Ria de Pontevedra: voor ieder wat wils

Kunst in het "Museo de Pontevedra", natuur op Illa de Ons en strand in Sanxenxo

Pontevedra is een stad met een heel gezellig oud stadscentrum met kleine en smalle straatjes. Het is de belangrijkste stad van het gelijknamige estuarium Ria de Pontevedra. Lees meer

 
Maak een heerlijke wandeling op Illa de Ons omgeven door de prachtige natuur.
  • Bezoek "Museo de Pontevedra"
  • Ervaar de leefwijze van de monniken in Poio
  • Geniet van een drankje in Sanxenxo 
  • Neem de ferry naar het eiland Illa de Ons
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Pontevedra

Voor een leerzame bezienswaardigheid ga je naar de Praza da Lena. Dit is een mooi pleintje met aangrenzend het "Museo de Pontevedra". Eigenlijk bestaat dit museum uit vijf gebouwen, waarvan de meeste op deze locatie liggen (rua Pasanteria 10-12). De collectie is zeer uitgebreid en gaat van veel schilderkunst over archeologie tot een muntenverzameling. 

Hedendaagse kunst is te zien in het Sarmiento gebouw in de gelijknamige straat grenzend aan het Praza da Lena. Voor kunst uit de oudheid zijn de ruïnes van het Santo Domingo klooster (nabij de grote parking) een aanrader. Naast deze bezienswaardigheden zijn het vooral de kerken die je aandacht zullen trekken. De twee belangrijkste zijn de "Iglesia San Francisco" en de "Basilica de Santa Maria a Maior". Maar de "Iglesia de la Peregrina" is ook zeker een bezoekje waard. Als je met de auto aankomt in Pontevedra dan kun je het best parkeren op de Calle de la Alameda. Rechts in de Calle de Michelena vind je de toeristische dienst.

Meer info over de musea: www.museo.depo.es

Poio

In Poio vind je redelijk wat wijngaarden, maar het stadje zelf wordt gedomineerd door het klooster San Juan. Het werd gesticht in de 7e eeuw en werd een belangrijk centrum van cultuur in Galicië. Momenteel is er een museum ingericht (Museo Mosteiro de Poio) en wordt het nog steeds bewoond door monniken. Je ontdekt er werken van lokale kunstenaars en van vroegere monikken, vooral schilderwerken en tekeningen.

Voor velen zal echter het interieur interessant zijn. Van mei tot half oktober is het geopend voor het publiek: in de voormiddag van 10 tot 13u30 en in de namiddag van 16u30 tot 20 uur (op zondag alleen namiddagopening). Buiten deze periode zijn de openingsuren beperkter.

Meer info op www.mercedarios.com

Sanxenxo

Ooit was Sanxenxo een klein vissersplaatsje, maar daar is niet veel meer van te zien. Sanxenxo is tegenwoordig een toeristenoord met zandstranden, boulevard en alles wat je mag verwachten van een badplaats. Zo biedt dit stadje ook een levendig nachtleven en is het een trekpleister voor zonaanbidders en feestgangers. Voor wie meer wilt dan alleen feesten, in Portonovo kun je de ferry nemen naar het eiland Illa de Ons voor een leuke trip op zee. 

Illa de Ons

Wie graag rust wilt tijdens een vakantie in Galicië kan iets verderop, in Portonovo, de ferry naar het stille eiland Illa de Ons nemen. De ferry vaart van juni tot september. Dit eiland maakt deel uit van een Nationaal Park (Illas Atlanticas de Galicia). Druk is het er zeker niet, want het aantal bezoekers per dag is beperkt, dus ideaal om te genieten van de stilte. De meeste mensen bezoeken dit eiland voor de natuur. De fauna en flora zijn beschermd en bij je aankomst (Area dos Cans) zal je alle informatie vinden over waar in het gebied je allemaal kunt wandelen.

Het eiland Ons is weinig begroeid en bezit zeer ruwe rotskusten. Auto’s zijn er niet toegestaan. Een tip: wandel naar het zuiden (circa 3 km heen) tot aan de "Cova do Inferno" (put van de hel) waar de zee tegen de rotsen slaat en een hels lawaai maakt. Wat verder ligt ook het uitzichtspunt "Mirador de Fedorento". Voor strandliefhebbers is er het noordelijke strand "Praia de Melide" (2 km vanaf aanlegsteiger).

Meer info over de ferry en het eiland: www.mardeons.com

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Ria de Pontevedra

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ria de Pontevedra: voor ieder wat wils? Plaats je beoordeling

Judith Silverans12 april 2019

Ik vond het een hele goeie uitleg en voorstellen. Tussenin hebben wij de reis geboekt bij jullie. Wel voor 10 dagen. Vriendelijke groeten

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info