Stadswandeling Santiago de Compostela

Wandel door Santiago de Compostela met een uitgestippelde wandelroute

Of je Santiago de Compostela bezoekt als toerist, als pelgrim of als beide, hou deze wandeling altijd binnen handbereik. De wandelroute die je erin aantreft is zo uitgestippeld dat je alle bezienswaardigheden kan bezoeken zonder er maar één te moeten overslaan. Lees meer

Laat je verrassen door het veelzijdige Santiago de Compostela: meer dan alleen een pelgrimsstad.
  • Beleef Santiago de Compostela volledig
  • Mis niets van deze prachtige stad
  • Bezoek de kathedraal
  • Op zoek naar het verhaal van de botafumeiro
  • Verbroederen met pelgrims uit alle windstreken
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

(onderdeel van onze betalende reisgids)

Zo kan je zelf je programma samenstellen en voldoende tijd uittrekken voor wat je wilt zien. Bovendien geeft het wandelen met een wandelroute in een stad, waarvan je misschien de taal niet spreekt, een rustig gevoel.  

Stadswandeling Santiago de Compostela op de kaart

De stadswandeling die we voor je uitgezet hebben is maar 1,4 kilometer. Dit betekent echter niet dat de wandeling weinig tijd in beslag neemt. Alle bezienswaardigheden in Santiago de Compostela liggen namelijk heel dicht bij elkaar in de buurt. Je kunt er voor kiezen om alleen de meest bekende bezienswaardigheden te bezoeken, of om ze allemaal aan te doen. Hieronder geven we je een kort overzicht van de musea die je tegen zult komen. Voor informatie over andere bezienswaardigheden verwijzen we je naar de pagina over Santiago de Compostela.

Museo da Catedral

Dit museum is niet gratis, maar wel erg mooi om te bezoeken. Je vindt er onder andere het bekende wierookvat en je kan met hetzelfde kaartje de crypte betreden.

Museo de la Peregrinciones

Dit pelgrimsmuseum geeft je informatie over de geschiedenis van de pelgrimstochten, bedevaarten in het algemeen, de groei van Santiago de Compostela en de religie rond de Heilige Jacobus.

Centro Galego de Arte Contemporaneo

Het Museum voor Hedendaagse Kunst (of Centro Galego de Arte Contemporaneo) organiseert regelmatig interessante tijdelijke tentoonstellingen. Je kunt het beste even informeren bij de toeristische dienst.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Santiago de Compostela

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Santiago de Compostela? Plaats je beoordeling

Jacobs Maria31 mei 2019

Heel goede tips . Echt de moeite de voettocht naar Santiago . Met de gids hadden we een goede leidraad om de stad nog te verkennen . Heel bruikbaar !

bert bogaerts14 oktober 2015

de reisgidsen van euroreizen zijn heel overzichtelijk en goed te volgen. De tips en aanwijzingen kloppen perfect.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info