Hoe van Rome-luchthaven naar centrum Rome

Hoe geraak ik het best van de luchthaven naar het naar Rome centrum?

De beste verbindingen naar het centrum van Rome zijn er vanaf de internationale luchthaven Leonardo da Vinci - Fiumicino. De internationale luchthaven in Rome heeft twee namen. Die wordt zowel Leonardo da Vinci als Fiumicino genoemd. Dat werkt wel eens verwarring in de hand. De luchthaven ligt 35 km van hartje Rome verwijderd. Dus zomaar even een taxi nemen kost je geld. Een officiële taxi is wit. Afhankelijk van waar je moet zijn kan een rit naar de stad tussen 30 en 50 euro kosten, na 22 uur betaal je nog een toeslag. Ontdek nu de voordeligste manieren om naar het centrum van Rome te reizen.

  • Alle promoties Rome 4 dagen incl. vlucht

    Alle promoties Rome 4 dagen incl. vlucht

    Onze promoties zijn steeds inclusief ontbijtbuffet en vlucht h/t met Brussels Airlines. Ontdek ze nu van een eenvoudig hotel tot een chic 5* hotel en vergeet onze gratis reisgids met 2 wandelroutes niet te downloaden.
    va. € 259 - Boek nu
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Opgepast, als je het luchthavengebouw verlaat word je 'overvallen' door mannen van C.T.P., dit zijn de niet-officiële taxi's. Daar is niets mis mee als je vooraf een prijs overeenkomt, want ze hebben geen taximeter in hun voertuig.  Zij zijn heel correct, gebruiken de bus- en taxibanen in de stad en rijden veelal met nieuwere voertuigen. Het verkeer in Rome is heel druk, dus met een taxi kost het je wel wat tijd om tot in het centrum te komen.

Sneller en goedkoper gaat het met de trein. De Leonardo Express brengt je rechtstreeks naar het centraal station Termini. Daar heb je dan verbinding met de metro of kan je een taxi nemen. Alhoewel de Leonardo Express je direct naar het centrum brengt doet hij er toch 40 minuten over en moet je nog 10 minuten stappen vooraleer je aan de voorkant bent voor verbindingen met bus, metro en taxi. Hou hier vooral rekening mee als je terug naar de luchthaven wil! Om het half uur is er een verbinding tot even voor middernacht. Tickets kan je kopen aan de automaten (geen kredietkaarten) of koop je gewoon online, klik hier. Ontdek nu de voordeligste manieren om naar het centrum van Rome te reizen.

Reviews en beoordelingen Vervoer luchthaven - centrum

Heb je zelf tips of opmerkingen over Hoe van Rome-luchthaven naar Rome centrum? Plaats je beoordeling

Hilde Mertens26 februari 2019

Leuke smaakmaker en handig voorgesteld met nuttige tips. Ideaal als voorbereiding! We gaan deze zeker gebruiken ter plekke.

Jacques18 oktober 2015

Duidelijke gids met beknopte relevante informatie over de stad. Prima naslagwerk

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info