Rondreizen Provence

We hebben een ruim aanbod aan rondreizen in de Provence maar het kan ook op maat.

We hebben een ruim aanbod aan rondreizen in Provence maar misschien wil je een aangepaste rondreis? Geen probleem, wij maken je een rondreis op maat. Mail ons via het contactformulier en binnen de 48 uur krijg je een uitgewerkt voorstel. Heb je liever een voorstel met vlucht (Marseille of Nice) en huurauto? Geen probleem, noteer dit bij de opmerkingen en wij bezorgen je een offerte met transport.

In de Provence zijn er zoveel plaatsen die je aandacht verdienen tijdens een vakantie dat een rondreis misschien wel een goed idee is om de regio te verkennen, met daarbij extra aandacht voor de Camargue. Er zijn voldoende hotels en andere logies die een rustige kennismaking mogelijk maken; het is alleen een kwestie van tijdig boeken.

De Provence heeft veel facetten. Natuurlijk is er zon, zee en strand, maar er is ook het rijke Romeinse verleden, de heerlijke keuken met bijhorende wijn, de vaak ronduit prachtige natuur, de vele aangename stadjes, de gezellige dorpen, de ongewone plekken, …  

Vergeet in de Provence ook de grote stad Marseille niet, net zo min als de indrukwekkende Mont Ventoux.  Daarnaast is er ook nog de Camargue met haar lagunes, moerassen en plassen die allemaal specifieke plantengroei herbergen. Dan zijn er ook nog de eeuwenoude zoutwinning, de halfwilde paarden en stieren,…

Bezienswaardigheden

Een van de hoogtepunten is Aigues-Mortes, het stadje dat omgeven is door een intacte ringmuur uit de 13de eeuw. Van op de muur heb je zowel zicht op de zoutwinning als op de jachthaven. Onderdeel van die muur is de 40 m hoge “Tour de Constance”, waarin Lodewijk de Heilige een bidkapel liet bouwen. Loop ook eens binnen in de gotische kerk van Notre-Dame-des-Sablons.

Een van de meest indrukwekkende Romeinse gebouwen is de Arena van Arles, die tegenwoordig nog gebruikt wordt voor stierengevechten. De stad herbergt ook een van de mooiste kerken van de regio, deze van Sainte-Trophime, heropgebouwd in de 12de eeuw. Let op het strakke interieur en de nabije kloostergang. Maak ook tijd voor het Museon Arlaten over de Provencaalse geschiedenis en volkskunst.

Het meest bijzondere Romeinse bouwwerk is natuurlijk de Pont du Gard, onderdeel van een aquaduct met een lengte van 50 km. Dit 3 verdiepingen hoge monument dateert van enkele decennia voor Christus en speelde een belangrijke rol in de watervoorziening van Nîmes, net op de rand van de Provence. Nu je toch in de buurt ben, ga eens kijken bij de tweeduizend jaar oude arena en andere Romeinse bouwwerken.

Met een volume van zeshonderd miljoen kubieke meter water is de bron van Fontaine-de-Vaucluse de belangrijkste van Europa. Het water lijkt de komen uit een klein ondergronds meertje, maar de echte oorsprong zit veel dieper.

De Camargue, een bijzonder gebied in de Provence, is belangrijk voor de zoutwinning, maar er zijn ook moerassen en plassen die massa’s vogels aantrekken. Nog opvallender zijn de kleine kuddes halfwilde paarden die door het gebied galopperen. Hier worden stieren gekweekt voor gevechten, waarin ze evenwel niet gedood worden.

Er is nog zoveel meer in de Provence: Avignon (pausenpaleis, stadsmuren), Gordes (kasteel , huizen uit kalk), Vaison-la-Romaine (historische gebouwen), Saintes-Marie-de-la-Mer (bedevaartplaats voor zigeuners), …

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info