Châtillon-sur-Seine: onverwachte rijkdom aan vondsten

Eeuwen geschiedenis terug te vinden in musea, op straat, een heuvel in Châtillon-sur-Seine

Voor wie op zoek is in Bourgondië naar een stad waar je rustig kan genieten van cultuur en een mooi stukje natuur, die zal Châtillon-sur-Seine zeker weten te waarderen. Het wordt bestempeld als de hoofdstad van 'le pays Châtillonnais', aanleunend tegen de Champagne regio. In de openlucht ontdek je huizen uit de 16de en 18de eeuw, kasteelruïnes, een romaanse kerk en kan je genieten van het uitzicht op de rivier de Seine die zich als een slang rond het stadje kronkelt. Lees meer  

Breng een paar aangename uren door in Châtillon-sur-Seine: het verleden, de omgeving, de rivieren, ...
 • Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

  Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

  Dit is een rondreis die je naar hartelust zelf kan invullen. Alle ingrediënten zijn er om er een natuurreis, gastronomische reis of culturele reis van te maken. Verblijf in 4* hotels met ontbijtbuffet en optie van half pension.
  va.€ 405 - Boek nu
 • Ontdek het charmante Châtillon-sur-Seine
 • Bezoek het museum over de streek
 • Ga kijken naar de 'trésor de Vix'
 • Maak een wandeling naar de kerk
 • Wandel langs de kronkelende Seine 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Musée du Pays Châtillonnais

Dit museum brengt de geschiedenis van le pays chätillonnais op een boeiende manier in woord en beeld. De meeste tentoongestelde archeologische vondsten komen van bij de bron van de rivier de Douix. Ze dateren uit de 8ste eeuw v.C. De 'Trésor de Vix' wordt beschouwd als het pronkstuk van het museum. Het is een Griekse vaas in brons van bijna 2 meter hoog en ruim 200 kg zwaar. Wetenschappers schatten ze qua leeftijd uit de periode rond 530 v.C.  Ze is gevonden in Vix, even buiten Châtillon-sur-Seine. Meer info over het museum www.musee-vix.fr

Saint-Vorles

Het is een kerk die boven het stadje uittorent. Romaanse bouwstijl, zeker 1000 jaar oud inmiddels. Een monumentale trap leidt naar de kerk. Het interieur toont onder meer een grafleggingtafereel uit de eerste helft van de 16de eeuw en er is een bizar beeld die verband houdt met de H. Bernardus en ... moedermelk.

Seine en de Douix

De Seine kronkelt zich een weg rond Châtillon-sur-Seine. Net buiten het centrum kan je naar de bron van een bijrivier, de Douix. Het kan er in tijden als er veel water is nogal onstuimig aan toe gaan bij de bron. Er is een plateau met een uitzichtpunt vanop de Tour de Gissey voor een mooi panoramabeeld op de stad en het dal.   

Reviews en beoordelingen Châtillon-sur-Seine

Heb je zelf tips of opmerkingen over Châtillon-sur-Seine? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info