Kerstshopping Parijs 2023: vanaf half november

Kerstshopping en kerstmarkten in Parijs

Velen gaan naar Parijs voor één of meerdere dagen tijdens de eindejaarsperiode. Hier geven we je een leidraad om ten volle de kerstsfeer op te snuiven in de Franse hoofdstad. Wellicht start je bij één van de grote magazijnen. Niet alleen het interieur is prachtig versierd, de etalages vormen meestal een prachtig (bewegend) decor. Hieronder krijg je ook nog een zorgvuldig uitgekiende wandelroute om niets te missen bij het shoppen.

Kerstmarkten en andere kerstevenementen in Parijs 

Shopping in Parijs

Er zijn uiteraard de bekende winkelstraten: Boulevard Haussmann en rue de Rivoli. Voor de juwelierszaken: Place Vendôme en Rue de la Paix. Voor de luxe kledingwinkels: Rue du Faubourg Saint-Honoré en rue de la Paix. Deze straten zijn geconcentreerd in de hoek van La Madeleine en de Opéra Garnier.

Openbaar vervoer: met de trein Thalys naar Parijs is de meest aangewezen manier van reizen. De Thalys brengt je onmiddellijk in het centrum van Parijs. Van daaruit kan je elke richting uit met de metro.

Paris Visite is een vooraf aangekochte kaart waarmee je vrij gebruik kan maken van de Metro, RER en lijnbussen. Koop een kaart die geldig is voor de zones 1 t/m 3 dan kan je vrij rondreizen in het centrum van de stad. Je hebt de keuze uit 1, 2 of 3 dagen. Er is tevens een grote kinderkorting voorzien. Deze kaart kan je aankopen in elk metro- of treinstation in Parijs.

Met de auto: zorg ervoor dat je een parkeerplaats op voorhand hebt aangevraagd of dat je zeker bent dat je er wel eentje zult hebben. Maar eerst is er natuurlijk de ring rond Parijs, de BP of Boulevard Périphérique.

Boulevard Périphérique of de grote ringweg rond de kern van Parijs is voor vele toeristen de verschrikking. Nochtans is deze ringweg niet zo gevaarlijk als je een aantal regels in acht neemt. Op de BP (Boulevard Périphérique) zijn de afritten aangegeven door namen van poorten, bv. Porte de Bagnolet. Dus vooraf kijk je op je kaart welke 'poort' je moet nemen. Bij het naderen van de ringweg ga je dan ook in de richting van die bepaalde afrit rijden. Eénmaal op de BP is de voorrang aan rechts van toepassing. Dit betekent dat de voertuigen die de BP oprijden voorrang hebben. Gebruik dus alleen de rechterrijstrook voor het nemen van de volgende afrit.

De maximumsnelheid wordt zeer veel gecontroleerd. De verkeersborden boven de BP geven duidelijk aan wanneer je 'poort' of afrit nadert. Als je van de binnenstad komt is het belangrijk te weten of je de 'binnenring' of de 'buitenring' moet nemen, dat is de enige manier van bewegwijzering. Een kaart is dan ook onontbeerlijk. Moet de randstad aan je rechterkant liggen dan is dit de buitenring of 'boulevard exterieur', moet de kern van de stad aan je rechterkant liggen dan is dit de binnenring of 'boulevard interieur'.

Parkeren in de binnenstad is bijna een onmogelijke opgave, althans op een reglementaire manier. Heeft je hotel geen garage of voorbehouden parkeerplaatsen dan is het zeker af te raden om met je eigen wagen naar deze wereldstad te reizen. Er zijn zelfs niet voldoende parkeerplaatsen voor al de wagens van de stad zelf! De parkings kan je terugvinden op www.parkingsdeparis.com

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Parijs

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Parijs? Plaats je beoordeling

Marie-Jeanne22 december 2019

we hebben de wandeling grotendeels gevolg en genoten van de mooie stad Parijs.

Brigitte Forrez13 november 2019

Parijs is voor mij the place to be, niet alleen met de Kerstperiode maar alle seizoenen zijn zalig in Parijs, om te wandelen, te winkelen, terrasjes te doen, lekker eten. Al vele jaren kom ik in Parijs terug en telkens ontdek ik er nieuwe steegjes, restaurantjes, winkeltjes... Parijs leeft

Ann Rosseel10 januari 2019

We hebben de wandeling gevolgd en zijn uiterst tevreden. De omschrijving was duidelijk en correct en we hebben enorm veel gezien van Parijs !

Cracco nicole28 december 2018

Kwam heel goed van pas om wat wegwijs te geraken in Parijs,hebben veel meegevolgt en daardoor veel gezien,mercikes

Dirk28 december 2018

Mooie reisgids, de uitgestippelde wandelroutes zijn een mooie leidraad voor wie de stad een eerste keer bezoekt. Af en toe eens afwijken van deze route zorgt dan ook soms voor aangename verassingen. De Bateau mouche is ook een aanrader. De kerstmarkt in la defense mag je zeker niet missen als je in de winter in Parijs bent.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info