Camargue in de Provence: info en bezienswaardigheden

Ontdek Saintes-Maries-de-la-Mer, Aigues-Mortes en de mooie natuur

De Camargue in Provence kan beschreven worden als een onmetelijke vlakte van plassen, moerassen, lagunes en zand. De kust groeit ieder jaar 10 tot 50 meter dankzij de Rhône, waardoor het uitzicht steeds verandert. Ook zijn hier veel mooie bezienswaardigheden te vinden, zoals Saintes-Maries-de-la-Mer en Aigues-Mortes. Lees meer

De steeds weer veranderde natuur van Camargue zorgt ervoor dat dit gebied erg interessant is.
  • Geniet van het mooie uitzicht van de Camargue
  • Bezoek Saintes-Maries-de-la-Mer
  • Wandel in Aigues-Mortes
  • Zie grote kuddes wilde paarden
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

Ontdek de prachtige natuur van Camargue

De Camargue in Provence is een groot zoutwinningsgebied. Wanneer een plas opdroogt, ziet de grond wit van het zout. Zo'n zoutvlakte wordt 'sansoure' genoemd. Als je door de Camargue tijdens je vakantie Provence rijdt dan zal je die zoutwinningsgebieden dan ook zien. Vaak is er bij de uitzichtpunten over die vlaktes een informatiepaneel terug te vinden over de zoutwinning.

De plassen die door de zee gevormd werden wisselen af met moerassen. Dit is ook een broed- en rustplaats voor duizenden vogels. In totaal zijn er hier meer dan 400 verschillende soorten, waarvan de roze flamingo wel de meest spectaculaire is. De Camargue in Provence is uitgeroepen tot natuurpark waar het verboden is bloemen te plukken, te jagen en te vissen. 

Ook een opvallende bezienswaardigheid in dit gebied zijn de kuddes paarden. Het paard dat van oorsprong Arabisch bloed heeft is wit van kleur, heeft een zeer harde hoef waardoor het niet beslagen moet worden en een zeer lange staart om zich tegen de insecten te verdedigen. De paarden leven hier half in het wild.

Bezichtig de bezienswaardigheden in dit gebied

Aigues-Mortes geeft je de kans om de prachtige gebouwen in deze stad in de Camargue in Provence te ontdekken. Daarnaast is het ook mogelijk om een wandeling te maken over de stadsmuren, wat een indrukwekkend uitzicht geeft tijdens je vakantie Arles.

Ook Saintes-Maries-de-la-Mer is een erg interessant bezienswaardigheid, aangezien deze een indrukwekkende geschiedenis heeft. De eerste zendelingen die Jezus nog gekend zouden hebben zouden hier namelijk gestrand zijn, dit waren Maria Magdalena, Maria Salome en hun zwarte dienares Sara. Doordat Sara de patrones werd voor de zigeuners vindt er ieder jaar nog een grote bedevaart plaats. Daarnaast zijn er in de kerk nog beelden te zien van de twee Maria's.

Reviews en beoordelingen Camargue

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezoek het mooie Camargue in Provence? Plaats je beoordeling

Stefan Nimmegeers10 augustus 2021

Een zeer degelijke reisgids waar je heel wat ideeën van opsteekt.

Pierre24 november 2017

Fantastisch handzame gids, met allerlei informatie waar wij zeer blij mee zijn. We kunnen nu al genieten van de voorbereidingen voor de reis. Dank u wel.

Nancy Lammerteyn30 augustus 2017

De reisgids is een betere dan vele andere. Kort en bondig uitgelegd en direct een mooi overzicht van wat de bestemmingen te bieden hebben. Heel handig in gebruikt. Doe dit ieder jaar van de streek waar we naartoe gaan. Echt een aanrader. Bedankt.

eddy Montmorency25 juni 2017

zeer mooie en bruikbare gids, echt een aanrader

Christ'l21 mei 2017

Heel goede gids voor wie de Provence wil bezoeken. Je ontdekt waar je best naar toe kan gaan en wat de moeite waard is. Prima voor wie nog nooit naar de Provence geweest is.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info