Vakantie Galicië

Van Santiago de Compostela en Lugo tot de kust met "Rias Altas" en "Rias Bajas"

Galicia of Galicië, een regio met een betoverende schoonheid, ligt in het noordwesten van Spanje en is nog niet zo heel bekend als vakantiebestemming. Als we erbij vertellen dat Santiago de Compostela de hoofdstad is van Galicië, dan doet dit wellicht een belletje rinkelen. Lees meer

Ontdek Galicië: een prachtige streek met ongerepte natuur.
  • Kom tot rust op een van de verlaten stranden
  • Snuif cultuur op in Santiago de Compostela 
  • Wandel op de vestingen van Lugo
  • Proef de beste witte wijn van Spanje 

Gratis reisgids Galicië?

Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Deze autonome Spaanse regio staat bekend om de prachtige en unieke kustlijn en diverse bezienswaardigheden in de vorm van historische steden, zoals Lugo en Santiago de Compostela. En er zijn ook heel wat prachtige dorpjes die je kunt bezoeken tijdens een vakantie Galicië. De regio is bovendien nog niet oververzadigd door toeristen en kan je er zelfs nog verlaten stranden vinden.

Santiago de Compostela en andere historische steden

Het bedevaartsoord Santiago de Compostela is wellicht de grote publiekstrekker van Galicië, niet alleen voor de pelgrims. De machtige kathedraal en de vele historische gebouwen en musea lokken menig toerist. Lugo is echter van een heel ander kaliber en bezit een unieke ommuurde oude stad. Een wandeling van 2 km op de vestingen laat je genieten van de vele indrukwekkende gebouwen. En wat dacht je van la Coruña, een havenstad met een mooie wandelboulevard en een prachtige oude stad met een wirwar van straatjes. En laten we ook Pontevedra niet vergeten, je vindt er een uniek pleintje met terrassen voor als je even genoeg hebt van alle kerken.

Van Noord-Galicië naar Zuid-Galicië: een unieke kustlijn

Bij een vakantie in Galicië horen natuurlijk de bijzondere kusten, die je zeker niet mag missen. In het noorden laten de "Rias Altas" met hoge kliffen en bossen je kennismaken met de kracht van de zee. En in het zuiden van Galicië vind je de "Rias Bajas (Baixas)" met diepe baaien en vele vissersdorpen. Ontdek de gastronomische wereld van Galicië. Zeevruchten zijn vanzelfsprekend, maar wist je dat in Galicië de beste witte wijn van Spanje wordt geproduceerd? De Albariño is een vrij recente wijn die onlangs een steile opmars heeft gemaakt.

Reviews en beoordelingen vakantie Galicië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Galicië? Plaats je beoordeling

Katrien Demuijnck 16 februari 2018

Als je droomt van een reis, ben je al op reis.

Linda van Beurden 11 januari 2018

Duidelijke beschrijving van uitgaan tips, hotels, restaurants...nuttige informatie over omgeving.

annemie.dermine 29 december 2017

overzichtelijke, duidelijke, bruikbare en voldoende infomatie

Christel 8 augustus 2017

De reis naar Galicië zijn we nog aan het voorbereiden, maar de stadswandelingen in Odense en Kopenhagen verdienen alvast een pluim. We werden heel vakkundig langs de belangrijkste en mooiste plekjes geleid.

Peter Bijlard 13 juni 2017

We zijn net terug uit Noord Portugal en Gallicié en hebben de reisgids een goede leidraad gevonden om daar rond te reizen. Een positieve ervaring!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info