Rias Altas: prachtige uitzichten

Kliffen bij "Praia das Catedrais", baaien bij "Porto de Bares" en mooie kerkjes

De wilde kusten van Rias Altas zijn uitgehouwen door de zee en bestaan uit imposante kliffen en baaien. Op tal van plaatsen onderweg kun je genieten van unieke uitzichten. De mens zorgde hier en daar ook nog voor mooie kerkjes. Je komt hier werkelijk ogen te kort. Lees meer

Geniet van het prachtige woeste landschap van Rias Altas.
  • Geniet van unieke uitzichten
  • Bewonder de klifrotsen van "Praia das Catedrais"
  • Ga naar Ria de Foz
  • Bezoek Porto de Bares
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Ria de Foz

Tussen de spectaculaire kust van As Catedrais en Cangas ligt de baai van Foz (Ria de Foz). Goed om weten is dat er in het gelijknamige stadje heel wat gezellige restaurantjes zittenwaar je heerlijk kunt eten.

We raden aan om te beginnen met de klifrotsen van "Praia das Catedrais", net voorbij Ria de Foz. Wie de falaise kusten van Normandië heeft gezien, zal hier een gelijkwaardig natuurfenomeen waarnemen. Het water beukt er letterlijk tegen de rotsen en maakt er zo echte kunstwerken van. Keer nadien terug en volg vanaf nu de kustlijn (rode lijn). Ter hoogte van de Ria de Foz kun je links afslaan naar een kerkje, de "Iglesia de San Martin". 

Porto de Bares

Verder op onze route, voorbij Viveiro (veel stranden), rijd je een straatje in naar de "Porto de Bares". Deze meest noordelijke plek van Spanje bezorgt ons een indrukwekkend uitzichtpunt. Rijd hiervoor voorbij Porto de Bares tot je niet meer verder kunt of mag. Te voet kun je de laatste paar honderd meter afleggen. Pas wel op voor de afgronden!

Uitzichtpunten langs unieke kustweg

Krijg je er maar niet genoeg van? En heb je veel tijd over deze vakantie in Galicië? Rijd dan van Baras verder naar Ortigueira. Ongeveer 9 km daar voorbij sla je rechtsaf naar Pedra (let op: niet geschikt voor +3.5 ton, caravans en mobilhomes). Vandaar volg je een kleinere kustweg, die je langs San Andres de Teixido brengt (nog een kleine afslag). Er wacht je daar een heiligdom in de vorm van een kapel waar heel wat lokale pelgrims komen. Deze weg neem je vooral voor zijn unieke uitzichtpunten. Vanaf Cedeira rijd je terug op een meer comfortabele weg in de richting van Ferrol, onderweg genietend van nog meer mooie panorama's.

Reviews en beoordelingen Rias Altas

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rias Altas: prachtige uitzichten? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info