Galicië: gratis reisgids

Pittoreske vissersdorpjes langs de wilde kusten en wijnbouw in de gratis reisgids van Galicië

Niet helemaal verrassend leidt onze gratis reisgids voor Galicië je langs meerdere kustgebieden. Je zal het fenomeen van de "rias" ontdekken, de estuaria. Je kan ze omschrijven als een soort van zee-inhammen, onderhevig aan de werking van eb en vloed. Lees meer

Probeer het onbekende met een reisgids die aandacht heeft voor wat jij wil.
Reisgids Galicië
Galicië: gratis reisgids
  • Ontdek de "rias"
  • Bezoek La Coruña en Lugo
  • Rij langs de kust en proef de zeevruchten
  • Maak kennis met de lekkerste wijn van Spanje
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Er valt veel te bezoeken tijdens je vakantie in Galicië. Natuurlijk speelt de natuur er een belangrijke rol, maar bij elk van deze "rias" liggen er telkens een of meer steden en dorpen die je aandacht waard zijn. 

De Rias

Je doet de volgende "rias" aan: Arousa, Atlas, Pontevedra en Vigo. Meteen zie je ook al enkele namen van plaatsen opduiken, waarvan Vigo de voornaamste is. Met meer dan een kwart miljoen inwoners is het de grootste stad van Galicië. Maar laat je niet verassen als je onderweg nog veel meer bezienswaardigheden tegenkomt.

La Coruna en Lugo

De belangrijkste stad die niet verbonden is met een "rias" is La Coruña. Deze havenstad moet je beslist aandoen, bijvoorbeeld om een aantal van haar musea met een bezoek te vereren. Lugo is één van de belangrijkste steden van het ongerepte Galicische binnenland. Een paar duizend jaar geleden waren de Romeinen hier al. Zij lieten ons een prachtige vestingmuur na.

Kust

Je rijdt vaak in de buurt van de kust en zal vaststellen dat die meermaals een behoorlijk wild karakter heeft. Herhaaldelijk krijg je de gelegenheid om te genieten van prachtige uitzichten. We tonen je ook de weg naar plaatsen waar zich vele visrestaurants bevinden en je toegang hebt tot de culinaire viscultuur van Galicië.

Wijn

Terwijl je geniet van het landschap in het binnenland stel je vast dat wijnbouw van grote waarde is. De plaatselijke "Alberino" is een lekkere witte wijn die de laatste jaren nogal wat opgang maakt.

Reviews en beoordelingen Reisgids Galicië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Galicië: gratis reisgids? Plaats je beoordeling

Marga24 maart 2020

Leuke reisgids met veel tips. bedankt

Wilfried Duivenvoorden1 augustus 2018

Handige gids met relevante tips!

Marian Van Zee27 juni 2017

Kleurrijk, aantrekkelijk,veel informatie. Na het lezen: kan niet wachten om te vertrekken!!!!!!!!

willems william13 februari 2017

Telkens weer kijk ik uit naar de nieuwe reisgids, de gids lezen is telkens weer een beetje op reis gaan, inspiratie opdoen, en eerdere reisplannen wijzigen om Uw gids te volgen. Ik heb maar één woord voor jullie reisgidsen: "subliem". Bedankt voor alles.

Geysels12 februari 2017

prachtige en nuttige informatie als voorbereiding van onze reis

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info