La Coruña: oude haven en moderne musea

Shoppen in de Rua Real of cultuur snuiven in de "Iglesia Santiago"

La Coruña (A Coruña) ligt aan zee en is een havenstad met een kwart miljoen inwoners. Tijdens een bezoek aan de stad kun je het best langs de hoofdweg parkeren en te voet naar het centrum gaan. Als je nog een stukje doorloopt komt je bovendien langs prachtige tuinen (Avenida de la Marina).  Lees meer

Laat je verbazen door de vele bezienswaardigheden van La Coruña.
  • Bezichtig de tuinen langs de Avenida de la Marina
  • Shop in de autovrije Rua Real
  • Bezoek de Iglesia Santiago
  • Geniet van het uitzicht op de oudste vuurtoren ter wereld
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De belangrijkste winkelstraat is de autovrije Rua Real (Calle Real), een zijstraat van het verlengde van de Avenida de la Marina. Die straat brengt je naar het Pl. Maria Pita, het hart van de stad. Daar is de toeristische dienst gevestigd, waar je een kaartje kunt kopen om de rest van de bezienswaardigheden te bezoeken tijdens je vakantie Galicië. 

Unieke musea en kerken in Zuid-Coruña

In La Coruña zijn de musea beslist een bezoekje waard. Als je van het centrale plein naar het zuidelijke deel van de landtong wandelt, kom je bij het kasteel terecht. Het "Castillo de San Anton" huisvest nu het "Museo Arqueologico e Historico". Dit archeologisch museum heeft speciaal een afdeling aan de ontwikkeling van de scheepvaart gewijd. Wandel na een bezoek aan het kasteel dwars door de oude stad met als referentiepunt de hooggelegen kerk die je vanaf het kasteel al kon zien: de "Santa Maria del Campo".

Een andere unieke bezienswaardigheid is de Iglesia Santiago. Het is de oudste kerk en vernoemd naar de beroemde Heilige Jacobus. Op weg naar het noordelijk deel van de stad kom je langs het "Museo de Bellas Artes" (Museum voor Schone Kunsten in de Calle Zalaeta). In dit moderne museum vind je werken terug van de 16e tot de 19e eeuw.

Subliem uitzicht en wetenschap in Noord-Coruña

Het noordelijk deel van de landtong van La Coruña telt drie bezienswaardigheden. In sommige reisgidsen staat het "Aquarium Finisterrae" hoog aangeschreven. Dit is echter slechts een klein aquarium in vergelijking met de exemplaren die we in onze Lage Landen te zien krijgen. Heel wat spectaculairder is de daarnaast gelegen "Torre de Hércules".

Je kunt de top bezoeken op zo'n 100 meter hoogte om er te genieten van een mooi uitzicht. De toren dateert uit de 18e eeuw en zou daarmee de oudste vuurtoren ter wereld zijn. Vergeet bij terugkeer naar het centrale plein niet langs te gaan bij het "Domus" of "Casa del Hombre". Het is een zeer modern gebouw en huisvest een museum over de mens in al zijn aspecten.

Meer informatie over dit museum, het aquarium en een ander wetenschappelijk museum in La Coruña vind je op www.mc2coruna.org

Reviews en beoordelingen La Coruna

Heb je zelf tips of opmerkingen over La Coruña: oude haven en moderne musea? Plaats je beoordeling

Walter Gielen9 mei 2017

handige en zeer overzichtelijke gids; je kan er meteen mee aan de slag, zonder je door ellenlange teksten te moeten voorbereiden. Ook voor wie er een tijdje geleden al eens was: een goede opfrisser.

Vanmarcke M.6 februari 2016

Heb de info gelezen en daarna geboekt voor een 14 daagse rondreis.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info