Morvan: een bijzonder natuurpark

Genieten in de Morvan is hét leven als God in Frankrijk

Nood aan rust, de stilte (en de geur) van het platteland? Je bezoekt al eens graag een kasteel, burcht, kerk of klooster? Je wandelt graag in een oude stadskern. Een museum af en toe meepikken? Maar vooral landschappen ver weg van de grote drukte, het haastige leven? Dan kom je in de Morvan goed terecht.  Lees meer  

Hier in de Morvan vind je nog de echte 'God in Frankrijk'-cultuur.
 • Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

  Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

  Dit is een rondreis die je naar hartelust zelf kan invullen. Alle ingrediënten zijn er om er een natuurreis, gastronomische reis of culturele reis van te maken. Verblijf in 4* hotels met ontbijtbuffet en optie van half pension.
  va.€ 405 - Boek nu
 • Doe de ontdekking met de wagen in 4 lussen
 • Op eigen tempo de Morvan verkennen
 • Kijken naar charolais koeien en bekeken worden 
 • Leef mee op het ritme van de lokale bevolking
 • Geniet van typische verstilde landschappen 
 • Onthaasten in de Morvan is een zegen
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Verken met 4 autoroutes

We laten je kennis maken door vier rondreizen met de wagen aan te bieden. Zo krijg je een goed algemeen beeld van de Morvan. Bovendien kan je genieten van rustige wegen. Onderweg leer je gaandeweg de Bourgondische manier van leven en de cultuur kennen. De routes variëren tussen de 130 en 200 kilometer. Op een andere pagina lees je er meer over.

Wat is er te zien?

Het plattelandsleven overheerst met de graasweiden voor de charolais koeien. Maar denk niet dat er geen cultuur aanwezig is in de Morvan. Of het nu uit een ver verleden is (jaartelling v.C.) of uit de tijd van de Romeinen, de middeleeuwen, 

Heel kenmerkende bezienswaardigheden vind je eveneens in de Morvan. We noemen het plaatsje Uchon bijvoorbeeld waar je kris kras grote stenen ziet liggen. De sfeer van trollen, heksen, dwergen is hier niet ver af. Autun is een oude stad, door de Romeinen gesticht. Je vindt er dan ook een groot aantal getuigen van die tijd. Vezelay heeft iets met religie en de beleving ervan. De basiliek is er één van de mooiste kerken van Frankrijk. Weet dat vele pelgrimages naar Santiago de Compostella in Vezelay starten. Semur-en-Auxois is een stadje gebouwd op een rots van roze graniet. Epoisses ken je misschien van de lekkere kaas.Het Lac de Pannecière is een stuwmeer dat erg populair is als watersportlocatie. In Château-Chinon staat een museum dat volgestouwd is met de cadeaus die François Mitterand als president ontving.

De Morvan-beleving

Men heeft het over een specifieke beleving van de Morvan. Komt het door de landschappen met de groene heuvels, de weiden begrensd met ruige heggen, de beige charolais koeien die je overal ziet grazen of zijn het de bosjes met beekjes en kleine riviertjes. Het is een oase van rust die je hier treft en voor wie dat niet meer gewoon is, doet het daarom extra deugd om er in de Morvan wél nog van te kunnen genieten. Neem er het lekkere eten en de dranken bij die je in elke horecazaak kan vinden. Je krijgt er alleen maar te maken met een vriendelijke bevolking, dus geen zuurheid op de gezichten. Het plattelandsleven zie je hier nog in grote mate wat ook al een bijzondere karaktertrek vormt voor de regio. Tel dit alles op en je hebt een verklaring voor de Morvan-beleving.

En er zijn nog meer onbekende plekjes te ontdekken in de Morvan

Onbekende plekjes in de Morvan from Yves Verfaillie on Vimeo.

Reviews en beoordelingen Morvan

Heb je zelf tips of opmerkingen over Morvan? Plaats je beoordeling

daniels emmy15 september 2019

Zeer duidelijke en bruikbare tips. Dank je wel

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info