Duinenwandeling, genieten van diverse natuur in duinenlandschap

Wandel in de duinen van De Panne, Blankenberge-De Haan, Koksijde en het Zwin

Wandelen in de duinen is altijd genieten, welk weertype het ook is. Met deze duinenwandelingen bieden we je wandelingen op maat aan, voor elk wat wils. Stappen in het zand zit er uiteraard overal in, maar alle vier de duinenwandelingen bieden vele extraatjes. Je maakt kennis met duinenbosjes, polders, natuurreservaat, stuifduinen, de hoogste duin, en vanzelfsprekend vele unieke uitzichtpunten. Lees meer

Puur genieten van de natuur in de duinen met de wandelschoenen aan.
  • Wandelgenot in de duinen à la carte
  • De Panne: doortocht natuurreservaat De Westhoek
  • Knokke: Zwinduinen en polderlandschap
  • De Haan-Blankenberge: weg van de massa, vrije keuze afkorten
  • Koksijde: duinengebieden De Doornpanne en De Hoge Blekker 
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje

De Panne

Je wandelt in een uniek duinenlandschap van het natuurreservaat De Westhoek. Zandvlakten die wisselen van kleur en structuur, een stuifduin, weerbarstig struikgewas en helmgras, een deel waar paarden lopen, mooie uitzichtpunten, ... je krijgt het allemaal te zien in deze duinenwandeling De Panne.

  • Afstand: 5 km. Vertrekplaats: parking Schuilhavenlaan, 8660 De Panne

Knokke

Brede graspaden, de Zwinduinen, bosjes, poelen, struikgewas en duinenpolders. Alles samen een natuurgebied van 222 hectaren groot én het natuurreservaat van Het Zwin. Bondig samengevat wat je voorgeschoteld krijgt op de wandelroute tussen Knokke-Zoute en het Zwin via ondermeer de knooppunten van het wandelnetwerk Het Zwin.

  • Afstand: 6,6 km. Vertrekplaats: Gratis parkeren in de Hagegraspolderdijk, Rijkswachtlaan en Hazegrasstraat. Geef Rijkswachtlaan in voor de GPS.  Parkeren kan ook bij het Expo onthaalcentrum maar daar is het betalend.

De Haan-Blankenberge

Een aangename wandeling weg van de massa op het strand. Je zal uren slijten in een omgeving met kleinere natuurgebieden en mooie duinenbossen, maar je komt ook in de badplaatsen Blankenberge, Wenduine en De Haan. Je wandelt ook op het Schelpenpad. Je doet de wandeling volgens je eigen planning maar je kan ook gewoon onze tips gebruiken. Met de Kusttram kan je de route onderbreken en terugkeren wanneer je wil. Behoefte aan wat mondvoorraad? Zoek dan de horecazaken op. Je kan dan ook de villawijken meenemen op het traject.

  • Afstand: 11,3 km, afkorten kan met de Kusttram. Gratis Parkeren op Koninklijk Plein, 8420 De Haan. Ook gratis parking in straat Zwarte Kiezel, 8420 De Haan.     

Koksijde

Je wandelt door twee duinengebieden: de Doornpanne en de Hoge Blekker, de hoogste duin aan de Vlaamse kust. Zeer afwisselend traject: brede paden, zandwegeltjes,  Je kan ook binnenstappen in het bezoekerscentrum De Doornpanne waar de wandeling start en eindigt. Wandelroute via wandelknooppunten.

  • Afstand: 4,6 km. Vertrekplaats: Bezoekerscentrum De Doornpanne, Doornpannestraat, 8670 Koksijde.

Reviews en beoordelingen Duinenwandelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Duinenwandelingen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info