Tips voor een citytrip Rome

Wat moet je zeker gezien hebben bij je bezoek aan Rome?

Hieronder vind je een programma met de 'niet-te-missen' hoogtepunten bij een kort verblijf van 2 dagen. Rome kan makkelijk ingedeeld worden. Er is Vaticaanstad, het antieke Rome, het 'moderne' centrum en Tivoli. Rome heeft ook een toeristische bus die voortdurend rondjes rijdt en je toelaat om op 9 verschillende plaatsen op en af te stappen. Zo kan je op een goedkope manier van de ene attractie naar de andere en krijg je onderweg uitleg in verschillende talen. Lees meer

  • Rome-hoogtepunten in een notendop
  • Vaticaanstad: kiezen voor algemene indruk of méér dan één dag
  • Antiek Rome: Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Piazza Navone, Trevifontein 
  • Shopping: gespecialiseerde winkels i.p.v. warenhuizen 
  • Vermaak: bruisend nachtleven op pleinen
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Dag 1

Een hele dag uittrekken voor Vaticaanstad waarbij je een bezoek brengt aan de basiliek en de koepel, het plein, de crypte, de musea en de Sixtijnse kapel is voor een kunstminnaar zeker niet voldoende. Wil je er een algemene indruk van hebben dan kan dat in paar uurtjes. Heb je nog wat tijd over kies dan voor het Castel Sant'Angelo of de Villa Borghese met zijn park en musea.

Dag 2

Het antieke en centrale Rome kan je op één dag bezoeken. We starten in het antieke Rome met natuurlijk het Colosseum en de gerestaureerde overblijfselen van het oude centrum: het Forum Romanum. In de namiddag gaat het naar het Pantheon, het Piazza Navone om tenslotte via de Trevifontein en de Spaanse trappen je bezoek te eindigen in schoonheid met een prachtig uitzicht.

Shopping

Grote warenhuizen, zoals in Parijs, Londen en Barcelona, zal je hier niet vinden maar het aanbod aan kleine en gespecialiseerde winkels is heel groot. 
Op zondag kan je bijna nergens terecht, zelfs de bakker is meestal dicht. Augustus is de verlofmaand in Rome; veel shops zijn dan ook dicht. Op weekdagen zijn de openingsuren meestal van 8 of 9 uur tot 13 uur en van 16 tot 19 of 20 uur. Tussen 13 en 16 uur zal je veelal voor een gesloten deur staan. Behalve voedingszaken is er op maandagvoormiddag geen winkeldeur open.

Mijn favoriete plek is Campo de Fior. In de voormiddag is er alle dagen, behalve op zondag, openbare markt (levensmiddelen). Er zijn winkels met snuisterijen. Modewinkels vind je in de Via Condotti en aan de Piazza di Spagna. Voor antiek en juwelen kan je je hartje ophalen rond Piazza Navona.

Nachtleven

Het nachtleven gaat voor een belangrijk deel door op straten en pleinen. De wijken Travestere, het Piazza della Rotonda en het Piazza Navona zijn de favoriete trekpleisters. Ook het Pantheon biedt in de zomer een ideale scène voor een gezellig avondje terrassen. Wie op zoek is naar discotheken kan terecht in het Via Veneto, alhoewel er overal wel dansgelegenheden te vinden zijn.
Natuurlijk zijn er in Rome ook concerten, theatervoorstellingen, enz... Het Italiaans is natuurlijk de voertaal. Bij de toeristische dienst (EPT) kan je verschillende folders vinden met evenementen. Veelal kan je een ticket alleen ter plaatse kopen.

Reviews en beoordelingen Moet je zien in Rome

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rome: de hoogtepunten in een notendop ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info