Wandelen in Rome langs pleinen en fonteinen

Rome is de stad met meer dan 500 grote en kleine fonteinen

Rome, de stad gebouwd op zeven heuvels en de stad van Romulus en Remus laat niemand onberoerd. Of je nu een dichter, schrijver, staatsman of gewoon jezelf bent iedereen verbaasd zich over de schoonheid van de stad en haar rijke verleden. Je kunt simpelweg niet over Rome spreken zonder te overdrijven. Het bizarre is dan ook dat alles inderdaad té is, maar dat er geen woord van is gelogen. Ga samen met onze gratis reisgids op stap in de stad en ontdek bekende en minder bekende pleinen en fonteinen tijdens je citytrip Rome.  Lees meer

Ontdek de rijke geschiedenis van Rome met onze wandelroute langs fonteinen en pleinen. 
  • Wandel door het rustieke Rome
  • Doe een terrasje op een van de vele pleinen
  • Start en eindig op de meest bekende plekken: Piazza Navona en de Trevi fontein
  • Geniet van het uitzicht en een rustpauze op de Spaanse Trappen
  • Gooi een muntje in de Trevi Fontein
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Gratis bij reservatie van een citytrip.

Stadswandeling Rome - Pleinen en fonteinen op de kaart

Gebruik GPS: gps-tracks downloaden

Ontdek de Basilica del Sacro Cuore di Gesù

De basiliek is een van de meest bezochte kerken van Rome en is gewijd aan het Heilig Hart van Jezus. De wandeling 'Pleinen en Fonteinen' brengt je van deze kerk naar Piazza de la Repubblica. Het plein wordt gedomineerd door de Fontana della Naiada met daarin vier naakte nimfen. De waternimfen zijn de beschermelingen van rivieren, meren, zeeën en de onderwaterwereld. De wandeling vervolgt langs de Chiesa di Santa Susanna alle Terme di Diocleziano, de kerk die gekend is om het rijke en bijzonder mooie interieur.

Via Piazza Mignanelli naar Piazza di Spagna

De reisgids neemt je mee via het Piazza Mignanelli, met daarop prominent aanwezig de Zuil van de Onbevlekte Ontvangenis, naar Piazza di Spagna. Geniet van het uitzicht op de Spaanse Trappen en laat je verleiden door een heerlijk Italiaans ijsje of een korte pauze op een van de vele terrasjes.

Aankomst bij de Trevi Fontein

Je kunt de route volgen naar Piazza del Popolo en via tal van smalle winkelstraatjes vol met juweliers en antiekzaakjes uiteindelijk belanden bij wellicht de meest bekende fontein van Rome. De Trevi Fontein werd ontworpen door Bernini in opdracht van paus Clemens XII. Bewonder de schoonheid van de fontein en de details die het ontwerp rijk is. 

Reviews en beoordelingen Pleinen en fonteinen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Wandelen in Rome langs pleinen en fonteinen? Plaats je beoordeling

Emilie11 februari 2020

Ik heb er van genoten! Prachtige wandeling.

Bart Vanhoutte12 november 2019

mooie wandelingen gemaakt!!

Gheysens Michèle17 april 2019

zeer mooie wandeling gemaakt eventjes weg uit de drukte. De moeite waard om te doen. De routebeschrijving was duidelijk en de uitleg over de bezienswaardigheden was interessant.

daniella13 januari 2019

fijne wandeling, goed uitgestippeld om de bezienswaardigheden te ontdekken in je eigen tempo, de uitleg bespaart je een hoop tijd zodat je meer kan genieten :-)

Cis Peeters9 september 2018

Prima gids, overzichtelijk en goed bruikbaar!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info