Rondreis Bourgogne: ontdek alle bezienswaardigheden en wijnregio's

Ga op ontdekkingstocht in Bourgondië waar de Vlaming zich moet thuisvoelen

Vlamingen zeggen te leven als Bourgondiërs en toch wordt er meer aan deze prachtige streek voorbijgereden dan dat men er een bezoek aan brengt. Bourgondië of Bourgogne is echt méér dan wijn en het Hospice de Beaune. Maar toch starten we eerst met de wijn. Klinkende namen als Chablis, Pouilly, Côte de Nuits, Nuits St.-Georges en vele anderen worden in deze voorstelling uitvoerig uitgelegd. Niet minder dan 4500 wijndomeinen zorgen voor deze rijkdom.  Lees meer

 • Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

  Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

  Dit is een rondreis die je naar hartelust zelf kan invullen. Alle ingrediënten zijn er om er een natuurreis, gastronomische reis of culturele reis van te maken. Verblijf in 4* hotels met ontbijtbuffet en optie van half pension.
  va.€ 405 - Boek nu
 • Proef een Chablis, Pouilly, Nuits St.-Georges
 • Ontdek het Bourgondië uit de prehistorie
 • Bakermat van twee kloosterorden
 • Bewonder er Vlaamse kunst
 • Ontdek Dijon en Beaune met een stadswandeling
 • Verken het natuurpark de Morvan

Gratis reisgids Bourgogne?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Beaune

Beaune is met voorsprong de bekendste stad van Bourgogne. De topper is het Hôtel-Dieu ook bekend als het Hospice. Met onze stadswandeling zal je veel meer dan het Hospice ontdekken. Er staan nog heel veel andere historische gebouwen in Beaune. Je vindt er musea, kerken, remparts, een muurschildering met een scène uit de film 'La Grande Vadrouille' enz. 

Dijon

Natuurlijk ken je Dijon wel van de mosterd. Maar weet je ook over de link met het aperitief Kir? Dijon is een mooie stad. Hertogen waren er kind aan huis, dus lieten zij fraaie gebouwen na. Sommige van de musea zijn gratis te bezoeken. Als je niet weet wat het Wonder van Dijon is, dan moet je zeker het Musée des Beaux-Arts bezoeken. Wat is er nog meer te zien in Dijon? Een rustgevend stadspark met een ijsbeer bij de ingang, een mooi plein, een kerk met een uurwerk dat na 600 jaar nog steeds het juiste uur aangeeft.      

Morvan

Voor de natuurliefhebbers is het natuurreservaat van Morvan een must. Onthaasten in de Morvan is een zegen voor wie het in de niet vakantietijden behoorlijk druk heeft. Leef in de Morvan mee op het ritme van de lokale bevolking. Kijk naar de Charolais koeien in één van de vele weilanden. Geniet van de landbouwlandschappen.  Maar tussen al die dorpjes en steden liggen er niet alleen wijngaarden maar ook prachtige natuurplekjes.

Om het ganse natuurpark te verkennen is een auto nodig. We tekenden daarom vier autolussen uit, telkens vertrekkend vanuit Autun. Zo kom je in alle windstreken en hoef je niks van de schoonheid van de Morvan te missen.

Préhistorie

Wist je dat er in de regio van de Bourgogne pré-historische vondsten zijn gedaan? Te beginnen met Châtillon-sur-Seine en de rots van Solutré. De Galliërs waren goed vertegenwoordigd in Bourgondië, dat centraal lag in het Keltische Rijk. Hierdoor heeft Julius Caesar deze streek uitgekozen om de Kelten in te lijven bij het Romeinse Rijk. Alles hierover in deze voorstelling.

Kloosters en steden

In Bourgondië werden twee van de grootste kloosterorden van Europa gesticht: de Benedictijnen orde in Cluny en de Cisterciënzer orde in Cîteaux. We hebben het ook over de historische steden van Bourgondië. Het is vooral hier dat je kunstwerken kunt bewonderen van Vlaamse kunstenaars. Want de gegoede burgers spaarden moeite noch geld om de beste kunstenaars naar hun stad te lokken. Over steden als Dijon en Beaune lees je elders. Andere zijn Nevers, Sens, Autun, Vezelay, Chalon-sur-Saône.

Reviews en beoordelingen vakantie Bourgogne

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bourgogne? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info