Wandel in Nîmes van oud naar nieuw

Bezichtig de arena, het Maison Carrée, Tour Magne en bezoek de vele musea

De Romeinse kiezer Augustus heeft van Nîmes in Provence een prachtige stad gemaakt waar nog veel oude gebouwen van zijn overgebleven. De arena, het Maison Carrée, de Tour Magne, Carré d'Art en de Porte d'Auguste zijn de meest bekende. Ook zijn er erg rijkgevulde musea te vinden in deze moderne stad. Met het Musée de la romanité, geopend sinds juni 2018, tegenover de arena heeft de stad Nîmes een interessante toeristische trekpleister erbij. Een aanrader tijdens je vakantie in de Gard en de Provence. Lees meer

Nîmes biedt een perfecte combinatie van moderne en historische bouwwerken.
  • Ontdek het oude en het nieuwe Nîmes
  • Breng bezoek aan de arena
  • Kies uit de vele musea met boeiende onderwerpen
  • Sta oog in oog met het Maison Carrée, Porte Auguste, Tour Magne, e.a.
  • Stap tussendoor het park Jardin de la Fontaine in
  • Geniet onderweg van terrasjes op drukke en rustige pleintjes
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

Nîmes in de Provence is de hoofdstad van het departement de Gard. Het is een grote stad die alle historische gebouwen goed wist te integreren in het moderne stadsbeeld. Tijdens je ontdekking zal je dikwijls aangenaam verrast worden door deze combinatie tussen de oude bouwwerken en de moderne gebouwen.

Bezoek de mooie arena

De arena van Nîmes is erg indrukwekkend en daarom ook een bekende bezienswaardigheid. De arena werd namelijk gebouwd tussen de 1e en 2e eeuw en had plaats voor wel 24.000 toeschouwers. In de 5e eeuw maakte men hier een fort van met een vestigingsgracht, waarna het in de middeleeuwen een toevluchtsoord voor de armen werd. Ze bouwden hier toen huizen, kerken en winkels. In de 19e eeuw vond er een restauratie plaats. Tegenwoordig wordt die gebruikt voor tal van evenementen gaande van muziekconcerten tot stierengevechten.

Bezichtig het Maison Carrée

Het Maison Carrée is een tempel die goed bewaard is gebleven. Deze tempel werd gebouwd door de schoonzoon van keizer Augustus en maakte deel uit van het Romeinse forum. Later deed het gebouw dienst als stadhuis en als kerk. Ondanks de lange geschiedenis is het gebouw nog in erg goede staat. Aan de overzijde staat het modern ogende Carré d'Art, een moderne tempel met veel glas. Groter kan het verschil qua stijl niet zijn. 

Ontdek de andere bezienswaardigheden

In Nîmes in Provence vind je nog veel meer indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de Tour Magne, de Porte d'Augustus. Een bezoek aan de Tour Magne is erg interessant, aangezien dit één van de 60 torens is die de ommuring van de Romeinse stad vormden. De Porte d'Augustus was een onderdeel van de vestingen.

Verken de boeiende musea

De verschillende musea in Nîmes zijn erg veelzijdig en wisselen tussen archeologie, folklore en kunst. Een bezoek aan het Musée des Beaux-Arts, Musée du Vieux Nîmes, Musée d'Histoire Naturelle en het Musée des cultures Taurines is dan ook zeker de moeite waard. Sinds juni 2018 opende het Musée de la Romanité de deuren. Hier worden 25 eeuwen geschiedenis in woord en beeld gebracht gaande van de pre-romeinse periode tot de middeleeuwen. Het gaat dus over meer dan enkel de Romeinen in Nîmes al is dit wel het hoofdthema. Met 5000 voorwerpen, 65 multimediale voorstellingen, maquettes, reconstructies enz krijg je heel wat te zien. Tevens bekom je een goed algemeen geschiedenisverhaal van de stad Nîmes. Een aanrader.   

Reviews en beoordelingen Nîmes

Heb je zelf tips of opmerkingen over Geniet in het prachtige Nîmes in Provence? Plaats je beoordeling

Aerts Guido25 mei 2016

Ik ga al 15 jaar naar de Provence en heb uw reisgids toch nog aandachtig gelezen. Ik consulteer regelmatig uw website om citytrips en dergelijke voor te bereiden.

Anja28 februari 2016

Superhandig een overzicht met hoogtepunten in de omgeving.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info