaamse nalatenschap aan kunst 
 • Maak een rondreis in Bourgogne met onze reisgids bij de hand
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10
Foto's: Shutterstock.com

Alle hoogtepunten van de Bourgogne

De Bourgogne wordt in één adem genoemd met wijn, met leven als een Bourgondiër, maar eenmaal je er zelf rondwandelt en rijdt, zal je dikwijls ervaren dat Bourgondië heus wel méér is dan enkel wijn. Volg mee de sporen van het Bourgondië uit de prehistorie, trek met ons de wijde, rustgevende natuur in van de Morvan. Ontdek de beginselen van de twee grootste kloosterorden van Europa. Maar uiteraard komen ook de meest bekende steden als Dijon en Beaune ruim aan bod in deze reisgids Bourgondië.    

Beaune, niet alleen het Hospice

Met voorsprong de bekendste stad van Bourgogne. Iedereen kent wel de kleurrijke daken van het Hospice of Hôtel Dieu. Mooi natuurlijk, maar het interieur van de zalen is al even bezienswaardig. Hoogtepunten zijn de Salle des Pôvres en de Salle Saint-Louis waar het triptiek 'Het Laatste Oordeel' hangt toegeschreven aan de Vlaamse kunstschilder Rogier Van der Weyden. Er hangen ook wandtapijten uit Doornik en Brussel.

Als wijnliefhebber mag je de Marché aux Vins niet missen, dé plek om enkele Bourgognewijnen te degusteren. Je kan ook een museum bezoeken over de wijnen, het Musée du Vin, gehuisvest in het Ancien Hôtel des Ducs de Bourgogne.

Wie houdt van mooie gebouwen komt eveneens aan zijn trekken in Beaune. Het belfort, la Maison romane, de Basilique collégiale Notre Deame, het château de Beaune e.a. Omdat er nauwelijks doorgaand verkeer is, kan je er extra goed van genieten tijdens het kijken.

Dijon, stadswandeling laat méér zien dan de mosterd 

Je denkt automatisch aan de mosterd van Dijon, maar minder bekend is dat de 'wieg' van de aperitiefdrank Kir óók in Dijon stond. Met een stadswandeling ontdek je alles wat je als toerist zou moeten gezien hebben in Dijon. Mis van de hoogtepunten zeker niet 'het Wonder van Dijon' dat je kan vinden in het Musée des Beaux-Arts. Dijon laat je genieten van vijf musea die je gratis kan bezoeken. De stad telt honderden torens, bezit een mooie verzameling aan monumenten, kerken en pleinen. Je leest het, in Dijon is er méér te beleven dan enkel te gaan proeven van de 'moutarde de Dijon'.

Morvan, een deugddoende halte in oase van groen en rust

De Morvan is één van de mooiste meest rustgevende natuuroorden van Frankrijk, maar vaak nog onbekend bij de doorsnee toerist. Goed of slecht? Breng je er de massa naartoe, dan vervalt misschien het etiket dat we er aan geven. Vlaktes afgewisseld met licht golvende landschappen, weiden begrensd met heggen waar de beige charlolais koeien vredig grazen, de beekjes en riviertjes. Het heeft wat, dit natuurgebied. Mogen we ook nog het lekkere eten en de wijnen vernoemen, de vriendelijkheid van de bevolking, de charme van het plattelandsleven? Dat alles zorgt voor het karakteristieke beeld van de Morvan.

Reviews en beoordelingen Reisgids Bourgogne

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis met gratis reisgids Bourgogne? Plaats je beoordeling

Nuyts8 september 2023

Interessant hulpmiddel bij voorbereiding reis nr Bourgogne.

Jan5 september 2023

Wij hebben de omgeving van chablis bezocht. We hebben veel gebruik gemaakt van je tips route en bezienswaardigheden. Het heeft ons veel geholpen. Hartelijk dank daar voor.

Peter B5 september 2023

Handige gids. Komend jaar gaan wij naar de Bourgogne en hopen dan veel te hebben aan de inhoud van deze gids.

hugo herzeel9 augustus 2023

Zeer nuttig

Dirk 23 juli 2023

Praktische reisgids

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info