Stadswandeling Dijon

Ontdek Dijon als hoofdstad en als geboortestad van lekkernijen

Een paar uren aangenaam doorbrengen in Dijon? Geen probleem, met onze stadswandeling hoef je niets te missen aan bezienswaardigheden. Dijon zullen we ook nog anders leren kennen dan de 'geboortestad' van de mosterd (moutarde de Dijon) of de bakermat van het aperitief Kir. Dijon kende een lange tijd hertogen als inwoners, vandaar dat er nogal veel rijkdom van hen is overgebleven. Maar er is nog meer tastbare nalatenschap uit de middeleeuwen en de renaissance bijvoorbeeld. In iets minder dan vijf kilometer nemen we je graag mee voor een verkenning van de hoofdstad van Bourgogne. En avant! Lees meer          

Al eraan gedacht om ook eens te stoppen in Dijon i.p.v. er langs te rijden op weg naar het zuiden?
  • Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

    Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

    Dit is een rondreis die je naar hartelust zelf kan invullen. Alle ingrediënten zijn er om er een natuurreis, gastronomische reis of culturele reis van te maken. Verblijf in 4* hotels met ontbijtbuffet en optie van half pension.
    va.€ 405 - Boek nu
  • Breng een paar aangename uren door in Dijon
  • Doe onze stadswandeling, ter plaatse voorbereid
  • Bezoek een museum: brede keuze
  • Ga kijken naar het 'Wonder van Dijon'
  • Dubbel genieten op vele pleinen, want autovrij 
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Stadswandeling Dijon op de kaart

De wandeling in Dijon start in een park, Jardin Darcy, waar een ijsbeer je uitzwaait. Je ziet verderop een reusachtige triomfboog, de Porte Guillaume. Via de markthallen gaat het naar een knap voorbeeld van Bourgondische gotiek, de Notre-Dame kerk. Je moet eens goed kijken naar de rechtertoren. Een ganse familie bewaakt er een klok, maar elk familielid zal ook effectief met een hamertje de klok bedienen om de tijd aan te geven. Ga zeker ook binnen in de kerk. Je vindt er onder meer een uniek houten zwart Mariabeeld uit de 11de eeuw.

Wil je het 'wonder van Dijon' met eigen ogen zien, dan moet je de Salle des Gardes binnengaan in het Musée des Beaux-Arts. De graftombes van hertogen Filips de Stoute, Jan zonder Vrees en Margareta van Beieren werden door Vlamingen gemaakt. Ook zijn retabels van Vlaamse makelij te bezichtigen.

Een mooi plein is het Place de la Libération met huizen er omheen in zandsteen. Je zal tijdens de wandelroute tal van mooie panden zien zoals het justitiepaleis. Aan kerken geen gebrek in Dijon. Je hebt ze maar voor het uitkiezen tijdens de wandeling: Saint-Michel, Saint-Benigne en de Notre Dame vernoemden we al eerder.

Wil je een museum meepikken? Probeer dan het Musée Magnin zeker te bezoeken. Je krijgt er kunst te zien uit de periode tussen de 16de en 19de eeuw. Het meeste van de werken is trouwens uit privé bezit van zus en broer Magnin, die als dure hobby kunst verzamelden. Heb je het meer voor folklore, ga dan naar het Musée de la Vie bourguignonne Perrin de Puycousin, een mond vol. Liturgische voorwerpen vind je in het Musée d'Art Sacré. Archeologische vondsten zijn te bezichtigen in het Musée archéologique. 

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Dijon

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Dijon? Plaats je beoordeling

Piet Hein de Boer17 juni 2019

lijkt me mooie stadswandeling. Ga die volgende weel uitproberen.

Luc Odou12 februari 2019

We gaan pas later dit jaar naar de Bourgogne. Uit ervaring weten we echter dat de reisinformatie en stadsgidsen en -wandelingen die we bij jullie downloaden een meerwaarde zijn bij het voorbereiden van de reis. We maken er steeds gebruik van. Met dank daarvoor.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info