Naar kerstmarkten met de trein

Naar kerstmarkten met de trein

De kerstmarkten brengen alle grote steden steeds in een feeërieke sfeer, bezorgen je een gevoel van gezelligheid en menselijke warmte. Even de grote zorgen van de wereld aan de kant om te kunnen laven aan die typische kerststemming waarin gemoedelijkheid, verdraagzaamheid hoogtij mogen vieren. Al eens aan gedacht om met de trein naar steden met een populaire kerstmarkt af te reizen? We geven een paar hints voor kerstmarkten in Duitsland en Frankrijk.

Parijs

Parijs tijdens de eindejaarperiode blijft een unieke plek om de kerstsfeer te beleven. En met de Thalys kom je er uitgerust aan! Zeker als je meerdere dagen verblijft in de Franse hoofdstad kan je ten volle genieten. Een tip? Start bij één van de grote shoppingzaken. De ‘blinkende’ etalages lokken je sowieso naar binnen. Het interieur is er feeëriek versierd. We bieden hierbij een zorgvuldig uitgekiende wandelroute aan om niets te hoeven missen tijdens het shoppen.

Het zal niet vreemd klinken als we zeggen dat je in Parijs op meerdere locaties kerstmarkten kan bezoeken. Je hebt dus maar uit te kiezen.

 • Galeries Lafayette en Printemps Haussmann
  Periode: half november tot 31/12
 • Kerstmarkt op La Défense
  Periode: eind november tot begin januari (behalve 25/12)
 • Kerstmarkt op Montmartre
  Periode: laatste week november t/m eerste weekend januari (behalve 25/12)
 • Kerstmarkt Saint Germain des prés
  Periode: half november t/m begin januari 2019.
 • Kerstmarkten nabij Gare Saint-Lazare
  Periode: half november - 25 december 2018.

Met de Thalys spoor je rechtstreeks vanuit Brussel-Zuid naar Parijs (Paris-Nord gare). Van daaruit kan je elke richting uit met de metro. 
24 keer per dag: Brussel-Parijs (gare Paris-Nord) in slechts 1u22
Boek je tickets tot 4 maanden vóór de reisdatum en geniet van het meest voordelige tarief.

Meer informatie kerstmarkt - tarieven trein

Ontdek Parijs

Parijs: de lichtstad, de stad van de liefde, een stad vol kunst, cultuur en historie en vooral, een wereldstad. Deze legendarische stad heeft eigenlijk bijna geen introductie nodig. Parijs is immers de meest drukbezochte stad van Europa, en met goede reden. Deze Franse hoofdstad heeft eindeloos veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur, maar ook culinaire liefhebbers en fanatieke shoppers kunnen er hun hart ophalen.

Wil je optimaal kunnen genieten van Parijs, download dan onze gratis reisgids. Daarin geven we mee wat je niet mag missen aan bezienswaardigheden, welke musea je op je programma zou moeten zetten, waar je optimaal kan shoppen. Maak gebruik van ons aanbod aan stadswandelingen om Parijs door en door te leren kennen of herkennen als je er al eens was. 

Aken

De kerstmarkt van Aken is in 2016 verkozen in de top tien van Europa's beste kerstmarkten en met de Thalys ben je er op iets meer dan een uur vanuit Brussel. De kerstmarkten zijn geopend dagelijks van 11 tot 21 uur, behalve op Totensonntag 25/11 (van 18 tot 21u.). De laatste dag, 23/12 sluit de kerstmarkt om 20 uur.

Locatie kerstmarkt: Markt, stadhuis en omgeving Dom + 2 kleine kerstmarkten in de winkelstraten.

Aken maakt er een erezaak van om op zijn kerstmarkt unieke artikelen aan te bieden, uiteraard zijn ook de klassiekers aanwezig en de geuren leiden je onmiddellijk naar de Bratwurst en glühwein standjes. Elk jaar opnieuw zijn er ongeveer 1.5 miljoen bezoekers die de Akense kerstmarkt bezoeken. Deze traditie gaat terug tot de jaren '70 waarbij zowel het aantal bezoekers als het aantal standhouders voortdurend blijven stijgen.. 

