Stadswandeling Nieuwpoort

Van Nieuwpoort-stad naar Nieuwpoort-bad

Onze wandelroute in Nieuwpoort bestaat uit twee delen die met elkaar verbonden zijn. We starten in Nieuwpoort-stad en via de prachtige wandelpromenade kom je in Nieuwpoort-bad. Uiteraard kan je beide stukken verbinden met de kusttram. Lees meer

Ga op onze stadswandeling in Nieuwpoort en kom langs alle hoogtepunten van de stad.
  • Start je wandeling in Nieuwpoort-bad
  • Maak uitgebreid kennis met Nieuwpoort
  • Kom langs grote en kleine bezienswaardigheden
  • Download de reisgids
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje

Doel van deze wandeling is je met kleine en grote bezienswaardigheden van Nieuwpoort te laten kennismaken tijdens je vakantie Belgische kust. Tussendoor krijg je ook nog een verhaaltje, een legende of een wetenswaardigheid. Nieuwpoort is heel rijk aan kunstwerken, we geven je hierover wat achtergrondinformatie.

Je start het wandeltraject aan de IJzer met het groot opgevatte monument van Albert I om vervolgens het centrum te bezoeken. Herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog zijn hier nooit ver weg. Via de vismijn gaat de route verder naar de twee kilometer lange wandelpromenade langs de havengeul. Je wandelt hier tussen groen en water met als apotheose het staketsel dat je toelaat honderden meters in zee te stappen zonder natte voeten te krijgen. Bovendien kun je er van prachtige uitzichten genieten en boten kijken.

Tijdens de route wijzen we je op achtergrondinformatie van de bezienswaardigheden en vertellen we je wat over de geschiedenis van de stad. Ook komen de legendes van Jean Panne en Jan Turpin aan bod. Jean Panne was een gewiekste zakenvrouw die later een heks bleek te zijn.

Ze trouwde met Jan Panne en hadden samen een bakkerij. Ze hadden in totaal 11 kinderen. Echter stierf haar man een paar jaar later en ook haar kinderen stierven een natuurlijke dood, op het eind had ze nog maar een kind. Ze wilde hertrouwen, maar de geest van haar overleden man maakte haar bang. Toen twee mensen die haar hadden bezocht enkele dagen na het bezoek overleden, werd ze beschuldigd van hekserij. Uiteindelijk belandde ze dan ook op de brandstapel.

En wat denk je van Jan Turpin? De burgemeester die de vrouwen van de strijdende mannen op riep om ook een bijdrage te leveren in de strijd, waardoor Nieuwpoort vele overwinningen behaalde. Lees meer anekdotes en achtergrondinformatie in onze gratis reisgids Nieuwpoort.

Stadswandeling Nieuwpoort op de kaart

Gebruik GPS voor je wandelroute door Nieuwpoort: klik hier om de GPS-tracks te downloaden

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Nieuwpoort

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Nieuwpoort? Plaats je beoordeling

Chris Morren11 maart 2022

Geen moment verveeld tijdens een week Vlaamse kust dankzij jullie gids. Zeer praktisch, vol met leuke en slimme weetjes. Eigenlijk kunnen we nog een weekje blijven, jammer…misschien wel een reden om terug te komen. Deze info geven we zeker door .

Van Loock Greet21 maart 2018

ziet er een leuke wandeling uit

Anja Hegemann24 augustus 2016

Goed uitgestippelde wandeling in Nieuwpoort! We hebben ervan genoten!

Magda Diddens26 mei 2016

Zeer mooie wandeling, goed beschreven en aangeduid op de kaart.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info