Zeebrugge in de ban van de haven

Duik onder in het themapark Seafront

Zeebrugge is inderdaad een haven en daardoor niet meteen de plaats waar je aan denkt om een dagje strand door te brengen. Ze hebben nochtans een breed strand dat dikwijls gebruikt is voor evenementen. Uiteraard heb je op de achtergrond de kranen maar veel last heb je er niet van. Die haven kan je verkennen met een havenrondvaart. Of je gaat meteen de zee op voor een zee-excursie of cruise. Ga even naar de website van rederij Franlis en je krijgt een bondig overzicht van de mogelijkheden: www.franlis.be  Lees meer

Ga naast de haven ook het themapark Seafront bezoeken.
 • Alle promoties Belgische kust 2 tot 5 dagen

  Alle promoties Belgische kust 2 tot 5 dagen

  Verschillende promoties in Oostende en Nieuwpoort van 2 tot 5 dagen. Bijzondere arrangementen zoals een shopping 2-daagse met butlerservice. een 3-daagse Oostende met ontbijt en streekbierenpakket voor € 99 p.p. Ontdek nog meer promoties.
  va. € 99 - Boek nu
 • Bezoek niet alleen de haven in Zeebrugge
 • Ontdek ook het brede strand 
 • Verken het havengebied met rondvaart
 • Begin van je droomcruise?
 • Leer meer over visserij, de zee, ... in themapark Seafront
 • Duik letterlijk onder in duikboot Foxtrot
 • Ga aan boord van de West-Hinder  
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De zeehaven

Eind 19de eeuw, met de aanleg van de Internationale Dijk, was een verbinding met de zee vanuit Brugge definitief voorbij. Althans zo leek het. Een paar invloedrijke personen konden koning Leopold II overtuigen om een haven aan te leggen aan zee en een kanaal te graven dat zeeschepen toeliet tot aan Brugge te varen. In 1907 werd de haven en het kanaal officieel ingehuldigd. Naast zijn functie als vissershaven is het vooral bekend voor zijn LNG-terminal voor vloeibaar gas, zijn containertransport en roll-on roll-off schepen.

Seafront, maritiem themapark

De oude vismijn van Zeebrugge is voortaan een themapark over de zee en de visserij. Naast de exposities kan je de Russische onderzeeër Foxtrot bezoeken en het lichtschip West-Hinder. In 2016 bestaat dit museum precies 20 jaar. Het is vooral een interactief museum waar kinderen een mooie tijd kunnen doorbrengen. Meer info op www.seafront.be .

Reviews en beoordelingen Zeebrugge

Heb je zelf tips of opmerkingen over Zeebrugge: haven, Seafront? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info