Kerstmarkten in de Elzas - Vogezen

Kerstshopping op de kerstmarkten van Elzas - Vogezen

Elk jaar vanaf eind november zijn er tientallen kerstmarkten in de vele steden en dorpen van de Elzas. Hun tradities, gastronomie en huizenbouw is duidelijk terug te vinden op deze talloze kleine gezellige markten. Dat je volop in de wijnregio vertoeft zal je wel merken, het geeft die markten ook een extra dimensie. De grootste is deze uiteraard van Straatsburg, maar voor de kleinere geven we je een website mee waar je alle data kunt terugvinden per maand. Tijdens de weken voor kerstmis kan je de wijnroute volgen en dan van de ene kerstmarkt naar de andere rijden. Alle zijn ze verschillend en hebben één zaak gemeen: gastvrijheid.

  • Hotel A la Cour d'Alsace 4* in Obernai incl. 1x diner

    Elzas 4 dagen in hotel 4* incl. 1x diner

    In het hotel wacht je een charmant verblijf met oog voor detail in een idyllisch kader. Uitstekende beoordeling 9.3/10 van heel tevreden klanten. Verblijf inclusief ontbijtbuffet en 1x 3-gangendiner.
    va.€ 289 - Boek nu

Straatsburg: Kerstmis, het Solidariteitsgevoel

Waar? Place de la Cathédrale, Place Broglie en Place Gutemberg 
Wanneer?  24/11 t/m 24/12/23

De kerstmarkt of "Christkindelsmärik" van Straatsburg is de oudste in Frankrijk. Deze traditie gaat dan ook terug tot 1570. Je vindt er een ruime keuze aan sparrenbomen uit de Vogezen, ambachten, kerstversieringen, warme wijn en een "Bredele"-markt. In totaal zijn er zo'n tiental kerstmarkten met meer dan 300 kerstchalets. Onze stadswandeling (zie reisgids hierboven) brengt je langs 9 van deze kerstmarkten.

Niet te missen is het plein rond de kathedraal en de straten naar de river toe (Rue de Rohan, Place du Marché aux Poissons en Palais Rohan). Verder is er nog de Place Broglie (Christkindlmarkt) en de Place Kléber met le Grand Sapin. La Petite-France moet je vooral doen voor de kerstsfeer. Ook op andere locaties zal je nog delen van de kerstmarkt zien zoals op de Place Grimmeissen waar een kerstmarkt gehouden wordt met alleen maar ethische en ecologisch verantwoorde kerstartikelen.  
Meer info en openingsuren: https://noel.strasbourg.eu

Colmar: een groot lint van kerstsfeer

Wanneer? 23/11 t/m 29/12/23 (niet op 25/12)

De kerstmarkt in Colmar is een van de belangrijkste van de Elzas. Ze telt niet minder dan 5 markten waarbij uiteraard het centrale plein en Petite Venise horen. In de kerstperiode kan je genieten van een unieke stad, kleinschalig en sfeervol. Uiteraard ontbreekt de schaatspiste niet. Wie het allemaal nog intenser wil beleven kan zelfs een wandeling maken in de sfeer van de magie van kerstdag. Meer info en openingsuren: www.noel-colmar.com

Mulhouse

Wanneer? 24/11 t/m 23/12/23

In het hart van het historische centrum, op de Place de la Réunion, wacht je de traditionele Kerstmarkt met houten chalets, een schaatsbaan, een lichtshow, geurige warme wijn en bredele, de befaamde kerstgebakjes uit de Elzas. Ieder jaar wordt een nieuwe, exclusieve stof ter versiering bedrukt, om zo het opmerkelijke textielverleden van Mulhouse in herinnering te brengen. Breng zeker ook een bezoek aan de kerstmarkt van het Musée de l'Impression sur Etoffes. Meer info en openingsuren: https://www.noel-mulhouse.fr 

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Kerstmarkten Elzas-Vogezen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkten Elzas-Vogezen? Plaats je beoordeling

willy defranc22 november 2018

zeer goede documentatie met waardevolle reistips

willy defranc20 oktober 2018

De bestemmingen die we in de Elzas gaan aandoen, stonden vermeldt in de wandel Elzas brochure... gewoon en tof te begrijpen, bedankt daarvoor

Trui4 oktober 2018

De kerstmarkten in de Elzas zijn echt de moeite waard, vooral Colmar is een niet te missen topper. Je waant je als in een sprookje.

swa celis29 november 2017

Zeer goede gids, gebruiksvriendelijk. Heb ervan genoten

Josette20 september 2017

Kerstmarkt met kaarsverlichting....Eguisheim! Zeer aan te bevelen!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info