Zeebrugge in de ban van de haven

Duik onder in het themapark Seafront

Zeebrugge is inderdaad een haven en daardoor niet meteen de plaats waar je aan denkt om een dagje strand door te brengen. Ze hebben nochtans een breed strand dat dikwijls gebruikt is voor evenementen. Uiteraard heb je op de achtergrond de kranen maar veel last heb je er niet van. Die haven kan je verkennen met een havenrondvaart. Of je gaat meteen de zee op voor een zee-excursie of cruise. Ga even naar de website van rederij Franlis en je krijgt een bondig overzicht van de mogelijkheden: www.franlis.be  Lees meer

Ga naast de haven ook het themapark Seafront bezoeken.
  • Bezoek niet alleen de haven in Zeebrugge
  • Ontdek ook het brede strand 
  • Verken het havengebied met rondvaart
  • Begin van je droomcruise?
  • Leer meer over visserij, de zee, ... in themapark Seafront
  • Ga aan boord van de West-Hinder  
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De zeehaven

Eind 19de eeuw, met de aanleg van de Internationale Dijk, was een verbinding met de zee vanuit Brugge definitief voorbij. Althans zo leek het. Een paar invloedrijke personen konden koning Leopold II overtuigen om een haven aan te leggen aan zee en een kanaal te graven dat zeeschepen toeliet tot aan Brugge te varen. In 1907 werd de haven en het kanaal officieel ingehuldigd. Naast zijn functie als vissershaven is het vooral bekend voor zijn LNG-terminal voor vloeibaar gas, zijn containertransport en roll-on roll-off schepen.

Seafront, maritiem themapark

De oude vismijn van Zeebrugge is voortaan een themapark over de zee en de visserij. Naast de exposities kan je het lichtschip West-Hinder bezoeken. In 2016 bestaat dit museum precies 20 jaar. Het is vooral een interactief museum waar kinderen een mooie tijd kunnen doorbrengen.

Operatie Noordzee 1944-‘45

Deze tijdelijke tentoonstelling in Seafront loopt nog tot 3 januari 2021.

Wist je dat er meerdere landingen waren van de geallieerden? We kennen allemaal wellicht de meest bekende en ook de belangrijkste, D-Day in Normandië op 6 juni 1944. Twee maanden later was België zo goed als bevrijd behalve het deel rond de monding van de Schelde. Op 1 november 1944 werd er een landing uitgevoerd met de toepasselijke naam 'Slag om de Schelde'. Deze operatie was noodzakelijk om de Duitsers te kunnen verslaan. De Schelde was immers een belangrijke aanvoerlijn voor bevoorrading van de troepen. Bij deze landingsoperatie verloren 5000 mensen het leven. Zij hebben ervoor gezorgd dat de Duitse Atlantikwall definitief tot het verleden behoorde. 

Met de tentoonstelling Operatie Noordzee 1944-'45 wil men deze landing in de belangstelling brengen en de slachtoffers eren. Je ziet uitrustingen, restanten, kaarten, foto's, filmpjes en nog veel meer. De aanval werd gelanceerd op zee vanuit Oostende, op het land vanaf Knokke en Zeebrugge. Daardoor is er heel veel materiaal beschikbaar. De grootste stukken zijn o.m. een pantserwagen van het Canadese leger en een geschut van Brits slagschip dat deelnam aan deze actie.
Meer info op www.seafront.be .

Reviews en beoordelingen Zeebrugge

Heb je zelf tips of opmerkingen over Zeebrugge: haven, Seafront? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info