Ria de Vigo: Galicische schoonheid

In Ria de Vigo ervaar je de viscultuur in het Visserijmuseum en vissersplaatsjes

Vigo is de grootste stad van Galicië, met meer dan een kwart miljoen inwoners. Je vindt er prachtige natuur en een aantal interessante musea. Eentje daarvan is het "Museo del Mar de Galicia", het Visserijmuseum. Lees meer

Ervaar de schoonheid van de prachtige Ria de Vigo.
  • Ontdek Galicië
  • Ga naar Mirador de la Madroa
  • Kijk je ogen uit op de kustweg langs de Ria de Vigo 
  • Beleef de viscultuur in het Museo Masso
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Het Visserijmuseum

Het museum omvat een klein aquarium en in twee afdelingen kun je er de visserij bekijken van vroeger, nu en in de toekomst. Kijk voor meer info op www.museodomar.com

Het Marcomuseum

Wie van moderne kunst houdt moet zeker even het centrum in voor het "Marcomuseum", voluit het "Museo de Arte Contemporanea de Vigo". Je vindt er vooral hedendaagse kunst. Kijk voor openingstijden en andere info op: www.marcovigo.com.

Overige musea

Voor nog meer musea in Vigo kun je terecht op de website van de stad www.vigo.org (klik op ‘cultura’). Als je wat tijd over hebt, rijd dan naar de "Mirador de la Madroa". Dit uitzichtspunt ligt op een zijweg van de kustweg PO552. Het brengt je naar een hoogte van circa 400 meter en biedt een prachtig uitzicht over de Ria de Vigo.

Ria de Vigo

Neem vanuit Vigo de kustweg naar Cangas en vervolgens naar Pontevedra. Je komt zo langs talrijke mooie plaatsjes. Bovendien kun je in de Ria de Vigo nog vele mosselplateaus zien in de zee. Dit is mogelijk door de bescherming van deze baai door de kleine langgerekte eilanden: de "Islas de Cies". Tijdens je rondrit zal je op een gegeven moment wegwijzers zien naar de "Mirador de Coto Redondo". Dit is een heuvel van ongeveer 500 meter hoog met een indrukwekkend uitzichtsplateau. Hiervandaan zie je zowel het estuarium "Ria de Vigo" als "Ria de Pontevedra". Tenminste als je er tijdens je vakantie in Galicië de tijd voor hebt, want de kustweg beschikt over talrijke unieke plekjes die stuk voor stuk de moeite waard zijn.

Cangas

Dit is een snelgroeiend vissersplaatsje aan de rand van wijngaarden. Als voornaamste bezienswaardigheid is er de kerk "Iglesia de Santiago", maar vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan een van de vele tavernes.

O Hio

Dit kleine dorpje heeft het mooiste barokke kruis van heel Galicië. Je vindt het kruis pal tegenover de kerk.

Bueu

Bueu was ooit een van de meest geïsoleerde dorpen van Galicië. Het is eigenlijk pas sinds 1890 dat er een wegverbinding is met Marin. Vandaag de dag is het een belangrijke stad voor de visindustrie. Ook vind je er het "Museo Masso", een vissersmuseum met ruime openingsuren (behalve op zondag). Alle info op www.museomasso.blogspot.com

Marin

Marin is sinds 1943 de thuisbasis van de Spaanse Zeemachtschool. Dat bracht heel wat verantwoordelijkheden naar de stad, wat een impuls was om de stad haar glorie van weleer terug te geven. Tijdens een wandeling door het centrum zal je heel wat mooie gebouwen zien. En vergeet ook niet om even langs de oude 19e-eeuwse haven te lopen.

Reviews en beoordelingen Ria de Vigo

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ria de Vigo: Galicische schoonheid? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info