Citytrip Troyes: een stad vol verrassingen

Alles zien en doen in Troyes: de vakwerkhuizen, de kerken, shoppen en lekker eten

Troyes bevindt zich in de Champagne en is een stad vol verrassingen. Er zijn ontzettend veel outlet winkels te vinden (meer dan 250) dus shopping plezier is gegarandeerd. Opvallend zijn de huizen in Troyes die schots en scheef staan en die de stad een eigentijdse uitstraling geven. Maar er zijn nog veel meer dingen die het de moeite waard maken om een citytrip Troyes te boeken.  Lees meer

Geniet van de diversiteit van Troyes: kerken, musea, outlet winkels, ...
 • Golden Tulip Troyes **** inclusief diner

  Troyes 2 dagen in hotel 4* incl. diner

  Golden Tulip Troyes **** ligt op slechts 7 km van Troyes en leent zich uitstekend voor een verkenning van de hoofdstad van de Champagnestreek. Inclusief ontbijtbuffet, 1x 4-gangendiner met dranken, bezoek kelder met degustatie.

  va.€ 115 - Boek nu
 • Ontdek het verrassende Troyes
 • Ga de schots en scheve vakwerkhuizen bekijken
 • Breng een bezoekje aan één van de kerken
 • Shoppen in een walhala van winkels 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De oude stad is een labyrint van zeer smalle straatjes en heeft opvallend genoeg de vorm van een champagnekurk en bovenaan de kroon stroomt de rivier de Seine. In onze reisgids kun je een wandelroute vinden die je langs alle hoogtepunten van Troyes brengt. Woorden komen te kort om deze prachtige stad te omschrijven en we nodigen je daarom uit om alles over Troyes te lezen in onze gratis reisgids. 

TIP: Houd er rekening mee dat alle winkels, musea en kerken zijn gesloten op maandag! Daarom raden we het af om op maandag de stad Troyes te bezoeken.

Bezoek kerken

Breng vooral een bezoekje aan een van de prachtige kerken in Troyes. Alle kerken zijn opengesteld voor bezoekers en in iedere kerk is er een ‘wachter’ aanwezig, dit betekent dat er vaste openingsuren zijn. Hierdoor weet je zeker dat de kerken tijdens de wandelroute kunt bezoeken. De kerken in Troyes zijn wel gesloten op maandag en zondagochtend. De andere dagen kun je er terecht van 10u30 tot 12u en van 14u tot 19u.

Andouillette: is dat lekker?

In Troyes, maar ook daarbuiten, is er een overvloed aan restaurants. Het meest opvallende gerecht op de menukaart is de ‘Andouillette’. Het is een specialiteit van Troyes. Het klinkt misschien wat minder appetijtelijk als we vertellen dat deze worst bereid wordt met de darmen en maag van een varken. Laat je toch maar eens verrassen. De koks brengen dit vlees op smaak met een heleboel kruiden, zodat het een heuse lekkernij is. Bovendien, als je het AAAAA-label (géén typfout) ziet dan weet je dat je de beste Andouillette te pakken hebt. Zeker proeven dus!

Reviews en beoordelingen Troyes stadsbezoek

Heb je zelf tips of opmerkingen over Citytrip Troyes: stad vol verrassingen? Plaats je beoordeling

Jane VH5 september 2018

Met een vriendin trok ik naar de champagnestreek. Veel tijd voor opzoekingen hadden we niet. Gelukkig vond ik jullie reisgids. Ik stuurde die door naar die vriendin die dacht het belangrijkste te noteren en het uiteindelijk zowat allemaal overschreef voor Laon en Troyes. Laon was een mooie starter en in Troyes bracht de wandeling ons langs mooie plekjes en echte pareltjes. Die vriendin was reeds in Troyes, maar zag nu veel meer. Jullie reisgids is een echte aanrader...

sabine12 oktober 2017

Super gegidsd, we hebben de wandeling in Troyes gedaan

Foqué Karel5 oktober 2017

Troyes : goede gids ; geen opmerkingen

daniel van hulle14 september 2017

Zeer goede gids ,waarvoor dank Daniel en Josette

daniel van hulle14 september 2017

Colmar en Straatsburg vind ik mooier

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info