Blankenberge: belle epoque, art-déco, shopping

Ontdek ook de jachthaven en de vuurtoren

Dat de Belgische kust meer te bieden heeft dan zee en strand kun je ondervinden in deze gratis reisgids Blankenberge. De kuststad valt op door een groot aantal huizen uit de belle époque periode die gedecoreerd zijn met art nouveau wandtegels, smeedwerk of glasramen. Bovendien kom je tijdens de wandeling voorbij een groot aantal beeldhouwwerken. Lees meer

Wandel door gezellige winkelstraten, geniet van de belle époque nostalgie.
  • Verken Blankenberge vanaf het station 
  • Shoppend naar de Grote Markt
  • Genieten van uitzicht vanop de pier
  • Ga de sfeer van Belle Epoque opsnuiven
  • Bewonder de art-déco gevels
  • Wandel door de jachthaven
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Met deze tocht vertrek je tijdens je vakantie Belgische kust van het station van Blankenberge. Je loopt door de drukke winkelstraat tot aan de Langestraat die je volgt tot op de Grote Markt. Daarna ga je langs het Leopoldpark en via de jachthaven naar de vuurtoren. Langs de wandeldijk ga je vervolgens naar de pier en kun je van prachtige uitzichten over de zee genieten.

Op de terugweg kom je door de Sint-Rochuswijk met een aantal bezienswaardige art-décohuizen. Voor meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden kun je in onze gratis reisgids kijken en we raden bovendien aan om even langs de toeristische dienst te gaan in Blankenberge voor een gratis plattegrond en actuele informatie.

Ook voor cultuurliefhebbers is er genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld de Sint-Rochuskerk bezoeken of de fraaie Sint-Antonius kerk. En vergeet vooral niet langs het Cultuurcentrum te gaan. Dit centrum bevindt zich in het oude postgebouw. Er worden bovendien verschillende tentoonstellingen georganiseerd op diverse locaties in de stad. Hiervoor kun je het beste even op de website van de gemeente kijken. Daar kun je een overzicht vinden van de huidige exposities.

Voor families met kinderen raden we aan om een dagje naar Sea Life Blankenberge te gaan. Hier kun je allerlei zeedieren bewonderen en er zijn verschillende interactieve voorstellingen voor kinderen.

Reviews en beoordelingen Blankenberge

Heb je zelf tips of opmerkingen over Blankenberge: belle epoque, art-déco, shopping? Plaats je beoordeling

Ludo16 augustus 2021

Fijne en nuttige gids, vooral het dorpje Lissewege was voor ons een aangename ontdekking

Carine Smets24 juli 2019

Deze middag naar openbaar toiletten geweest vooraan de pier ,zit dame die niet van haar stoel komt maar wel 0,50€ ontvangt ,vuil en smerig

schoolmeesters Eddy19 april 2017

We hebben 2 wandelparcours gebruikt : van Blankenberge naar De Haan en Belle Epoque-wandeling in Blankenberge. Beide waren zeer nuttig in gebruik met prima beschrijvingen, nuttige kaarten en leuke tips. Een aanrader.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info