Champagnestreek: 3-daagse rondreis met eigen auto

Gratis reisgids Champagne te downloaden, inclusief bezoek aan Reims en Laon

Onze gratis reisgids biedt een driedaagse autotocht aan, goed voor een mooi uitgewerkt bezoek aan de prachtige streek van de Champagne, meer bepaald de regio van de Marne. Behalve de hoogtepunten doen we ook een aantal minder bekende, maar toch bijzondere plekjes aan. Voor wie meermaals de Champagnestreek bezoekt zijn er aparte autoroutes, waarbij ook de zuidelijker gelegen stad Troyes en het gebied van de Aube op het programma staan. Lees meer

 • Hostellerie du Mont Aimé***(*) inclusief 2x diner en extra's

  Champagne 3 of 4 dagen gastronomisch

  Hostellerie du Mont Aimé ***(*) ligt tussen de champagnevelden van de Côte des Blancs. Talrijke champagnekelders in de onmiddellijke omgeving. Inclusief 1x 4-gangendiner, 1x gastronomisch 5-gangendiner, bezoek champagnekelder, 1 fl. champagne.

  va.€ 275 - Boek nu
 • Verken met onze rondreis de Champagne streek
 • 3-daagse autotocht met alles erop en eraan
 • Mooi kant- en klaar programma om vrij uit te kiezen
 • Inclusief stadsbezoek in het mooie Reims
 • Mogelijkheden te over voor degusteren tijdens bezoeken Champagnehuizen
 • Proeven bij de lokale kleinere wijnboeren
 • Heerlijk genieten onderweg van prachtige landschappen
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje.

Dag 1: heenreis met bezoek Reims

Een bezoek aan Reims neemt ongeveer een halve dag in beslag. Als je voor de heenreis wat vroeg vertrekt is het dus mogelijk dit stadsbezoek bij je programma van dag 1 te voegen. De wandelroute vind je wat verder in dit dossier. Deze wandeling start aan het station waar je kan parkeren. meer info bij de wandelroute.

Het is een veelzijdige wandeling die je alle aspecten van de stad laat zien: groene zones, uitgaansbuurt, monumenten en historische gebouwen, musea, winkelstraten en mooie pleinen. Bij een overnachting in de buurt of in Reims zelf kan je dus extra lang genieten van deze stad. Tijdens de route zal je ook tips krijgen voor een avondje uit in Reims.

Dag 2: autorondrit in de Champagnestreek

Bij een vakantie in de Champagnestreek hoort uiteraard een degustatie. Er zijn honderden locaties waar je een champagnekelder kan bezoeken en de champagne kan proeven. Met deze rondrit kom je door talloze dorpjes met veel lokale, kleine champagneboeren. Je rijdt ook door de wijngaarden en zal kunnen genieten van talrijke mooie uitzichtspunten. Er is in de streek ook een bos met zeer eigenaardige bomen. Ook dit ontbreekt niet tijdens deze autorit. Samen met een uniek ‘point de vue’ kan je tevens een champagnemuseum bezoeken waar je alles te weten komt over deze godendrank. Hautvillers, de geboorteplaats van de champagne is een mooi dorpje met abdijkerk die je kan bezoeken. Eindigen doen we in Epernay bij de grote champagnehuizen met klinkende namen.

Deze autoroute met volledige beschrijving en kaart vind je hier.

Dag 3: terugreis via Laon

Laon ligt op zo’n 50 km van Reims in de richting van Lille (Rijsel). Dus ideaal gelegen om op je terugweg nog mee te nemen in het programma. Laon ligt net over de grens van de regio Champagne-Ardennes in het departement Aisne. Maar dit mag de pret niet bederven want het is een mooie afsluiter van je vakantie Champagne.

Reviews en beoordelingen 3-daagse rondreis

Heb je zelf tips of opmerkingen over Champagne: 3-daagse rondreis? Plaats je beoordeling

ronald10 november 2020

ik kan alleen maar melden dat het fantastisch is uitleg zeer correct reis zeer aan te bevelen dank

Pieter Pottie21 juli 2020

heel informatief en duidelijke uitleg met de hoogtepunten en duidelijke stadsplannetjes

Eddy Van Den Abeele11 september 2018

een mooie streek en Troyes is een mooie stad. de reisbrochure en het stadsplannetje van Troyes mochten iets duidelijker. Verder niets dan lof.

Vissers. Runo12 augustus 2018

Handige en nuttige informatie verkregen. Vooral de opgegeven stadswandeling voor Troyes was superhandig en de moeite .

sandy braem12 november 2017

Wij vonden Chalons en Champagne heel leuk en ook Dormans. In Epernay deden we Mercier aan waar je met een treintje de wijnkelders bezoekt en een duidelijke, zeker niet saaie uitleg krijgt. Trouwe fan van de reisroutes, ja ook deze werd goed gesmaakt !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info