Autoroute Zuid-Galicië

Van Vigo naar Compostela en terug met een autoroute van Zuid-Galicië

Met een autoroute in Zuid-Galicië maak je een combinatie van unieke natuur, gastronomie en strand. En dan zijn er nog de vele kleine dorpjes die je even doen wegdromen. De start mag er best zijn want die nemen we in Santiago de Compostela. Pelgrims hebben deze stad rijkdom bijgebracht. Maar Santiago de Compostela heeft veel meer te bieden dan enkel de kathedraal als eindstation van de pelgrimstocht. Er zijn heel wat boeiende musea, nog andere bezienswaardige gebouwen, leuke pleinen, een groot park en bovendien is het ook nog een universiteitsstad. We voorzien tijdens deze autoroute ook tijd voor een bezoek aan Pontevedra. Er valt inderdaad veel te ontdekken. Een 8-daagse autoroute is gauw gevuld. Lees meer

Ontdek het pure Galicië: verlaten stranden en ver van het massatoerisme.
 • Alle promoties Galicië 3 tot 8 dagen

  Alle promoties Galicië 3 tot 8 dagen

  Verblijven in quinta's en hotels van 3 tot 5 dagen. Extraatjes als degustatie 4-gangenmenu, gebruik spa, bezoeken aan botanische tuin, bodega. 8-daagse rondreis om het ruige noordwesten van Spanje te ontdekken.  
  va. € 109 - Boek nu
 • Combineer natuur, gastronomie en strand
 • Droom even weg in de kleine dorpjes
 • Bezoek de pelgrimsstad Santiago de Compostela
 • Geniet van de rust in deze niet met toeristen oververzadigde regio   
 • Maak kennis met de wijnen van Galicië tijdens een wijnroute 
 • Wandel in het nationaal park Ila de Ons
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Autoroute Zuid-Galicië op de kaart

Bij een vakantie Galicië zijn er uiteraard de bijzondere kusten die je niet mag overslaan. We laten je kennismaken met de kracht van de zee in de Rias Bajas (Baixas) met diepe baaien en vele vissersdorpen. Het aspect gastronomie is in deze regio zeer belangrijk. Zeevruchten zijn vanzelfsprekend maar wist je dat in Galicië de beste witte wijn van Spanje wordt geproduceerd? De Albariño is een vrij recente wijn die in de laatste jaren een steile opmars heeft gekend.

Tijdens onze autoroute vanuit Santiago de Compostela komen we onder andere langs Padrón, O Grove, Pontevedra en Vigo. Hieronder vindt je een kort overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Padrón

Padrón is de plaats waar de Heilige Jacobus zou zijn aangespoeld in zijn bootje. In de kerk zou de steen liggen waaraan de boot zou zijn opgestoten. Misschien paste dit mooi in het verhaal van de heilige. Je krijgt als toerist wel het gevoel dat elk dorp, elke stad wel zijn graantje met de heilige van Santiago wil meepikken. Het is er lekker eten op een van de gezellige terrasjes in het centrum. 

O Grove

Je vindt hier prachtige ongerepte natuur en een visserijmuseum. Ook kun je er een bezoekje brengen aan het aquarium. Vroeger was O Grove een eilandje maar menshanden hebben er een brug aangelegd. Er liggen hier ook veel mosselbanken. Soms kan je mee met een visser voor een boottochtje tot bij de mosselbanken.  

Pontevedra

In Pontevedra is het oude centrum vooral aangenaam om in te wandelen. Je kan er gezellig over pleinen struinen. Het stadje heeft ook enkele musea. met uitgebreide diverse collecties. En ook vooral veel kerken. Ook een bezoekje aan de ruïnes van het Santo Domingo klooster is de moeite waard.

Vigo

Vigo is de grootste stad van Galicië. Je vindt er een prachtige natuur en interessante musea. Bijvoorbeeld het Visserijmuseum is een bezoek waard. Het Marcomuseum toont moderne kunst. Die prachtige natuur laat zich bewonderen in de baai van Vigo. Op de kustweg P0552 moet je een zijbaantje in om tot op een hoogte van 400 meter te komen. Dáár wacht je een magnifiek uitzichtpunt over het stadje en over de Ria de Vigo.  

Reviews en beoordelingen Autoroute Zuid-Galicië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute Zuid-Galicië: zelf op rondreis, kaart + gratis reisgids? Plaats je beoordeling

Marga2 januari 2020

lekker gelezen en wij gaan

Willy deheegher9 maart 2018

Leuk te lezen en geeft inspiratie om op stap te gaan en nog verder te zoeken en zo tot een georganiseerde rondreis te komen

Nancy Borlee13 maart 2017

De tips en regio's lijken super interessant. We zullen de gids zeker gebruiken om onze uitstappen te plannen.

willy remans7 maart 2017

Ik wandelde enkele keren de camino Portugues van Porto naar Compostella. Vanaf Tui wandel je dan door het zuiden van Galicie. De documentatie was voor mij erg interessant om te lezen nadien omdat ik een aantal mooie plaatsjes daarin herkende die samenvallen met de camino. o.a. Redondela (in omgeving van uw route - Pontevedra en Pardon. Die zijn beslist een bezoekje waar.

Jean Pierre De Smet26 februari 2017

Ik vertrek met mijn ogen toe naar deze bestemming

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info