Bar-sur-Aube: voormalig handelscentrum

Oude gebouwen, de kerk St. Pierre, een pretpark

Tijdens je vakantie Champgane laten we je ook kennis maken met Bar-sur-Aube. Bar-sur-Aube was een belangrijk handelcentrum in de Champagne en er werden dan ook veel jaarmarkten georganiseerd. Midden in de stad kun je een overdekte galerij zien die gebruikt werd door handelaars tijdens de vele markten die in Bar-sur-Aube werden gehouden.  Lees meer

Maak een korte wandelroute door Bar-sur-Aube en toch alles zien! 
 • Golden Tulip Troyes **** inclusief half pension

  Troyes 2 dagen in hotel 4* incl. half pension

  Golden Tulip Troyes **** ligt op slechts 7 km van Troyes en leent zich uitstekend voor een verkenning van de hoofdstad van de Champagnestreek. Inclusief half pension en afgesloten beveiligde parking.

  va.€ 109 - Boek nu
 • Maak een wandeling in het gezellige Bar-sur-Aube
 • Je komt langs alle bezienswaardigheden voorbij
 • Bezoek de mooie kerk van St. Pierre
 • Tips om te parkeren
 • Trek er een dagje op uit naar het pretpark Nigloland
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Als je ervoor kiest om de oude stad te voet binnen te gaan dan kom je langs de Place Carnot. Stap hier even binnen bij de toeristische dienst en vraag om een plattegrond en stadswandelroute. 

Let er wel op dat deze alleen in het Frans beschikbaar zijn. Vanaf hetzelfde plein vertrekt een wandelroute die is aangegeven met bronzen pijlen op de grond. De route is ongeveer 3 kilometer lang en brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Bar-sur-Aube. 

Er zijn verschillende oude gebouwen in het stadje, maar de St-Pierre kerk is toch wel de grote publiekstrekker. Hier zijn heel wat beelden te zien van de school van Troyes uit de 16e eeuw. Meer informatie over de school van Troyes lees je bij de kerk St-Pantaléon op de pagina's over Troyes. Het meest waardevolle beeld in de St-Pierre kerk is het Mariabeeld met een boeket bloemen. Het hoofdaltaar is overigens afkomstig uit de abdij van Clairvaux. Ook is er een recent ontdekt fresco te zien dat dateert uit de 14e eeuw.

Andere bezienswaardigheden zijn het stadhuis (voormalig oud klooster) en de kerk St-Maclou (oude kapel van een vernield kasteel). Kortom, er is genoeg te zien. Nog dit, als je Bar-sur-Aube binnenrijdt, is het mogelijk om zonder parkeerschijf te parkeren, lees hier meer over in onze gratis reisgids Champagne. In de rest van het centrum is het verplicht om een parkeerschijf voor te leggen.  

Het warrige traject van de Route Touristique du champagne

Het is belangrijk om te weten dat de pijlen van de Route Touristique du champagne geen lus vormen. Alle dorpjes die met champagne te maken hebben zijn opgenomen in die Route Touristique du Champagne. De pijlen volgen heeft dus weinig zin.

Voor kinderen: Nigloland

Nigloland is een pretpark in Bar-sur-Aube met bijna 40 attracties voor groot en klein waarvan er 20 geschikt zijn speciaal voor kinderen. Zoals in de meeste pretparken staat ook in Nigloland sensatie en snelheid centraal. Toch zijn er ook attracties waar je kan genieten van natuur, rust en stilte. Elk jaar staan er verschillende shows op het programma die geschikt zijn voor alle leeftijden. Het is ook mogelijk om in het park te overnachten. Je kunt het beste de hele dag uittrekken om Nigloland te bezoeken.

Alle informatie over het park en de prijzen kun je vinden op: www.nigloland.fr

Reviews en beoordelingen Regio Aube

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bar-sur-Aube: voormalig handelscentrum? Plaats je beoordeling

Myriam Bleyen19 december 2017

Het was koud weer,we hebben jullie route gevolgd ,dat was aangenaam

Danielle5 augustus 2016

Zeer bruikbare informatie. Stadswandelingen Troyes en Essoyes goed uitgewerkt. Info Autoroute Aube en Champagne is duidelijk en goed te volgen. Bedankt!

Lenaerts Jeanine10 februari 2016

Zeer bruikbare en complete reisgids, doet zin krijgen om te vertrekken

Rogiers Dirk21 september 2015

Zeer goede en interessante reisgids. Mooie streek met leuke dorpjes.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info