Wandelen in Rome langs pleinen en fonteinen

Rome is de stad met meer dan 500 grote en kleine fonteinen

Rome, de stad gebouwd op zeven heuvels en de stad van Romulus en Remus laat niemand onberoerd. Of je nu een dichter, schrijver, staatsman of gewoon jezelf bent iedereen verbaasd zich over de schoonheid van de stad en haar rijke verleden. Je kunt simpelweg niet over Rome spreken zonder te overdrijven. Het bizarre is dan ook dat alles inderdaad té is, maar dat er geen woord van is gelogen. Ga samen met onze gratis reisgids op stap in de stad en ontdek bekende en minder bekende pleinen en fonteinen tijdens je citytrip Rome.  Lees meer

Ontdek de rijke geschiedenis van Rome met onze wandelroute langs fonteinen en pleinen. 
 • Alle promoties Rome 4 dagen incl. vlucht

  Alle promoties Rome 4 dagen incl. vlucht

  Onze promoties zijn steeds inclusief ontbijtbuffet en vlucht h/t met Brussels Airlines. Ontdek ze nu van een eenvoudig hotel tot een chic 5* hotel en vergeet onze gratis reisgids met 2 wandelroutes niet te downloaden.
  va. € 259 - Boek nu
 • Wandel door het rustieke Rome
 • Doe een terrasje op een van de vele pleinen
 • Start en eindig op de meest bekende plekken: Piazza Navona en de Trevi fontein
 • Geniet van het uitzicht en een rustpauze op de Spaanse Trappen
 • Gooi een muntje in de Trevi Fontein
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Gratis bij reservatie van een citytrip.

Stadswandeling Rome - Pleinen en fonteinen op de kaart

Gebruik GPS: gps-tracks downloaden

Ontdek de Basilica del Sacro Cuore di Gesù

De basiliek is een van de meest bezochte kerken van Rome en is gewijd aan het Heilig Hart van Jezus. De wandeling 'Pleinen en Fonteinen' brengt je van deze kerk naar Piazza de la Repubblica. Het plein wordt gedomineerd door de Fontana della Naiada met daarin vier naakte nimfen. De waternimfen zijn de beschermelingen van rivieren, meren, zeeën en de onderwaterwereld. De wandeling vervolgt langs de Chiesa di Santa Susanna alle Terme di Diocleziano, de kerk die gekend is om het rijke en bijzonder mooie interieur.

Via Piazza Mignanelli naar Piazza di Spagna

De reisgids neemt je mee via het Piazza Mignanelli, met daarop prominent aanwezig de Zuil van de Onbevlekte Ontvangenis, naar Piazza di Spagna. Geniet van het uitzicht op de Spaanse Trappen en laat je verleiden door een heerlijk Italiaans ijsje of een korte pauze op een van de vele terrasjes.

Aankomst bij de Trevi Fontein

Je kunt de route volgen naar Piazza del Popolo en via tal van smalle winkelstraatjes vol met juweliers en antiekzaakjes uiteindelijk belanden bij wellicht de meest bekende fontein van Rome. De Trevi Fontein werd ontworpen door Bernini in opdracht van paus Clemens XII. Bewonder de schoonheid van de fontein en de details die het ontwerp rijk is. 

Reviews en beoordelingen Pleinen en fonteinen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Wandelen in Rome langs pleinen en fonteinen? Plaats je beoordeling

Cis Peeters9 september 2018

Prima gids, overzichtelijk en goed bruikbaar!

Rony Becquet20 maart 2018

Een handige gids om mijn reis naar Rome deze zomer te plannen. veel handige tips en weetjes. Bedankt

Guido 13 februari 2018

Zeer goed hulpmiddel voor het bezoek aan de mooie stad

Brigitta31 januari 2018

Wij hebben de volledige gids gekocht(5€) en kregen daarvoor 3 fantastische wandelingen. De wandelingen zijn heel goed beschreven. Met deze 3 wandelingen kunnen we zeggen dat we alle bezienswaardigheden in Rome gezien hebben. We hadden zelf ook al enige voorbereiding gedaan van thuis uit, wat het iets makkelijker gemaakt heeft, maar het hoeft niet echt hoor! Dank u wel.

Linne19 december 2017

Duidelijk beschreven route, gevolgd van ons hotel aan San Giovanni tot het centrum. Leuke details en bezienswaardigheden op een alternatieve route richting centrum.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info