Het openbaar vervoer in Rome

Door Rome met de metro of de bus

Je kan Rome goed verkennen met het openbaar vervoer. Heb je daar geen zin in dan is de Roma Panorama Tour een heel goed alternatief. Bovendien krijg je er de nodige uitleg bij.  Reizen met bus of tram in een voor jou onbekende stad is niet zo eenvoudig. De metro daarentegen is veel eenvoudiger om je te oriënteren door de namen van de stations. Rome heeft slechts twee metrolijnen en toch kan je hiermee het merendeel van de bezienswaardigheden bereiken. De metrostations zijn niet onveiliger dan in andere steden en zijn uitgebreid voorzien van roltrappen. Tickets koop je best vooraf, ontdek nu de vele kortingskaarten voor het openbaar vervoer.

  • Rome verkennen met openbaar vervoer
  • Twee metrolijnen zijn voldoende
  • Dagtickets in stations of krantenshops
  • Hop on Hop off biedt een volwaardig alternatief
  • Koop je tickets voordelig online, soms in combinatie met kortingen voor musea.
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Opgepast, op zondag zijn de krantenwinkels gesloten en zijn alleen de loketten in het centraal station (Termini) geopend! Je kan kiezen voor een enkel ticket dat 75 minuten geldig is of voor een dagticket dat geldig blijft tot 24 uur 's avonds (voordelig vanaf 5 ritten per dag). Tickets kan je op voorhand aankopen, de dag of uur begint pas te lopen vanaf de eerste validering.

TIP: stap in aan het begin of einde van een metrostel, daar kan je veelal rustig rechtstaan en word je niet platgedrukt. Stations dichtbij bezienswaardigheden:

  • Vaticaanse musea: CIPRO
  • St.-Pietersplein en -basiliek: OTTAVIANO
  • Colosseum en antieke Rome: COLOSSEO
  • Via V. Veneto en Trevifontein: BARBERINI
  • Villa Borghese, Spaanse plaats: SPAGNA

Piazza Navona en het Pantheon zijn goed bereikbaar te voet via een toeristisch traject van de Spaanse plaats naar de Trevifontein, het Pantheon en tenslotte Piazza Navona (zonder oponthoud: 20 minuten).

TIP: Met de Hop on Hop off-bus kan je een ganse dag van de ene naar de andere attractie rijden. Verdeeld over de stad hebben ze negen haltes, blijf je op de bus zitten dan maak je een rondrit van 2 uur en via de koptelefoon krijg je zelfs informatie van de gebouwen en monumenten die je onderweg ziet. Koop je ticket vooraf.

Reviews en beoordelingen Openbaar vervoer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Het openbaar vervoer in Rome ? Plaats je beoordeling

ann puttemans19 juni 2018

Het openbaar vervoer in Rome was prima. We gebruikten de trein, metro en de toeristenbus Hop-Hop off. Ik voelde me ook overal even veilig. Afstanden waren de eerste dagen ook makkelijk te overbruggen. Eenmaal de vermoeidheid begon toe te slaan, was het openbaar vervoer wel handig. We zagen wel dat de bus lange wachttijden kon hebben.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info