Citytrip Reims: Weekendje weg Champagne

Bezoek het historische Reims, de Romeinse overblijfselen, de kathedraal, de basiliek en nog meer bezienswaardigheden

Reims is een zeer oude stad in de Champagnestreek waarvan de geschiedenis teruggaat tot ver voor onze jaartelling. Tijdens je citytrip Reims zal je merken dat er nog veel overblijfselen te zien uit de Romeinse tijd. Het huidige Reims heeft nog steeds dezelfde structuur als in de 17e en 18e eeuw, toen de Franse politicus Colbert er voor zorgde dat Reims rechtlijnige straten kreeg met parken in het stadscentrum. Op de groene boulevard staat een standbeeld ter ere van hem. Dit standbeeld is de startplaats van onze wandeling door het stadscentrum tijdens je citytrip Reims.  Lees meer

In onze reisgids lees je alles om een citytrip Reims zo aangenaam mogelijk te maken.
 • Hostellerie du Mont Aimé**** inclusief 2x diner en extra's-18%

  Champagne gastronomisch 3 of 4 dagen

  Hostellerie du Mont Aimé **** ligt tussen de champagnevelden van de Côte des Blancs. Talrijke champagnekelders in de onmiddellijke omgeving. Inclusief 1x 4-gangendiner, 1x gastronomisch 5-gangendiner, bezoek champagnekelder, 1 picknick of 1 fl. champagne.

  va.€ 275 - Boek nu
 • Bevat een stadswandeling door het historische Reims
 • Spot de overblijfselen uit de Romeinse tijd
 • Loop de machtige kathedraal eens binnen
 • Bezoek de prachtige basiliek Saint-Remi
 • Haal een speciale souvenir bij Fossier
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje.

De machtige kathedraal die in het centrum van Reims staat is een stille getuige van de rijkdom van de stad en is een echte bezienswaardigheid tijdens je citytrip Reims.

Wie tijd en zin heeft kan nog veel meer dingen zien in Reims. Bijvoorbeeld, de Basiliek Saint-Remi, een topattractie die op ongeveer 1,5 km van de kathedraal ligt. In onze gratis reisgids kun je extra informatie en een routekaart vinden. Verder is het mogelijk om een bezoekje te brengen aan een van de vele champagnehuizen in Reims en tijdens de zomermaanden kan je een gratis lichtspektakel op de kathedraal bijwonen. Bovendien, wie iets bijzonders wil meenemen naar huis moet bij Biscuits Fossier zijn. Alle informatie is uitgebreid terug te vinden in onze reisgids (gratis te downloaden).

Reviews en beoordelingen Reims stadsbezoek

Heb je zelf tips of opmerkingen over Citytrip Reims: weekendje weg in een historische stad? Plaats je beoordeling

Walter Heylen12 januari 2018

Interessant.

Bob17 november 2017

Reims en de champagnehuizen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Gezellige champagnebars en typische brasseries, ideaal voor Bourgondiërs.

Hilda kerckhoven28 augustus 2017

De stadswandeling in Reims was super. Veel bezienswaardigheden gezien en niet te zwaar om te doen. Een aanrader!

Johan Deurloo21 juni 2017

Complimenten voor de gids. Veel handige informatie over cultuur, streekbeschrijvingen met mogelijkheden voor tripjes met allerlei bezienswaardigheden, maar ook, en vooral de hoofdstukken "Practische zaken". Bravo! REims, maar ook Troyes zijn schitterende steden en nog bar gezellig ook. Prjzen zijn zelfs beneden niveau van Nederland. Gaan zeker nog eens terug met onze kinderen.

Marc Delaere6 maart 2017

goed kunnen gebruiken, mooi uitgeschreven en aan te raden aan iedereen die mooi en goed een stad willen bezoeken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info