Fietsroutes Belgische Kust

Ontdek de mooiste fietsroutes langs de Vlaamse Kust en hinterland

Wat is er leuker dan fietsen met de haren in de wind in het polderlandschap, in het hinterland van de kust en af en toe op de zeedijken? Met deze fietsroutes aan de Belgische Kust leer je van nabij het hinterland kennen van de kuststeden Oostende, De Haan, De Panne-Koksijde, Nieuwpoort en Knokke. Ontdek ze in onze fietsgids West-Vlaanderen. Garantie voor dagen fietsplezier langs fietsknooppunten. Alle routes zijn in lusvorm, dus dat is ook al handig. Lees meer

Maak gebruik van groot aanbod fietsroutes aan Belgische kust en in hinterland. Dagenlang fietsplezier gegarandeerd. 
 • Urenlang fietsplezier aan Belgische kust 
 • Maak kennis met het hinterland van kust 
 • Heerlijk vrijuit fietsen tussen de polders
 • Ontdek pittoreske polderdorpjes
 • Pauzeren op leuke terrassen
 • Mogelijkheden tot bezoek musea 
 • Rustige startlocaties
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Met één fietsroute gratis (Knokke)

De Haan-Blankenberge

Onthaasten tussen de polders en de polderdorpen. Fietsen langs authentieke plekjes, langs verborgen natuur, op autoluwe wegen. Kennismaken met leuke terrassen, leuke pleintjes, ... dat is wat deze fietsroute De Haan Blankenberge voor jou in petto heeft. Je hoeft niet altijd óp de dijk te zijn om te genieten van de kust. 

 • Afstand: 38 km. Vertrekplaats: Warvinge, 8421 Vlissegem (De Haan).   

De Panne-Koksijde

Ontdek wat voor mogelijkheden De Panne en Koksijde bieden aan fietsbeweging. Je start in Steenkerke, een stil dorpje op de kaart gezet door Willem Vermandere. Freewheelend in het hinterland van De Panne en Koksijde maak je kennis met unieke polderlandschappen, natuurreservaten, een beetje duinen, kanalen, maar ook de garnaalvissers van Oostduinkerke, de Groote Oorlog, musea, ... Een brede waaier waar je misschien niet eens aan dacht bij een fietsroute in en rond De Panne-Koksijde.

 • Afstand:  35 km. Vertrekplaats: Steenkerkestraat, 8630 Steenkerke-Veurne 

Knokke

Geen meter kom je in de stad Knokke zelf want het is er toch maar te druk, maar we nemen je wel mee voor een kennismaking met de polderdorpen rond Knokke en toch een klein stukje langs de dijk. Je fietst langs kanalen, de Damse Vaart. Je komt in het aantrekkelijke en charmante Damme, maakt kennis met de Groene Gordel van Heist enz. We trekken zelfs even de grens over tot in Sluis. En je kan vlakbij de startplaats ook naar een klein maar fijn oorlogsmuseum.

 • Afstand: 47 km. Vertrekplaats: pleintje kerk Ramskapelle, 8301 Knokke-Heist  

Oostende

Oostende op een totaal andere manier verkennen. Dat doe je met deze fietsroute. Je komt sowieso langs de meest bekende bezienswaardigheden van Oostende. Je neemt ook een hapklare brok cultuur mee in Oudenburg. Natuurbeleving op de fiets doe je op de Groene 62. Zelfs een oversteek met een veerboot zit in het traject. Via een passage dicht bij de zee zoek je opnieuw de rust op in Bredene waar de route start en eindigt.

 • Afstand: 31,7 km. Vertrekplaats: Sportcentrum Ter Polder, Spuikomlaan, 8450 Bredene.  

Nieuwpoort-Gistel 

Een rustige fietstocht op fietspaden langs kanalen, even tot aan zee en grotendeels door een open landschap van vruchtbare polders. De Groote Oorlog is niet ver weg in het bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort. In Middelkerke kan je je amuseren met de bronzen stripfiguren te herkennen. Een rustige abdijsite is te bezoeken in Gistel waar een speciale waterput staat. Tussendoor tal van locaties om te genieten van een natje en een droogje.

 • Afstand: 48 km. Vertrekplaats: Dorpsstraat, 8470 Snaaskerke (Gistel).      

Reviews en beoordelingen Fietsroutes Vlaamse Kust

Heb je zelf tips of opmerkingen over Fietsroutes Belgische Kust? Plaats je beoordeling

Marina 13 juli 2022

Hele fijne roetes gedaan aan de kust en mooie sterken en dorp en gezien.

Rudi Laeveren27 juni 2019

Wij hebben een paar van die fietsroutes gereden, ze waren zeker de moeite.Reisroutes is hierbij en bij nog vele andere fiets-,wandel- en stadsroutes onze vaste gids geweest.

annick neuckermans21 maart 2018

heel mooie fietsroutes met leuke tips, die we zeker allemaal gaan verkennen als het weer wat zachter wordt..

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info