Bezichtig het mooie Les Baux-de-Provence in Provence

Bezoek het kasteel, de Saint Vincent kerk, vele musea en meer

Les Baux-de-Provence ligt in een kleine maar ruwe omgeving van het Les Alpilles. Dit gebied is altijd al geliefd geweest tijdens een vakantie Provence dankzij de gunstige ligging, waardoor er nu veel mooie bezienswaardigheden te vinden zijn. Tijdens jouw vakantie kan je dan ook een bezoek brengen aan het kasteel, de Saint Vincent kerk en verschillende musea. Lees meer

Vanuit Les Baux-de-Provence heb je een prachtig uitzicht over Arles en de Camarague.

  • Verken het mooie Les Baux-de-Provence
  • Ontdek de Saint Vincent kerk
  • Bezichtig het mooie kasteel
  • Bezoek de Carrières de Lumières
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

Les Baux-de-Provence in Provence wordt al lang bewoond dankzij de gunstige ligging bovenaan een heuvel. Al in de prehistorie kwam men erachter dat ze een voordeel hadden wanneer ze een duidelijk overzicht hadden van de omgeving door zich hier te vestigen. Heel wat jaren later aan het einde van de 10e eeuw leefde hier een invloedrijke familie.

Het adellijke geslacht was gehuisvest in een machtige burcht. Tijdens de Middeleeuwen was Les Baux-de-Provence bekend omwille van zijn liefdeshof. Dit was een bekende ontmoetingsplaats voor trouabdours. 

Bezichtig de mooie bezienswaardigheden

In Les Baux-de-Provence in Provence vind je veel verschillende soorten bezienswaardigheden. Het kasteel is bijvoorbeeld een mooie herinnering aan de middeleeuwse geschiedenis van deze plaats. Ook de Saint Vincent kerk is erg indrukwekkend, aangezien deze uit de tijd van de Renaissance stamt. Prachtige glas in lood ramen versieren het gebouw. Post Tenebras Lux is daarnaast ook erg interessant, aangezien dit geschreven staat op het overgebleven raam van een herenhuis uit de tijd van Huguenot.

Bezoek de musea en voorstellingen 

Naast al deze bezienswaardigheden zijn er ook mooie musea te vinden in herenhuizen die in de 16e en 17e eeuw gebouwd zijn. Hierbij kan je denken aan het Yves Brayer museum en het Santons museum. Daarnaast zijn er ook interessante voorstellingen, waarvan Carrières de Lumières de meest indrukwekkende is. Hier wordt met behulp van driedimensionale beelden een audiovisueel schouwspel getoond.

Reviews en beoordelingen Les Baux-de-Provence

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezichtig het mooie Les Baux-de-Provence in Provence? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info