Stadswandeling Blankenberge

Wandel langs alle interessante bezienswaardigheden en attracties van de Belgische Kust

Deze wandeling in Blankenberge helpt je om de stad beter te leren kennen tijdens je vakantie Belgische kust. Blankenberge is meer dan alleen maar strand, zee en winkels. Het bezit immers een groot aantal huizen uit de belle époqueperiode. We brengen je langs deze huizen om je het smeedwerk, de glasramen en wandtegels te laten zien die zo typisch zijn voor de art nouveau. Lees meer

Volg onze stadswandeling en ontdek waarom Blankenberge zo populair is. 
  • Leer Blankenberge beter kennen
  • Dompel je onder in de belle époque
  • Wandel op de pier van Blankenberge
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje

Tijdens de wandelroute kom je eveneens langs heel wat beeldhouwwerken. Uiteraard zijn we de shoppingstraten niet vergeten, evenmin de pier van Blankenberge. Starten met wandelen doe je vanaf het station van Blankenberge, alhoewel je op elk punt kan beginnen want het is een luswandeling.

Je loopt door de drukke winkelstraat tot aan de Langestraat die je volgt tot op de Grote Markt. Daarna ga je langs het Leopoldpark en via de jachthaven naar de vuurtoren. Langs de wandeldijk ga je vervolgens naar de pier en kun je van prachtige uitzichten over de zee genieten. Op de terugweg kom je door de Sint-Rochuswijk met een aantal bezienswaardige art-decohuizen.

Culturele bezienswaardigheden

Ook voor cultuurliefhebbers is er genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld de Sint-Rochuskerk bezoeken of de fraaie Sint-Antonius kerk. En vergeet vooral niet langs het Cultuurcentrum te gaan. Dit centrum is pasgeleden geopend en bevindt zich in het oude postgebouw. Er worden bovendien verschillende tentoonstellingen georganiseerd op diverse locaties in de stad. Hiervoor kun je het beste even op de website van de gemeente kijken. Daar kun je een overzicht vinden van de huidige exposities.

Sealife en Serpentarium

Voor families met kinderen raden we aan om een dagje naar Sea Life Blankenberge te gaan. Hier kun je allerlei zeedieren bewonderen en er zijn verschillende interactieve voorstellingen voor kinderen. En wat dacht je van een bezoekje aan het Serpentarium. Dit is een indoor reptielenzoo waar je onder andere kikkers, spinnen, krokodillen en slangen kunt zien. De kinderen zullen het geweldig vinden

Stadswandeling Blankenberge op de kaart

Gebruik GPS voor je wandelroute door Blankenberge: klik hier om de GPS-tracks te downloaden

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Blankenberge

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Blankenberge? Plaats je beoordeling

Evelyne en Standaert16 mei 2022

mooi, goed aangeduid afwisselend (dijk, huizen) mooie gebouwen onderweg aangenaam met kinderen te doen

Deboes Chantal22 juli 2019

heel toffe route, zeker een aanrader!

sunshine26 september 2017

Heel leuke wandeling....deze winter nog een keertje overdoen.

Marleen15 oktober 2016

Leuke wandeling!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info