Met de Thalys en ICE spoor je rechtstreeks vanuit Brussel-Zuid naar Aken.
Thalys: 5 keer per dag: Brussel-Aken in slechts 1u10
Boek uw tickets tot 4 maanden vóór de reisdatum

ICE: 6 keer per dag: Brussel-Aken in slechts 1u11
Boek uw tickets tot 6 maanden vóór de reisdatum en profiteer van de laagste prijzen
Kinderen reizen gratis

Meer informatie kerstmarkt - tarieven trein

Ontdek Aken

Aken blijft een aantrekkelijke dichtbij bestemming voor een leuk weekendje uit. De stad die haar faam dankt aan Karel de Grote, die de stad reeds in de tweede helft van de achtste eeuw een grote uitstraling bezorgde, pronkt met talrijke kunstschatten en is bovendien met haar vele elegante winkels en shoppingcentra en haar gezellige cafés, een geliefde bestemming. Het is ook de ideale uitvalsbasis voor de ontdekking van de nabijgelegen Eifel. Bovendien werd de Aachener Dom, in 1978, als eerste Duitse monument, op de prestigieuze lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO opgenomen.

Leuk zijn de vele fonteinen en bronnen die opborrelen in deze „waterstad“, die ook als kuuroord een ruime uitstraling verwierf. Breng er ook een bezoekje aan de diverse boeiende musea zoals het Centre Charlemagne (stadsmuseum), Suermondt-Ludwig Museum, het Ludwig Forum voor moderne kunst, het Couven-museum of het opmerkelijke dagbladmuseum.

Onze wandelroute brengt je zowel door de belangrijkste winkelstraten, de kerstmarkten en bezienswaardigheden van Aken. Zo kom je ook voorbij 2 kleinere kerstmarkten aan de Holzgraben (naast de Elisenbrunnen) en de Kugelbrunnen (kruispunt Adalbertstrasse - Stiftstrasse).

Keulen

De kerstmarkt van Keulen is een van de meest populaire kerstmarkten van Duitsland. Met de Thalys of de ICE ben je er in 1u50 vanuit Brussel. De vele kerstmarkten in de oude binnenstad en de vele shoppingstraten zorgen voor dit succes. Hou er rekening mee dat de laatste twee zaterdagen voor kerstmis de straten en markten zo vol mensen lopen dat rustig winkelen niet mogelijk is. Files aan de ingangen, roltrappen, kassa's en in de restaurants. De eerste zaterdagen van de advent zijn rustiger, op zondag zijn de winkels gesloten maar de kerstmarkt is wel open vanaf de middag. Tijdens de week kan je dan wel in alle rust genieten van winkels en kerstmarkten.

Locatie kerstmarkt

 • Marktplein voor de Dom
 • Altermarkt en Heumarkt in de Altstadt: niet op 24 en 25 december. Geopend tot 7 januari 2018.
 • Neumarkt of Engeltjesmarkt
 • Rudolfplatz
 • Stadtgarten, ten westen van de Magnusstrasse
 • Aan het Schokoladenmuseum, 300 meter ten zuiden van de Deutscher Brücke langs de Rijnoever
 • Stadtgarten, ten westen van de Magnusstrasse

Met de Thalys en ICE spoor je rechtstreeks vanuit Brussel-Zuid naar Keulen. Kies voor je trein (Thalys of ICE) rechtstreeks vanuit Brussel-Zuid naar Keulen. Enkel nog de datum selecteren.

Thalys
5 keer per dag: Brussel-Keulen in slechts 1u50
Boek je tickets tot 4 maanden vóór de reisdatum en geniet van het meest voordelige tarief 

ICE InterCity-Express
6 keer per dag: Brussel - Keulen in slechts 1u50 
Boek uw tickets tot 6 maanden vóór de reisdatum en profiteer van de laagste prijzen
Kinderen reizen gratis

Meer informatie kerstmarkt - tarieven trein

Ontdek Keulen

Bij een bezoek aan Keulen maak je volop kennis met de drie grote troeven van de stad: de geschiedenis, de Rijn en shopping. Lezers geven als vierde troef ‘terrasjes’. Iedereen weet dat Keulen synoniem is voor winkelstraten, shoppingcentra en markten. 

Het is alom bekend dat de Rijn dwars door Keulen stroomt. Weinigen weten echter dat er een prachtige wandelboulevard is langs die Rijn, zonder auto's! Onze wandeling brengt je eveneens langs alle historische gebouwen, monumenten en pleinen: de Dom, het bekende huis 4711, stadspoorten, musea en kerken. Een zeer afwisselend wandeltraject waarvoor je het best een hele dag uittrekt. In onze gratis reisgids vind je alle nodige informatie om je citytrip Keulen tot een succes te maken.

Nog meer bestemmingen met de trein: 

'Elk Belgisch Station'

Lees hier hoe je met een 'Elk Belgisch Station' Thalys ticket met de treinen van NMBS spoort tussen eender welk station in België en een Thalys vertrek- of aankomststation. 

Foto: ICE naar de Duitse steden

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info