Citytrip Troyes: een stad vol verrassingen

Alles zien en doen in Troyes: de vakwerkhuizen, de kerken, shoppen en lekker eten

Troyes bevindt zich in de Champagne en is een stad vol verrassingen. Er zijn ontzettend veel outlet winkels te vinden (meer dan 250) dus shopping plezier is gegarandeerd. Opvallend zijn de huizen in Troyes die schots en scheef staan en die de stad een eigentijdse uitstraling geven. Maar er zijn nog veel meer dingen die het de moeite waard maken om een citytrip Troyes te boeken.  Lees meer

Geniet van de diversiteit van Troyes: kerken, musea, outlet winkels, ...
 • Golden Tulip Troyes **** inclusief ontbijtbuffet

  Troyes 2 dagen in hotel 4* incl. ontbijtbuffet

  Golden Tulip Troyes **** ligt op slechts 7 km van Troyes en leent zich uitstekend voor een verkenning van de hoofdstad van de Champagnestreek. Inclusief ontbijtbuffet, 1x 4-gangendiner en bezoek kelder met degustatie.

  va.€ 109 - Boek nu
 • Ontdek het verrassende Troyes
 • Ga de schots en scheve vakwerkhuizen bekijken
 • Breng een bezoekje aan één van de kerken
 • Shoppen in een walhala van winkels 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De oude stad is een labyrint van zeer smalle straatjes en heeft opvallend genoeg de vorm van een champagnekurk en bovenaan de kroon stroomt de rivier de Seine. In onze reisgids kun je een wandelroute vinden die je langs alle hoogtepunten van Troyes brengt. Woorden komen te kort om deze prachtige stad te omschrijven en we nodigen je daarom uit om alles over Troyes te lezen in onze gratis reisgids. 

TIP: Houd er rekening mee dat alle winkels, musea en kerken zijn gesloten op maandag! Daarom raden we het af om op maandag de stad Troyes te bezoeken.

Bezoek kerken

Breng vooral een bezoekje aan een van de prachtige kerken in Troyes. Alle kerken zijn opengesteld voor bezoekers en in iedere kerk is er een ‘wachter’ aanwezig, dit betekent dat er vaste openingsuren zijn. Hierdoor weet je zeker dat de kerken tijdens de wandelroute kunt bezoeken. De kerken in Troyes zijn wel gesloten op maandag en zondagochtend. De andere dagen kun je er terecht van 10u30 tot 12u en van 14u tot 19u.

Andouillette: is dat lekker?

In Troyes, maar ook daarbuiten, is er een overvloed aan restaurants. Het meest opvallende gerecht op de menukaart is de ‘Andouillette’. Het is een specialiteit van Troyes. Het klinkt misschien wat minder appetijtelijk als we vertellen dat deze worst bereid wordt met de darmen en maag van een varken. Laat je toch maar eens verrassen. De koks brengen dit vlees op smaak met een heleboel kruiden, zodat het een heuse lekkernij is. Bovendien, als je het AAAAA-label (géén typfout) ziet dan weet je dat je de beste Andouillette te pakken hebt. Zeker proeven dus!

Reviews en beoordelingen Troyes stadsbezoek

Heb je zelf tips of opmerkingen over Citytrip Troyes: stad vol verrassingen? Plaats je beoordeling

Luc10 september 2019

Met deze gids heb je alles bij de hand !

Vandewiele marie jo2 juli 2019

Troyes mooie stad en ook de omgeving van de aube en de kleine dorpjes zijn leuk om te bezoeken .Een mooi en verrassend stukje Frankrijk .

Marij Bollen15 mei 2019

Al in Troyes geweest en heel veel stadjes in de champagnestreek maar met deze praktische gids komen we bij leuke plaatsen die we anders niet zouden tegenkomen bij een gewone wandeling in de stad

Marc Teerlinck14 april 2019

Overzichtelijke beschrijving van de wandelroute in Troyes. We hebben er dankbaar gebruik van gemaakt.

Tania Willocx 7 maart 2019

Hallo, De reisgids is heel praktisch en beschikt over nuttige tips en info. Eind maart hebben wij een tripje naar de champagne streek gepland. De gids bespaart ons heel veel tijd en opzoek werk, wat niet onbelangrijk is in het jachtige leven van vandaag. Het lijkt of je het allemaal al eens beleefd. Dus dubbele vakantiepret!!! Dank je wel voor de topgids 👍🏻

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info