Bezoek het interessante Gordes in Provence

Ontdek het Plateau de Vaucluse en bekijk de mooie Villages des Bories

Het mooie Gordes heeft ontzettend veel te bieden. Tijdens jouw vakantie Provence kan je namelijk een stukje geschiedenis ontdekken op het Plateau de Vaucluse, aangezien hier veel prehistorische voorwerpen zijn bewaard. Ook de mooie Villages des Bories zijn erg interessant. Daarnaast kent dit gebied ook een prachtige natuur. Lees meer

Gordes vormt één prachtig geheel met de kalkachtige rots.

  • Ontdek het indrukwekkende Gordes
  • Bezichtig het Plateau de Vacluse
  • Bezoek de huisjes van Villages des Bories
  • Bewonder kunstwerken van Pol Mara
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

Ontdek het prachtige Gordes

Gordes in Provence ligt aan het Plateau de Vaucluse, op een uitspringende rots. Het dorp vormt als het ware één geheel met de kalkachtige rots, doordat de huizen met hetzelfde gesteente gebouwd zijn.

Het huidige kasteel, dat ooit een burcht was, is mooi in de omgeving geïntegreerd. In deze bezienswaardigheid bevindt zich een prachtige renaissanceschouw. Victor Vasarély, één van Frankrijk grootste kunstenaars, kocht het kasteel en had er zijn werkplaats en museum. Nu kan je er in de bovenste drie verdiepingen kunstwerken bewonderen van de Antwerpse kunstenaar Pol Mara (1920-1988).

Bezoek de Villages des Bories

Op het Plateau de Vaucluse bleven enorm veel voorwerpen uit de prehistorie bewaard. In Gordes in Provence is dit ook het geval. Op zo'n 4 kilometer afstand van Gordes is een prehistorisch dorpje te vinden waarvan de oudste woningen dateren van ongeveer 6000 en 4000 jaar voor Christus. De Villages des Bories is volledig gerestaureerd en dateert uit het einde van de 18e eeuw. Je kan bij deze bezienswaardigheid de evolutie ervaren vanaf de holbewoning tot de tweehonderd jaar oude huisjes. Deze laatste zijn op meesterlijke wijze gebouwd. Daarvoor zijn losse stenen op elkaar geplaatst tot een woning die concentrisch gebouwd is. Als men vuur maakte, ontsnapte de rook via de spleten in het dak.

Reviews en beoordelingen Gordes

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezoek het interessante Gordes in Provence? Plaats je beoordeling

chris19 maart 2019

Super reisgids. Heel gebruiksvriendelijk.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info