Kerstshopping Parijs 2018: vanaf half november

Kerstshopping en kerstmarkten in Parijs

Velen gaan naar Parijs voor één of meerdere dagen tijdens de eindejaarsperiode. Hier geven we je een leidraad om ten volle de kerstsfeer op te snuiven in de Franse hoofdstad. Wellicht start je bij één van de grote magazijnen. Niet alleen het interieur is prachtig versierd, de etalages vormen meestal een prachtig (bewegend) decor. Hieronder krijg je ook nog een zorgvuldig uitgekiende wandelroute om niets te missen bij het shoppen.

  • Alle promoties Parijs 3 en 4 dagen

    Alle promoties Parijs 3 en 4 dagen

    Een ruim aanbod aan promoties voor een citytrip Parijs: voor reizigers met de auto reeds vanaf € 85 pp 3-daagse. Alle promoties met optie Thalys en bezoeken.
    va. € 85 - Boek nu

Kerstmarkten en andere kerstevenementen in Parijs

Galeries Lafayette en Printemps Haussmann

Periode: half november tot 31/12

Beide warenhuizen liggen in de Boulevard Haussmann en zetten steeds hun beste beentje voor. Ze hebben opnieuw voor prachtige etalages gezorgd.

Kerstmarkt op La Défense

Periode: eind november tot begin januari (behalve 25/12)

Dit is wellicht de grootste kerstmarkt van Parijs. Niet minder dan 350 stalletjes! La Défense ligt wel niet in het centrum maar net op de rand aan de overkant van de ring. Hiervoor neem je best de metro.

Kerstmarkt op Montmartre

Periode: laatste week november t/m eerste weekend januari (behalve 25/12)

Ongeveer een 60 chalets staan er opgesteld aan en rond de Basiliek van Montmartre. Tijdens de weekends is de kerstman aanwezig.

Kerstmarkt Saint Germain des prés

Periode: half november t/m begin januari 2019.  

Kerstmarkten nabij Gare Saint-Lazare

Periode: half november - 25 december 2018.

Ta Mère Nature kerstmarkt in La REcyclerie - Porte de Clignancourt

Speciale kerstartikelen zorgvuldig uitgekozen met respect voor de planeet en dus ecologisch verantwoorde alternatieven voor de traditionele kerstgeschenken: planten, ludieke cadeau's, ... Tijdens het weekend van 1 en 2 december 2018 in de REcyclerie.

Veganistische kerstmarkt op kades van REcyclerie - Porte de Clignancourt

Le Marché de Noël végane de Merci Bernard. Kerstshoppen met een veganistische en ethische strik er rond. Veganistische kerststronken, plantaardige kazen, snoep, cosmetica à la veggie, enz. Al meer dan 20 kraampjes intussen. Op 16 december 2018.

Shopping in Parijs

Er zijn uiteraard de bekende winkelstraten: Boulevard Haussmann en rue de Rivoli. Voor de juwelierszaken: Place Vendôme en Rue de la Paix. Voor de luxe kledingwinkels: Rue du Faubourg Saint-Honoré en rue de la Paix. Deze straten zijn geconcentreerd in de hoek van La Madeleine en de Opéra Garnier.

Openbaar vervoer: met de trein Thalys naar Parijs is de meest aangewezen manier van reizen. De Thalys brengt je onmiddellijk in het centrum van Parijs. Van daaruit kan je elke richting uit met de metro.

Paris Visite is een vooraf aangekochte kaart waarmee je vrij gebruik kan maken van de Metro, RER en lijnbussen. Koop een kaart die geldig is voor de zones 1 t/m 3 dan kan je vrij rondreizen in het centrum van de stad. Je hebt de keuze uit 1, 2 of 3 dagen. Er is tevens een grote kinderkorting voorzien. Deze kaart kan je aankopen in elk metro- of treinstation in Parijs.

Met de auto: zorg ervoor dat je een parkeerplaats op voorhand hebt aangevraagd of dat je zeker bent dat je er wel eentje zult hebben. Maar eerst is er natuurlijk de ring rond Parijs, de BP of Boulevard Périphérique.

Boulevard Périphérique of de grote ringweg rond de kern van Parijs is voor vele toeristen de verschrikking. Nochtans is deze ringweg niet zo gevaarlijk als je een aantal regels in acht neemt. Op de BP (Boulevard Périphérique) zijn de afritten aangegeven door namen van poorten, bv. Porte de Bagnolet. Dus vooraf kijk je op je kaart welke 'poort' je moet nemen. Bij het naderen van de ringweg ga je dan ook in de richting van die bepaalde afrit rijden. Eénmaal op de BP is de voorrang aan rechts van toepassing. Dit betekent dat de voertuigen die de BP oprijden voorrang hebben. Gebruik dus alleen de rechterrijstrook voor het nemen van de volgende afrit.

De maximumsnelheid wordt zeer veel gecontroleerd. De verkeersborden boven de BP geven duidelijk aan wanneer je 'poort' of afrit nadert. Als je van de binnenstad komt is het belangrijk te weten of je de 'binnenring' of de 'buitenring' moet nemen, dat is de enige manier van bewegwijzering. Een kaart is dan ook onontbeerlijk. Moet de randstad aan je rechterkant liggen dan is dit de buitenring of 'boulevard exterieur', moet de kern van de stad aan je rechterkant liggen dan is dit de binnenring of 'boulevard interieur'.

Parkeren in de binnenstad is bijna een onmogelijke opgave, althans op een reglementaire manier. Heeft je hotel geen garage of voorbehouden parkeerplaatsen dan is het zeker af te raden om met je eigen wagen naar deze wereldstad te reizen. Er zijn zelfs niet voldoende parkeerplaatsen voor al de wagens van de stad zelf! De parkings kan je terugvinden op www.parkingsdeparis.com

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Parijs

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Parijs? Plaats je beoordeling

Schelstraete Anja28 november 2018

Duidelijke interessante reisgids!

Gerda2 januari 2018

De kerstmarkt in la Défense heb ik nu 2 jaar na elkaar bezocht en het blijft zeker de moeite. Het is een gezellige markt met een heel gevarieerd aanbod aan producten, (wereld)gerechten en drankjes. Er zijn ook plaatsen voorzien om te zitten al dan niet verwarmd. Er is ook een indoor kerstmarkt met allerlei decoratie, kaarten en materiaal om zelf aan de slag te gaan. La défence is heel gemakkelijk te bereiken via de metro lijn 1 La Défense (grande Arche). dit is tevens een Rer station. Ook de muzikale omlijsting is aardig meegenomen.

Eric Deslypere19 december 2017

La Défence: mooie kerstmarkt. Om eens lekker en niet te duur te gaan eten: voorbij de Notre Dame, richting Saint Germain des Pres, veel gezellige straatjes. Shoppen doe je, behalve de duurdere Galerie de la Fayette, in de omgeving van Le Marais, maar ook aan La Défence.

dorine cailliau11 december 2017

La defence, heel mooie kerstmarkt, zeker doen als je in parijs bent

Paul Roelandt21 november 2017

ok

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info