Kerstmarkt Londen - kerstshoppen vanaf half november

Kerstshopping en kerstsfeer in Londen

Voorheen waren er bijna geen kerstmarkten in Londen. Doch elk jaar komen er nu markten bij en doen de shoppingstraten er alles aan om zoveel mogelijk bezoekers te lokken. Hieronder geven we je een overzicht van de belangrijkste activiteiten in de kerstperiode. Daarnaast krijg je een zorgvuldige uitgewerkte wandelroute gericht op shopping! De sfeerverlichting in de belangrijkste winkelstraat van Londen licht op vanaf half november en blijft branden tot begin 2024. Zowat 750.000 led-lampjes verlichten Oxford Street.

LET OP: Internationaal Reispas is verplicht! 
Informeer u over het reizen naar Groot-Brittannië.

 • 3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  Je verblijft 3 dagen in het New Road Hotel **** gelegen in  East London, vlak bij Shoreditch en Whitechapel, een geanimeerde buurt, op 10 min. stappen van de Tower. Inclusief Eurostar Brussel-Londen h/t en Engels ontbijt.
  va. € 325 - Boek nu
 • Overzicht van kerstmarkten in Londen 
 • 750.000 lichtjes in Oxford Street
 • Kerstshopping bij Hamleys & Harrods
 • Download de gratis reisgids Londen
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige gids Londen voor € 7,5

Kerstmarkten en andere kerstevenementen in Londen

Christmas Shopping bij Harrods

Periode: half november tot 24/12

Bij een bezoek aan Londen in de kerstperiode mag Harrods zeker niet ontbreken. De animatie is iets bijzonders en uiteraard zeer luxueus. De kerstman vind je in de Christmas Grotto. Vergeet zeker niet de afdeling verse voeding en de verdieping met het speelgoed. Er zijn best wel leuke geschenken met het logo van Harrods die niet echt duur zijn, vooral bij het snoepgoed.

Christmas Shopping bij Selfridges

Periode: half november tot 24/12

Een iets goedkoper warenhuis maar wel even zo groot is Selfridges in Oxford Street. Prachtige decoraties bij Selfridges en waarbij ze, vooral tijdens de weekends, veel animatie beloven, ook voor de kinderen.

Speelgoed bij Hamleys

De bekendste speelgoedwinkel van Londen en Groot-Brittannië is Hamleys. Daar moet je zeker eens langs gaan in de kerstperiode. De afdeling van de beren is om weg te dromen. Het is er natuurlijk wel druk ... De winkel ligt in Regent Street.

Hyde Park’s Winter Wonderland

Periode: 17/11 t/m 01/01/24, gesloten op kerstdag

Dit is ook een kerstmarkt die in Hyde Park doorgaat langs de grote laan middenin het park: Serpentine Road. Er is ook een groot rad, een ijspiste en nog andere attracties voor groot en klein. Dit is een plaats waar vele Londenaars hun zondag doorbrengen.

Christmas at Covent Garden

Periode: half november tot 31/12

Covent Garden is bekend voor zijn voedingswinkels. Tijdens de kerstperiode is er een prachtige kerstverlichting en kan je unieke voeding aantreffen in het kader van kerstmis. Als je iets origineels op je kersttafel wilt toveren dan is Covent Garden the place to be. Ze organiseren ook evenementen voor kinderen.

Christmas at Tate Modern, London Bridge

Kleinere maar daarom niet minder gezellige kerstmarkten

Download onze reisgids Londen met een shoppingroute voor 2 dagen winkelplezier.

Boxing Day op 26 december: start wintersolden

Ook tweede kerstdag is een feestdag in Groot-Brittannië. Het is bekend als de start van de wintersolden. Kerstmis is vergeten en de mensen staan in lange rijen te wachten tot de winkels openen. Opgepast niet alle winkels starten hun koopjesperiode op 26/12, sommigen doen het pas een paar dagen later om hun personeel de tijd te gunnen alles klaar te zetten. Boxing Day is ook een dag waarbij de bazen hun personeel een geschenkje geven en er allerlei sportevenementen worden georganiseerd.

Shopping in Londen

We geven je hierbij een overzicht van de belangrijkste winkelstraten in Londen. Je kan er tijdens de eindejaarsperiode genieten van prachtige kerstverlichting tot begin januari.

Openbaar vervoer: met de trein Eurostar naar Londen is de meest aangewezen manier van reizen. De Eurostar brengt je onmiddellijk in het centrum van Londen. Van daaruit kan je elke richting uit met de metro

Met de auto: In Londen moet je betalen om in het centrum te rijden. Verkeerstaks voor Londen: www.cclondon.com

Als je met de auto naar Londen reist moet je een keuze maken tussen de Eurotunnel of de ferryboten. Beiden vertrekken in Calais. De Eurotunnel brengt je in 45 minuten naar de overkant, tot in Folkestone. De ferry's van P&O, Seafrance en Hoverspeed doen er tussen de 50 minuten en 1u.45 over om de overkant van het Kanaal te bereiken, nl. Dover. Zowel vanuit Dover als vanuit Folkestone heb je een autosnelweg naar Londen. Je doet er ongeveer anderhalf uur over tot aan The Tower (via Greenwich of de Blackwall Tunnel), tenminste als er geen file is.

Parkeren in Londen is zeer duur en gebeurt met parkeermeters langs de kant van de weg of in parkeergarages. Reken zeker op ca. 40 euro per dag en daar bovenop nog eens de Congestion Charge van ca. 12 euro per dag (zie link hierboven van de verkeerstaks). Alle info over parkeergarages vind je op YourParkingSpace.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Londen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Londen? Plaats je beoordeling

wendy4 januari 2020

wij vonden het een super ervaring. Wij verbleven maar 1 dag in Londen en hebben super veel kunnen zien en geshopt omdat alles heel handig en grondig was uitgelegd. Wij vinden het zeker een aanrader. Voor de volgende trip kijken wij alvast welke gidsen jullie nog hebben uitgewerkt

Josette Viaene27 oktober 2018

grondig - leerrijk meer moet dat niet zijn

Sep Vandeweyer23 oktober 2018

alle beste plaatsjes staan zeker in de folder vermeldsamen met de beste manieren om er te raken en de kaart was ook enorm handig. zeker voor herhaling vatbaar :)

peter18 december 2017

waren 3 dagen in london was echt heel mooi in kersttijd hydepark was super en de verlichting in de straten geweldig zeker een bezoek waard

Katja Keppens5 december 2017

Ik vond het super ! Alles was overzichtelijk uitgelegd dus heel handig. Ik kijk al uit naar een volgende bestemming !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info