Verken het mooie Fontvieille in Provence

Bekend dankzij de molen van Alphonse Daudet

Fontvieille in Provence is bekend doordat de bekende schrijver Alphonse Daudet hier verbleef. Dankzij de Moulin de Daudet schreef hij zijn 'Lettres de mon moulin'. In deze molen is nu een museum gehuisvest ter ere van hem. Naast deze speciale bezienswaardigheid kan het kasteel waar hij verbleef ook bezocht worden tijdens je vakantie Provence. Lees meer

De molen inspireerde Alphonse Daudet om zijn bekende werk 'Lettres de mon moulin' te schrijven.

  • Verken het mooie Fontvieille 
  • Ontdek de plaatsen waar Alphonse Daudet is geweest
  • Bezoek de bekende Moulin de Daudet
  • Bezichtig het Château de Montauban
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

Bezichtig de indrukwekkende Moulin de Daudet

Moulin de Daudet in Fontvieille in Provence is een torenmolen die een bekende bezienswaardigheid is geworden. In deze molen is een museum huisvest voor één van de grootste schrijvers van de Provence, namelijk Alphonse Daudet. Hij werd geboren te Nîmes op 13 mei 1840 en stierf in Parijs op 16 december 1897. Zijn grootste bekendheid verwierf hij met 'Lettres de mon moulin'. Dit werk schreef hij na een verblijf in Fontvieille. De Moulin de Daudet inspireerde hem tot de titel. Later schreef hij een aantal romans die zedenschilderijen zijn van de laatste regeringsjaren van Napoleon III.

De omgeving van de Moulin de Daudet in Fontvieille in Provence is zeer rijk aan plantengroei. Tijm, rozemarijn en bonenkruid zijn plantjes die de Provençaalse sausen zo'n typische smaak geven. Verder vindt men er o.a. lavendel, venkel, heesters, olijfbomen, amandelbomen enz. 

Bezoek het prachtige Château de Montauban

Tijdens jouw vakantie kan je de bekende molen bezoeken, maar ook het kasteel Château de Montauban waar Daudet verbleef. In deze bezienswaardigheid vind je verschillende kamers die je meer laten zien over Alphonse Daudet, maar ook over andere bekende personen. De eerste kamer is namelijk speciaal ingericht ter ere van Daudet, aangezien hij zich hier altijd thuis voelde tijdens een verblijf in Fontvieille in Provence. De andere kamers vertellen meer over de schilder Léo Lelée, de bekende Manolo Falomir en het leven in de Provence.

Meer informatie vind je op: www.fontvieille-provence.com

Reviews en beoordelingen Fontvieille

Heb je zelf tips of opmerkingen over Verken het mooie Fontvieille in Provence? Plaats je beoordeling

Carine Verstraete23 juli 2017

Verbleven een week in dit dorpje en het is een meevaller geweest, gezellig mooi aardig stekje.Kan via deze plaats veel leuks bezoeken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info