Vakantie Bourgogne: ontdek alle bezienswaardigheden en wijnregio's

Ga op ontdekkingstocht in Bourgondië waar de Vlaming zich moet thuisvoelen

Vlamingen zeggen te leven als Bourgondiërs en toch wordt er meer aan deze prachtige streek voorbijgereden dan dat men er een bezoek aan brengt. Bourgondië of Bourgogne is echt méér dan wijn en het Hospice de Beaune. Maar toch starten we eerst met de wijn. Klinkende namen als Chablis, Pouilly, Côte de Nuits, Nuits St.-Georges en vele anderen worden in deze voorstelling uitvoerig uitgelegd. Niet minder dan 4500 wijndomeinen zorgen voor deze rijkdom.  Lees meer

 • Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

  Bourgogne rondreis 6 dagen in 4* hotels

  Dit is een rondreis die je naar hartelust zelf kan invullen. Alle ingrediënten zijn er om er een natuurreis, gastronomische reis of culturele reis van te maken. Verblijf in 4* hotels met ontbijtbuffet en optie van half pension.
  va. € 259 - Boek nu
 • Méér dan 4500 wijndomeinen in de Bourgogne
 • Proef er een Chablis, Pouilly, Nuits St.-Georges e.a.
 • Ontdek het Bourgondië uit de prehistorie
 • Bakermat van twee kloosterorden
 • Bewonder er Vlaamse kunst
 • Ontdek steden als Dijon, Beaune en Sens
 • Verken het natuurpark van Morvan

Gratis reisgids Bourgogne?

Gratis reisgids downloaden

Préhistorie

Wist je dat er in de regio van de Bourgogne pré-historische vondsten zijn gedaan? Te beginnen met Châtillon-sur-Seine en de rots van Solutré. De Galliërs waren goed vertegenwoordigd in Bourgondië, dat centraal lag in het Keltische Rijk. Hierdoor heeft Julius Caesar deze streek uitgekozen om de Kelten in te lijven bij het Romeinse Rijk. Alles hierover in deze voorstelling.

Kloosters en steden

In Bourgondië werden twee van de grootste kloosterorden van Europa gesticht: de Benedictijnen orde in Cluny en de Cisterciënzer orde in Cîteaux. We hebben het ook over de historische steden van Bourgondië. Het is vooral hier dat je kunstwerken kunt bewonderen van Vlaamse kunstenaars. Want de gegoede burgers spaarden moeite noch geld om de beste kunstenaars naar hun stad te lokken. Een paar van die steden zijn Dijon, Sens en Beaune die uitvoerig zullen aan bod komen in deze voorstelling.

Natuur

Voor de natuurliefhebbers is er het natuurreservaat van Morvan. Maar tussen al die dorpjes en steden liggen er niet alleen wijngaarden maar ook prachtige natuurplekjes en wellicht zal je op één van die weilanden dan wel de wereldvermaarde Charlais koe aantreffen.

Reviews en beoordelingen vakantie Bourgogne

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bourgogne? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info