Nieuwpoort: tussen IJzer en centrum

Vismijn, wandelpromenade en staketsel

Nieuwpoort is een stad met een rijke geschiedenis die reeds begon in 1163 en doorspekt is met legendes zoals die van Jeanne Panne en Jan Turpin. Je start het wandeltraject aan de IJzer met het groot opgevatte monument van Albert I om vervolgens het centrum te bezoeken. Lees meer

Volg onze stadswandeling en kom langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad.
  • Ontdek Nieuwpoort
  • Bezoek het centrum
  • Wandel over de promenade
  • Geniet van het uitzicht op de Zeedijk
  • Westfront Nieuwpoort bezoekerscentrum
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog zijn hier nooit ver weg. Via de vismijn gaat de route verder naar de twee kilometer lange wandelpromenade langs de havengeul. Je wandelt hier tussen groen en water met als apotheose het staketsel dat je toelaat honderden meters in zee te stappen zonder natte voeten te krijgen. Bovendien kun je er van prachtige uitzichten genieten en boten kijken. Het Westerstaketsel werd gebouwd in 1865 en heeft een lengte van 490 meter en het Oosterstaketsel, uit hetzelfde jaar, een lengte van 543 meter.

Nieuwpoort heeft heel wat pleinen gerenoveerd en je doet de drie mooiste innovaties aan tijdens deze wandeltocht. Wie te voet terugkeert komt langs rustige wegen door een villawijk en komt vervolgens via speciaal aangelegde fiets- en wandelpaden in het centrum aan. Het contrast is groot tegenover de gezellige drukte op de wandelpromenade en de zeedijk. Kortom het is genieten voor iedereen: de rustige wandelaar, de rolstoelgebruiker, ouders met kinderen, levensgenieters even goed als gedreven stappers.

Meer bezienswaardigheden

Wist je dat Nieuwpoort de grootste jachthaven van Noord-Europa heeft? We raden je aan om een bezoekje te brengen en van de prachtige boten te genieten. Nieuwpoort heeft bovendien prachtige zandstranden en een brede kuststrook. Ideaal voor de strandgangers onder ons. Je zult er bovendien niet gestoord worden, want de zeedijk is verkeersvrij!

Nieuwpoort is een historische stad met een rijke geschiedenis en er zijn dan ook heel wat musea en kerken die er bezichtigd kunnen worden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de fraaie Sint-Bernardus kerk of bezoek de Duvetorre. Er zijn ook vele militaire gedenktekens te zien ter ere van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Ook interessant is een bezoekje aan het sluizencomplex. Hier kun je meer te weten komen over hoe sluizen precies werken. Verder raden we je aan om een bezoekje te brengen aan het stadhuis van Nieuwpoort en om gewoon lekker door de gezellige straatjes te slenteren, genietend van de echte Belgische sfeer in het vissersdorp.

Reviews en beoordelingen Nieuwpoort

Heb je zelf tips of opmerkingen over Nieuwpoort: tussen IJzer en centrum ? Plaats je beoordeling

Gerda Van Loock20 september 2017

Zeer volledige gids, goed als je op laatste moment beslist om te vertrekken... mooie wandeling met juist voldoende info om een indruk te krijgen van nieuwpoort bad en stad.

ann16 september 2017

genoten van de wandeling in de binnenstad van Nieuwpoort en de info gaf er een extra dimensie aan, zeker een aanrader om nog meer stukjes van de reisgids te gebruiken

Jos Mussen30 mei 2016

iedere kustbezoeker heeft iets aan deze gids. Je neemt alleen die bladzijden die je nodig hebt, een andere keer goed voor een andere badplaats.

Van de Velde Jan27 mei 2016

ik ben in augustus enkele weken aan de kust en plan enkele autouitstappen.. IK heb zeker in jullie brochure een aantal leuke tips ontdekt waarvan ik zeker zinnens ben om gebruik van te maken. Alles wordt zeer duidelijk en vrij volledig omschreven, bedankt daar voor.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info