De Panne: natuur, ontspanning en architectuur

Tweemaal Plopsa

De Panne is de meest westelijk gelegen kustgemeente, net voor de Franse grens. Naast zijn natuurgebieden, een belangrijk pretpark en een unieke architecturale wijk bezit het ook het breedste strand van onze kust. Bovendien zijn er nog vele andere bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je vakantie Belgische kust. Lees meer

Ga heerlijk wandelen in het 340 hectare groot duingebied de Westhoek.
  • Wandel door drie verschillende landschapstypes
  • Ga naar Plopsaland en Plosaqua, 
    koop je tickets voordelig online (geen wachtrijen)
  • Bewonder woningen uit de Belle Epoque
  • Geniet van de rust aan de kust
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Duinenwandeling De Westhoek

Het natuurreservaat De Westhoek is een duinengebied van 340 hectaren groot dat grenst aan Frankrijk. Het is een indrukwekkend mooi en uniek duinenlandschap dat zich uitstrekt over duinentoppen met prachtige uitzichten op weerbarstig struikgewas en helmgras en zandvlakten die elk ogenblik wisselen van kleur en structuur.

Je wandelt er door drie verschillende landschapstypes. Het meest spectaculaire is wellicht de immense stuifduin, meteen ook het lastigste deel. Je wandelt verder door een gedeelte waar paarden verblijven. Er is evenwel geen garantie dat je die dieren te zien krijgt. Deze wandeling laat je optimaal genieten van het landschap vanaf twee goed uitgeruste uitzichtpunten.

Plopsaland De Panne

Kabouter Plop, Mega Mindy, Bumba en al hun vrienden staan te popelen om je welkom te heten in Plopsaland De Panne! Het meest bezochte pretpark van België combineert de magie van Studio 100 met het plezier van meer dan 50 attracties voor jong en oud.

Vlieg in twee seconden van nul naar negentig kilometer per uur op Anubis The Ride, tuimel als een echte piraat het water in op de SuperSplash, beklim als een stoere Viking met Halvar de rotsen van de Grote Golf, bedwing als een koene ridder De Draak uit het Kasteel van Koning Samson en leef mee op het dagelijkse ritme van de kabouters in Het Bos van Plop. De themazone Wickieland betovert kleine en grote fans van Wickie de Viking. Zijn de weersomstandigheden wat minnetjes? Dan neemt Maya de Bij je mee op een avontuurlijke reis doorheen het overdekte Mayaland en geniet je lekker droog van de bedwelmende liveshows met alle Studio 100-artiesten! Website: www.plopsa.be

Koop je tickets voordelig online en vermijd wachtrijen!

Plopsaqua De Panne

Plopsaqua werd geopend in maart 2015 en richt zich op jong en oud. Er zijn spectaculaire glijbanen (6), met De Glijdende Banden wring je je door scherpe bochten op een boei en dan is er nog de spectaculaire Sky Drop, met zijn 19 meter de hoogste glijbaan van België waar je een snelheid haalt van 40 km/u. Met de Disco Slide krijg je een combinatie van water, licht en muziek. Om het wat rustiger aan te doen is er ook nog het buitenzwembad, de ligweide, de sauna en twee bubbelbaden. Met Plosaqua kom je terecht in het Vikingdorp van Wickie de Viking. Verken de betoverende wereld van Wickie in de spetterende waterspeeltuin, herbeleef de avonturen van Wickie, Halvar en hun vriendjes in de cinemagrot of waan je een echte Viking in Wickie’s Speeldorp! Meer info op www.plopsa.be

Koop je tickets voordelig online en vermijd wachtrijen!

Bezoekerscentrum De Nachtegaal

Dit zou je startpunt moeten zijn voor een verkenning van de natuurgebieden en duinen in De Panne en Koksijde. Hier kun je gratis folders, kaartjes en wandelroutes bekomen. Voor extra informatie kun je terecht aan de balie. Er is eveneens een tijdelijke en een vaste tentoonstelling. Voor groepen zijn er ook rondleidingen, geleide wandelingen en nog veel meer. 

Website: www.west-vlaanderen.be

Dumontwijk

De Dumontwijk is een heel bijzondere architecturale wijk gebouwd door architect Albert Dumont. Je ziet er woningen uit de periode van de belle époque (1900). Het is duidelijk dat hier alleen de bourgeoisie woonde. Wil je er meer over vernemen dan ga je best eens naar de website van de specialist, José Decoussemaeker. De toeristische dienst organiseert tijdens de zomerperiode begeleide wandelingen door deze wijk. Het is een echte aanrader, want je krijgt heel wat anekdotes te horen uit lang vervlogen tijden.

Website: www.decoussemaeker.be/dumontwijk

Reviews en beoordelingen De Panne

Heb je zelf tips of opmerkingen over De Panne: natuur, ontspanning en architectuur? Plaats je beoordeling

Liesbeth van Gent17 september 2017

De folder gaf voorpret! We hebben een paar tips gevolgd. Het zou handig zijn een blokkenschema-kalender te hebben met kleuren per regio bijvoorbeeld of per regio zodat je makkjelijk kan zien wat er in een bepaalde week speelt. Maar zo hebben we er ook echt iets aan gehad!

luc vergaelen19 februari 2016

Prachtige ligging, wandelen langs de zee met nog stukjes ongerepte natuur, gezellig centrum. Mooie excursies mogelijk naar Frankrijk (vb Bergues bek. van de film Ch'tis), Oostduinkerke ,Nieuwpoort ). St. Idesbald met Paul Delvaux, top schilderkunst. Prima hotel ( Ambassador Hotel) met vriendelijke ontvangst, alles piekfijn in orde en verzorgd ontbijt. Wat wil een mens meer ?

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info