Santiago de Compostela: trots van Galicië

Wandel door het culturele bedevaartsoord Santiago de Compostela

Santiago de Compostela is ontstaan rond de basiliek, zo lees je in de gratis reisgids. De stad kende een enorme economische groei vanaf de 11e eeuw. Lees meer

Ontdek het belangrijkste bedevaartsoord van Europa.
  • Groepsreis 10-daagse wandelvakantie naar Compostela

    Groepsreis 10-daagse wandelvakantie naar Compostela

    Wandelvakantie van Vigo naar Compostela (7 dagen wandelen, 145 km), verblijf in 3* en 4* hotels, vlucht h/t, dagelijkse transfers, bagagetransport, ontbijtbuffet en 4x diner, bijstand bij voorbereiding, begeleiding door Geert.
    va.€ 2269 - Boek nu
  • Ontdek Santiago de Compostela
  • Bezoek de vele bezienswaardigheden
  • Leer meer over het bedevaartsoord 
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bedevaartsoord

Als je de naam Santiago de Compostela hoort, moet je waarschijnlijk meteen aan pelgrims denken. Het is namelijk een van de belangrijkste bedevaartsoorden ter wereld en vele mensen zien het als een uitdaging om de Camino de Santiago te voltooien. Maar Santiago de Compostela is meer dan alleen een bedevaartsoord. Alhoewel er jaarlijks miljoenen pelgrims Santiago de Compostela in Galicië bezoeken, heeft deze stad veel meer te bieden dan enkel de indrukwekkende kathedraal. Tegenwoordig is het ook een universiteitsstad met meer dan 35.000 studenten. 

Bezienswaardigheden

Doordat er zoveel studenten zijn in de stad, is Santiago de Compostela 's avonds heel geanimeerd en aantrekkelijk voor vakantiegangers. De vele pelgrims, toeristen en studenten zijn ook gretige bezoekers van de vele culturele activiteiten. Bovendien zijn er heel wat interessante musea die je kunt bezoeken. Tijdens een verblijf in Santiago de Compostela raden we je aan om de stad te bezoeken via een korte rondwandeling die je langs alle hoogtepunten van de stad brengt. Nagenoeg alle bezienswaardigheden van Santiago de Compostela bevinden zich op een paar honderd meter van elkaar.

Kathedraal

De topattractie in Santiago de Compostela is natuurlijk de kathedraal. De voorgevel van dit indrukwekkende gebouw wordt Obradoiro genoemd, wat betekent: gouden werk. De kathedraal is in barokke stijl gebouwd en heeft de vorm van een kruiskerk. De bouw werd gestart in 1077 onder Alfonso VI van Castillië. De kathedraal staat sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Volgens een oude legende werd de kerk gebouwd op het graf van de apostel Jakobus, een van de discipelen van Jezus.

Reviews en beoordelingen Santiago de Compostela

Heb je zelf tips of opmerkingen over Santiago de Compostela: trots van Galicië? Plaats je beoordeling

T.R.C. Dezentje19 februari 2020

Ik ben altijd heel blij met jullie reisgidsen. Helaas lukt het niet altijd om de reis te maken, maar als ik een dergelijke reis maak waar jullie reisgidsen hulp bij geven ben ik blij en dankbaar dat ik van jullie reisgids gebruik mag maken. Goede tips!

Anja20 juni 2017

Wanneer wij naar Galicië gaan, zal ik het zeker ter voorbereiding gebruiken. Er staan bruikbare tips in.

Linda22 maart 2017

Mijn eerste indruk over de brochure is positief. Ik zal deze zeker gebruiken bij de voorbereiding van onze trip door Galicië binnen enkele maanden

Vande Weghe patrick21 juni 2016

Prachtige reis met onvermijdelijke regen gehad in Compostela. Dankzij de nuttige tips van Euroreizen veel beleefd en gezien.

Daniel & Christiane 14 juni 2016

Zoals naar gewoonte hebben we heel veel bruikbare en interessante informatie kunnen plukken uit jullie reisgids. De stadswandeling in Santiago de Compostela is grandioos beschreven. De reisgids is onmisbaar voor wie Galicië wil doorkruisen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info