Ontdek de veelzijdigheid van Arles in Provence

Maak kennis met Romeinse resten, de invloed van Van Gogh en meer

Ontdek de veelzijdigheid tijdens een vakantie Arles in Provence. De Romeinen hebben hier namelijk duidelijke sporen nagelaten, waardoor je deze Romeinse resten zelf kunt bezichtigen. De goed bewaard gebleven arena is er daar één van. Daarnaast kan je nu ook nog steeds genieten van de invloed die Vincent van Gogh op Arles heeft gehad. Lees meer

Een combinatie tussen kunst en geschiedenis maakt het mooie Arles erg bijzonder.

  • Bezichtig de bezienswaardigheden in Arles
  • Ontdek de Romeinse resten
  • Ervaar de invloeden van Van Gogh
  • Bekijk de prachtige arena
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

De beste manier om kennis te maken met het mooie Arles in Provence is om de meest bekende bezienswaardigheden in deze stad te bezichtigen. Tijdens jouw vakantie krijg je namelijk de mogelijkheid om de invloeden van de Romeinse periode en Vincent Van Gogh te ontdekken. Van Gogh verbleef namelijk één jaar in Arles en heeft sindsdien een onuitwisbare stempel nagelaten. De Romeinen deden dat ook, maar deze verbleven hier wel een paar eeuwen.

Ontdek de Romeinse resten

De meest belangrijke Romeinse bezienswaardigheden die je in Arles kunt vinden zijn de arena, het antieke theater en de thermen van Constantin. De arena is een goed bewaard gebleven overblijfsel uit de tijd dat de Romeinen hier verbleven. In dit indrukwekkende bouwwerk met vele zuilen worden tegenwoordig stierengevechten gehouden. Ook het antieke theater is erg interessant, aangezien een groot gedeelte van de stenen van het theater gebruikt zijn voor de bouw van huizen en kerken. De thermen van Constantin geven daarnaast een duidelijk beeld van het leven van de Romeinen en zijn dus zeker een bezoek waard.

Bezichtig het werk van Van Gogh

De invloed die Van Gogh op Arles in Provence gehad heeft kan je nu nog zien tijdens jouw vakantie in deze plaats. Het ziekenhuis waar hij een tijd verbleef is namelijk opengesteld voor bezoek, aangezien hij hier een gedeelte van het binnenhof geschilderd heeft.

Reviews en beoordelingen Arles

Heb je zelf tips of opmerkingen over Arles: Ontdek de veelzijdigheid van de Provence? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info